content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Tem

Olası Erken Seçim CHP’ye Yarar?

Türkiye'de 2015 yılı milletvekili genel seçimleri 7 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Seçime 20 parti, 166 bağımsız aday katıldı.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin sonuçlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi (kısaca AK Parti) %40.8 oy alarak 258 milletvekili kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (kısaca CHP) oyların % 25'ini alarak 132 milletvekili kazandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (kısaca MHP) oyların % 16.4’ini alarak 80 milletvekili kazandı.

Halkların Demokratik Partisi (kısaca HDP) oyların % 13.11 alarak 80 milletvekili kazandı.

Küçük partilerin aldığı oy toplamı ise 2 milyon. Bu partiler rakiplerinden uzak ara fark yediler.

166 bağımsız adayların aldığı oy toplamı ise 1 milyon 250 bin. Bu genel seçimlerde bağımsız adayların hiçbiri kazanamadı.

Alınan bu sonuçlara göre Ak Partinin birinci parti olmasına rağmen kazandığı bu milletvekili sayısıyla 13 yıllık tek başına iktidar olma saltanatı bitti.

Şimdi bu sonuçlara göre Yüce Türk Milleti CHP, MHP ve HDP’ye % 60 oranında oy vererek birleşin koalisyon hükümeti kurun Ak Parti’den hesap sorun Ak Partiyi kenara çekin Ak Partinin 17-25 Aralık, Yolsuzluk, Mit Tırları, Gezi Olayları, Uludere, Özelleştirmeler, Ergenekon, Deniz Feneri, Mavi Marmara, Sınav skandalları, Balyoz, Seçim Barajı, İç Güvenlik Yasası, Reyhanlı, Mercedesli Diyanet olayı, 3 milyon Suriyeli, Kadrolaşma, Nükleer Santral, Rüşvet olaylarını ve Bunların durduk yere Engellinin Balthazard cetvelini değiştirerek Engelli sayısının neden düşürdüğü Engelli Rapor Oranı %45’ten %9’a kadar nasıl düşer?  bu konuda çok şikayetler alıyorum.CHP, MHP ve HDP’nin acil olarak vatandaştan yetki aldıkları gibi birleşmesi lazım bütün bu yapılanların tek tek inceleyerek Adaletin karşısına çıkartmaları lazım ki 13 yılın hesabı baştan sona sorulsun Halk olup bitenler neymiş gerçekleri öğrenelim Mesajı vermiş oldu.

Ancak MHP, HDP ile böyle bir koalisyonda bir arada olmak istemiyor.

CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeliye gel Başbakan sen ol diyor ama Devlet Bahçeliden ağza alınmadık hakaretlerle karşılık aldı. Devlet Bahçeli ne Ak Partiyi ne CHP’yi nede HDP’yi istiyor. Bana göre MHP ana muhalefet partisi olmak istiyor.

Şimdi CHP ne olacak?

Bana göre CHP’nin ne Ak Parti ne MHP ile koalisyon hükümeti kurmamasında bu süreçte köşesine çekilmesinde yarar var beklesin görsün halk olup biteni gördü.

Olası erken seçimde barajın çok arkasında kalan 2 milyon oy alan partilerin ve 1 milyon 250 bin oy alan bağımsız adayların çoğu çekilebilir. Buradan 3 milyon 250 bin oyun yarısı bana göre CHP’ye gidecektir. HDP için sonuç değişmeyecek HDP yerini koruyacaktır. Fakat seçmen Ak Partiye bu genel seçimde uyarı vermişti bu sefer sarı MHP’ye ise kırmızı kart gösterecektir. CHP’nin tek başına iktidar olma şansı olmasa bile milletvekili sayısı artacaktır. Sonuç aynı olacaktır yazdığım gibi CHP milletvekili sayısını sadece arttıracaktır. Ne olursa olsun gene Ak Parti ve CHP koalisyonu ortaya çıkacaktır. Fakat CHP bu sefer çok güçlenecektir.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank