content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

15 Nis

Oku İlahi Emri Yada Fazilet Tacı!

14 Asır önce  Hz Muhammed’e(avas)vahyolunan ve insanlığa kurtuluş reçetesi olarak gönderilmiş bulunan zamanlar üstü Kur’an doğru yolun tek ve eşsiz otantik rehberidir.

Allah katından indirilen(inzal) ve 22 yıl 2 Ay 22 günde HZ. Muhammed’e vahyolunan(tenzil) Kur’an-ı Kerim ayet beyanı ile Allah’ın İP’i Hablullahtır.

Allah’ın İP’ine yapışmak ve ayrılmamak insanlar için ilahi bir emirdir.(3/103)

Kur’an Vahyi “İKRA” (OKU) İlahi emri ile başlamıştır ki, bu ilahi emir bile başlı başına bir mucizedir. Bilgi iletişim çağında bile bu gerçeğin tam anlamıyla idrak edilebildiği ve bilginin son derce önemli olduğunun kavranıldığı söylenemez.

İSLAM, Allah’in İNSANLAR için takdir ettiği DİN’dir! Dilleri, renkleri, ırkları var edende Allah’tır. (cc) Bunun içindir ki hiç kimsenin dinde mülkiyetcilik hakkı yoktur ve olamazda.

Dünya insanlık ailesinin gündeminde daima yer bulan kaos(Kargaşa), insanlığı konsensüs (uzlaşma) arayışlarına itmiştir. Bilgi sahibi olunmadan uzlaşmanın temin edilebilmesi oldukça zordur. Bu nedenledir ki, konsensüs temin edilebilmesi için bilenlere konuş, bilmeyenlere sen sus denilmeli ve gerçek anlamda bir konsensüsün teminine gidilmelidir.

İslam dininin mensubu Müslümanlar, ilahi emirler doğrultusunda hareket edebilmek için önce Kur’an-ı gereği gibi okuyup öğrenmelidirler. Kur’an bu yönde insanları hassasiyetle uyarmaktadır.(4/82)

“Peki, bunlar, Kur’an’ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerinin üzerinde kilitler mi var?”(47/24)

Allah’ın ipine sarılmak ve ayrılmamak için kur’an’ın ele alınıp okuması elzemdir.

Okuduklarını düşünüp anlayanlar, anladıklarını günlük hayatlarında eyleme dönüştürdükleri sürece barışa yönelik hareket etmeye, iyi, güzel ve doğru olanı sergilemeye başlamış olurlar.

Sonuç olarak, İSALM’a alaka duyan insanlar, ALAK Suresi’ndeki ilk ilahi emre(İKRA-OKU) layıkı ile uymalı, okuduklarını anlamalı ve eyleme dönüştürmelidirler.

Bildiklerini uygulama alanına taşıyanların mükafatı, sonsuz kadar başlarında taşıyacakları “FAZİLET TACI” olacaktır…

ATATÜRK KÖŞESİ

-Ey millet! Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi ve hayrı üzerinize olsun. Peygamber Efendimiz hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri duyurmaya memur ve elçi olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki, Kur'an’daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor.

DÜŞÜN-TAŞIN

Bin kez düştüm bir kez ibret almadım/Dolu dolu boş gibiyim dünyada..

GÖNDERMELER

-Bütün Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’i anma etkinliklerinin bugünden itibaren bir hafta devam edeceğini bilmeyen var mı?

-Sayın Valimiz Hüseyin Avni COŞ Bey’in Şehremini Hüseyin SÖZLÜ ile kucaklaşmasının kentte muhteşem bir sevgi atmosferi meydana getirdiğini biliyor musunuz?

-Dicle Üniversitesi Rektörünün başına taktığı türbanı vatan-millet meselesi yapanların hangi akla hizmet ettiklerini biliyor musunuz?

-“30 Mart yerel seçimlerine balkondan bakıldığında Ak Parti, MHP ve CHP’ye değil bizzat Ak Partililere karşı seçim kaybetmiştir.” Diyen Hüseyin BAYRAK’ın hala aynaya bakmamakta ısrar ettiğini biliyor musunuz?

-Kur’an’da anlatılan Hazreti Muhammed ile toplumun anladığı Hz. Muhammet arasındaki farkın siyahla beyaz arsındaki fark kadar birbirine zıt olduğunu bilmeyen var mı?

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank