content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Nis

Mutlu Bayramlar Şen Çocuklar

Çocukların en güzel, en mutlu günü bugün. Bayram çünkü bugün. Sadece bir milletin değil tüm ulusun çocuklarının bayramı bugün.
Bundan tam doksan bir yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1923'te tüm dünya çocuklarına armağan ettiği gündür bugün. Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı. Sadece çocuklar mı şendir bu günde? Hayır büyüklerde çocukların neşesine ortak olur. Onlarda çocuklar gibi şen ve mutlu olur.
Çocukken kutladığımız bayramlar gelir hep aklıma. Bembeyaz ponponlu çoraplarımız, kiloşlu yada pileli lacivert yada siyah etek, üstüne yakalı bembeyaz gömleğimizi giyer, saçlar uzunsa yandan iki örgü yapılır bağcıklı kırmızı pabuçları giyer bir dirhem iki çekirdek okulun yolunu tutardık. Çocuk sesimizle"bugün 23 Nisan neşe doluyor insan" diye başlayan şiiri cırtlak cırtlak okurduk şiir okumanın verdiği bir gururla. İnanılmaz göğsümüz kabarırdı. Velilerde birbirlerine bak şu saçı yana taralı, yahu şu siyah saçlı olanı işte vs. bizim oğlan, bizim kız derlerdi gururdan kalınlaşan sesleriyle...
Her 23Nisanda aynı mutluluk, aynı heyecan, aynı gurur sarardı küçük büyük herkesi... Yoklukta olsa umurumuzda olmazdı. Bayramlarda beyaz olmazsa olmazlardandı. Beyaz çorap özellikle. Hiç unutamam beyaz çorap giymediğim için beyaz çorap giyip te bayrama katılmayan arkadaşımla çorapları değiştirmiştik. Ne mutlu olmuştum o an bayrama katılacağım diye. Bayram öncesi bayram yapmıştım adeta. Şimdiki çocuklar o konuda daha şanslılar. Daha cicili bicili giyinme imkânları var. Ama bizim duyduğumuz aynı hazzı mutluluğu tadabiliyorlar mı orasını bilemem. Ama mutlu olacakları malum. Çünkü onların en büyük hediyelerini aldıkları bugün.
Buradan tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. Çocuk oldukları için şanslısınız çocuklar diyorum. Büyükler sizde çocuklarla çocuk olun bu günde, çocuklar gibi şen, cıvıl cıvıl ve mutlu...
Ayşe Yılmaz
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank