content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Haz

Öğretmene 4 jest

Milli Eğitim Bakanı Avcı okullar kapanmadan öğretmenlere 4 konuda jest yaptı: 1- Seminerler memlekette ya da yazlıkta yapılabilecek. 2- Eş durumunda 3 yıl kesintisiz sigorta şartı

kalktı. 3- Aday öğretmene eş durumundan atama hakkı geldi. 4- Seminerdeki öğretmene 2 gün izin
Öğretmene 4 jest Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin yıllardır baş etmeye çalıştığı öncelikli sorunlardan olan eş tayinleri ve yaz seminerleriyle ilgili 4 ayrı karar aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk defa öğretmenlerin yaz semineri uygulaması için Bakan Avcı'nın talimatıyla istedikleri yerde yaz semineri almalarının önü açıldı. Böylelikle yazlığına ya da memleketine giden öğretmenler yaz seminerini burada alabilecek.
Öğretmenler şehir dışında yaz semineri için dilekçe vermeleri yeterli olacak.
Fakat mevzuat gereği, 2015 yaz seminerlerinin son iki günü olan 29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlerin ek ders alamayacakları halde yasal olarak bu iki günde de yaz semineri uygulaması kapsamında eğitim kurumlarına gitmesi gerekiyordu.
Bakan Avcı, 29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlerin izinli sayılması için talimat verdi.
EŞLER AYRILMASIN
Bakan Avcı'nın Haziran ayında öğretmenler için verdiği diğer talimatlar ise şöyle: Öğretmenlerin eş durumu tayinlerinden yararlanabilmeleri için 3 yıl kesintisiz sigorta şartı da kaldırıldı. Ayrıca aday öğretmenler eş durumu atamaları için de başvuru hakkından yararlanabilecekler.
Böylelikle aday öğretmenler dahil olmak üzere öğretmen camiasının eş durumundan ayrı yerlerde kalmasının önüne geçilmiş oldu.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank