content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Ara

Ordu İçin Zincirleri Kırma Zamanı

64. Hükümetimiz kuruldu ve hemşehrimiz sayın Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ hükümetin ikinci adamı olarak kabinede yer aldı. İlimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Havaalanımız açıldı ve ilimizin moral kaynağı oldu, kayak merkezi, dereyolu ve çevreyolu çalışmaları hızla devam ediyor.

Şimdi; konteyner limanı, kruvaziyer liman, hızlı tren gibi makro ölçekli projeleri konuşma ve hayata geçirme zamanı.

Şimdi; Altınordu ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Fatsa genişleme OSB ve Ünye OSB çalışmalarının hızla yürütülerek kısa zamanda tamamlanma ve ihtisas OSB’leri konuşma zamanı.

Şimdi; gelişme ve kalkınmanın ana gücü olan özel sektöre göre ilimizi dizayn etme, yatırım ve sanayi parseli sorununu çözme zamanı.

Şimdi; fındıkta verim arttırma ve fındığı katma değerle buluşturma ve fındık altlarında et ve yumurta tavukçuluğunu kapsamlı pazarlama çalışmalarıyla da destekleyerek yürütme zamanı.

Şimdi; arıcılık sektörünü kümelenme mantığıyla tüm taraflarıyla birlikte çalışma, balda markalaşma kalite standardizasyon çalışmalarını sürece entegre etme zamanı.

Şimdi; ülke genelinde ikinci sırada olduğumuz kivi üretiminde, yeni alanları teşvik ederek, işleme depolama tesislerini hayata geçirerek bir numara olmak için çalışma zamanı.

Şimdi; yaylalarımızda küçükbaş hayvancılığı çok yönlü çalışarak hayata geçirme, yaylalarımızı adeta “organize kuzu bölgesine” dönüştürme zamanı.

Şimdi; kesme çiçek üretimini hedef pazarların taleplerine göre çalışma, taban ve düz arazide üretimi teşvik etme ve Karadeniz Çanağı ülkelerin çiçek talebine talip olma zamanı.

Şimdi; Ünye’den Gülyalıya sahilimizin tamamı su ürünleri yetiştiriciliğine elverişlilik açısından çalışılarak ilimiz için azami kapasiteye ulaşma ve sektörde ülkemizde hak ettiğimiz sıraya gelme zamanı.

Şimdi; turizmde yayladan denize Ünye ve arkası, Fatsa ve arkası, Altınordu ve arkası olarak dikey koridorlar, yayla kuşağı, tarla kuşağı ve sahil kuşağı olarak yatay koridorlar oluşturma, her ilçe bir turizm alt destinasyonu mantığıyla ilçelerimizi bir gün bir gece turizm bölgesi olarak çalışma ve sektörü tüm parametreleriyle masaya yatırarak bütüncül bir yaklaşımla organize etme ve sürecin yönetimini turizm profesyonelleriyle devam ettirme zamanı.

Şimdi; mermer, bentonit, tarım makineleri imalatı, mobilya, tekstil gibi imalat sektörlerinde tek tek kümelenme mantığıyla hareket ederek, küçük sanayi sitesinden organize sanayi taleplerine, sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiren kurumların organizesinden üretilen mamul maddelerin hedef pazarlarda buluşturulmasına kadar çok yönlü çalışılması zamanı.

Şimdi; il ilçe kalkınma planlarından, sektör master planlarına, somut projelerin çalışılmasına ve fizibilitelerin hazırlanmasına kadar planlı ve gelecek yönelimli kalkınma hamlesi zamanı.

Şimdi; her öğrencimizi doğru bir meslek seçimiyle buluşturacak uygulamalı rehberlik çalışmalarının yapılmasından her ev hanımımızın veya emeklimizin bir üretimle buluşturulmasına kadar insan kaynağımızı dönüştürme zamanı.

Şimdi; üniversitemizin fakülte, yüksek okul, meslek yüksek okulu, enstitü birimlerinden herbir akademisyenine ve öğrencisine kadar, şehir için proje üretme, şehirle birlikte hareket etme ve geleceğin Ordusunun insan kaynağını yetiştirme zamanı.

Bu bütüncül yaklaşıma ağabeylik yapacak kişi, kurum, birim vb. tüm tarafları şimdiden kutluyor saygılar sunuyorum.

ŞİMDİ ORDU İÇİN ZİNCİRLERİ KIRMA ZAMANI.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank