content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Ağu

Önce Sağlık, Sonra Seçim.!

Ülkede ve Ünye’de, sağlık alanında geçmişten günümüze ve halen iltimaslar ve torpiller yüzünden var olan dert ve sıkıntılar giderilerek taşlar yerine oturtulduktan sonra erken yada normal seçim ağza alınmalı.

Çünkü dün bugün ve halen, ülke genelinde olduğu gibi Ünye de kendini ve bir avuç yakınını düşünen siyasetçilerden,hastanedeki bazı idarecilerden ve haddini bilmez bedavacı Ünyelilerden aldıkları güçle,doktorları,hastane yönetimini,hastaları ve hasta yakınlarını,yaptıkları şımarık hareketleriyle hastaneden, doktorlardan ve hastanenin kadrolu sağlık çalışanlarından soğutan bir gurup haddini bilmez torpilli taşeron işçilerine ve destekçilerine, başta iktidar partisi olmak üzere parlamentoda gurubu bulunan Partilerin Ünye ilçe teşkilatları hadlerini bildirerek sağlıktaki sorunu gidermezlerse gün gelir Ünyeliler ve sorumluluk sahibi bütün insanlar gün gelir size haddinizi bildirir.!

Ünye Devlet Hastanesindeki poliklinik hizmetlerinin taşeron işçilere verilmesinden sonra, başhekim dayanmayan ÜDH’da yaşadığı siyasi baskıya ve iç kargaşaya uzun süre tahammül gösterip sonuçta Samsun’a tayin istemesiyle boşalan ÜDH başhekimliğine özel yetkiler verilerek kısa süre evvel başbakan yardımcımsı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,Ünye ilçe Başkanı Arif Ergün ve yönetimiyle Kamu hastaneleri birliği genel sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu’nun yoğun çabaları sonucu atanan kendinden emin,ne yaptığını ve nasıl yaptığını bilerek görevini mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüren başhekimi ve yönetimiyle hastaları ve yakınlarını darda ve zorda bırakmaya yönelik olarak sergilenmeye başlanan olumsuzlukların, yeniden baş göstermesi,Samsun’a tayin isteyerek Ünye’den ayrılmak zorunda bırakılan başhekim ve yönetimine uygulanan kirli oyunlar yeniden mi sahneleniyor sorusunu akla getirmektedir.

Kendilerini sosyal ve ekonomik açıdan güvenceye aldıklarını zanneden ve doktorun dahi haberi olmadan, kendilerince ileri sürdükleri çeşitli bahanelerle tanıdıklarına öncelik verecek kadar (çoğu sarı kartlı, yani yönetime defalarca şikâyet edilmiş, onlar kendilerini gayet iyi bilir) şımarık davranan torpillilerin hastalar ve yakınlarına karşı sergiledikleri yanlışlığın ve ukalalıklarının faturası, ister istemez hastaneye ve yönetime kesilerek, kamuoyunda hastane sahipsiz, hastanede doktor yok, hemşire yok, hastalara bakım yok gibi, baş ağrıtan yaygaralara sebep olmaktadır.

Çünkü onların büyük çoğunluğu gerek geçmiş,gerekse günümüz iktidar Partisi ve hastanedeki bazı idarecilerin torpiliyle işe yerleşip polikliniklerde görev verilen taşeronların ballı işçileri.

Bu ballı ve torpilli işçiler kendilerini işe yerleştirenlerden aldıkları güçle, kendileri ve yakınları dışında Ünyeli hastalar ve yakınlarını ne Ünye devlet hastanesini ve yönetimini, nede hastanede Allah rızası için görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarını torpilli olmalarının verdiği şımarıklıkları yüzünden en büyük zararı Ünye ve hastaneye görmektedir.

Sekretarya görevinde bulunan taşeron işçilerinin hepsi mi kendini ve yakınlarını düşünüyor.! Hayır, içlerinde Allah rızası için çalışan bir iki istisna işçi var. Gerek doktorun sekretaryasında, gerekse hastanenin diğer birimlerinde görevinin hakkını vererek çalışan taşeron işçileri tenzih ve tebrik ederiz.

Bizim derdimiz,kendisinden emin,işini adam gibi yapanlarla değil,hayatı bedavaya getirirken çalıştıkları kurumu ve mesai arkadaşlarını darda ve zorda bırakarak Ünye ye ve hastaneye zarar veren sorumsuzlarladır..

Bunlar, her kimse (onlar zaten kendilerini gayet iyi biliyor) iktidar partisinin Ünye ilçe teşkilatı başta olmak üzere parlamentoda gurubu bulunan partilerin Ünye ilçe teşkilatları olarak, ekmekleriyle oynamadan önce hepsinin dikkatini çekin, yada çekmesi gerekenlere tam destek verin.

Baktınız olmuyor.Yönetimin görüş ve düşünceleri doğrultusunda Hastanedeki yanlı ve yanlış uygulamaya son verdirerek,eskiden olduğu gibi polikliniklere işinin ehli, ömrünü insan sağlığına vakfetmiş eğitimli, bilgileri ve görgüleriyle sağlık bakanlığının kadrosunda yer almayı başarmış sağlıkçıların yeniden bu özel ve önemli görevlere getirilmesine katkı sağlayın.

Ayrıca Ülkede ve Ünye de Sağlık alanında var olan ve yaşanmaya devam eden karmaşanın ve başı bozukluğun giderilmesi yetmez..

Anayasa,kanun ve hukuk tanımayanların havada uçuşan tahrik edici demeçleri yüzünden yangın yerine döndürülmüş olan cennet vatan ülkemizde, taşlar yerli yerine oturtulmadan, iktidar partisi başta olmak üzere, bütün partilerin birbirlerinize meydan okurcasına, biz erkem seçime hazırız demeniz doğru değil diyor,saygılar sunuyorum.!
Ahmet Yenin
Önce Sağlık,Sonra Seçim.!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank