content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Oca

O İşler Kolay Olsa…

Meşhur hikayedir; vaktiyle Fransa hükümet ricalinden birisi, Fransız devriminin ünlü generali Napolyon Bonapart’ı bir muharebede eleştirir. Parmağını harita üzerinde gezdirir. “Önce şurasını almalıydınız sonra burayı zapt etmeliydiniz” diye konuşunca Napolyon’un tepesi atar, “Evet, onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım” der.

Demirtaş ve diğer proje üretenler için ağzından kaçıracak.

***

Malum, geçenlerde Demirtaş trafik sorununun çözümü için üç noktaya tüp geçit önerdi. Kordonyolu ile Sahil Bulvarı arasında batırma tüp tünel, Konak Pier ile Mürselpaşa hattına tüp geçit, Alsancak Garı ile viyadükler bölümüne iki katlı tünel yapılması görüşünü ortaya attı.

Epey uğraşmış Ekrem Başkan.

Demirtaş’ın çalışmasına yanlış demek insafsızlık olur.

Şahsen ben kente heyecan gelsin, kimden gelirse gelsin modundayım.

***

Kamuoyu olarak tartışalım ama neyi tartışacağız?

Fizibiliteleri yapılan, bütçe planlamaları az çok belli projeler tartışılır. Yoksa ne fikirler üretiriz evel Allah...

Ayrıca, Büyükşehirin de bazı projeleri var.

Neyse ki Aziz Başkan, kamuoyuna proje sunulmasına alışkın. Kendi eski il başkanı Kemal Karataş’ın bile renkli projeleri vardı o da Başkandan önce basına anlatmıştı mesela.

Ancak Kuantum indeterminiziminde her boşluk doldurulur.

Büyükşehir olarak, tıkanan trafiği üç –beş aç kapa alt geçidi ve tramvay seferlerine bağlayarak çözmeye çalışırsanız kamuoyuna sunulan farklı önerileri de izlersiniz.

***

Belki de en hayırlısı, Büyükşehirin ilgili kurum ve meslek odalarının, üniversitelerin görüşlerini alarak 30-40 yıl perspektifli projeleri netleştirmesi, şu bitmez tükenmez ulaşım master planının ağacı ve yaprakları değil, ormanı göstermesidir.

Yoksa farklı öneriler, projeler havalarda uçuşur, bizler umutlanır sonra değişen bir şey olmadığını kent ortasında trafikte sıkışıp kalarak yaşarken tüm yetkililerimizi saygıyla anarız!..

Bozdağ çürüyor 

Kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait milyarlık malların, belediyelere değil ilgili Bakanlıklara devri kıyamet kopartmıştı. Mahkeme süreci başladı. O sıralar ‘yerelin malları yerelde kalmalı’ diyerek savunduk belediyelerin itirazlarını. Geçenlerde kar yağar, ortalık birkaç saatliğine beyaza bürünürken oğlum neden Bozdağ’a gitmiyoruz diye sordu. Ödemiş’ten arkadaşımı aradım, yer ayırtmasını rica ettim. “İmkansız” yanıtı geldi. “Tabii biz geç kaldık” deyince anlattı.

PARASI BİZDEN ÇIKIYOR

“Orman Bakanlığı’na devredilen tesisler kapalı. Kimse giremiyor. Kış geldi, Bakanlık hala ihaleye çıkmadı. Milyarlık tesislerin çürüdüğünü gördükçe içimiz yanıyor.” Sorunlu bir yerdi Bozdağ tesisleri tam atladıldı, Bozdağ kış turizminin gözdelerinden olmaya başladı derken yine ayağımıza kurşun. Sayın Bakanlık, gelecek kışa çalışmaları tamamlar mısınız, hatırlatmak ayıp olmasın; o tesislerin parası bizlerden çıkıyor da...

 

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank