content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Nis

Muhaciriyim Ensar Yüreğinin

Şiir bahçesinde bir çiçek daha açtı.

Şiir bahçesinde açan her çiçek gönül ülkesinin tercümanı olmaktadır. Çünkü biz o çiçekleri gönül ülkesinin gülzarlarında yetiştiriyoruz. Orası kimsenin şahsi mülkü değil. Büyük şair şeyh Galib’in de buyurduğu gibi o bahçeler bizim “miri malımız”, ne zaman istersek oradan bir gül koparır, oraya bir gül dikeriz.

Genç şair, öğrencimiz Abdullah Kartal, “Muhaciriyim Ensar Yüreğinin” ismini verdiği şiir kitabı Uğur Tuna Yayınları tarafından neşredildi.

Her devirde güzel söz söylemek kişileri bir adım öne çıkarır. Şiir ise güzel sözlerin anavatanıdır. Nesirde yüzlerce satır arasında hafızada birkaç cümle kalırken, şiirde bir mısra asırlarca değil şahısların milletlerin hafızasından silinmez. Bu açıdan hafızada kalacak mısraları kaleme almak kolay değil. Hangi mısra veya mısraların da dilimize yer alacağı önceden bilinmez.

Genç kardeşimiz Abdullah Kartal gönlünden geçenleri kaleme alıp bizlere ulaşmasını sağlamıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Adettendir, darısı diğer şair ve yazar kardeşlerimizin başına…

Şiir en sevilen, belki çok okunan ve ancak kitap olarak en az satın alınan bir durumdur. Bunun izahını ne satırlar ne de mısralar yapabilir. Kime sorsan şiiri çok sevdiğini söylerde iki şair ve beş şiir adı bilmez. Şekil ve muhteva olarak çok tartışılır ancak nasıl sevdirilir diye bir gayretin içine girmeyiz. İşte böyle bir dünyada şiir kitabı çıkarmak doğrusu müthiş bir özgüven ister.

Daha önce bazı şiirlerini okuduğum Abdullah Kartal’ın çalışmalarını bir araya getirmesi isabetli olmuştur. Kendisine bundan sonraki sanat hayatında başarılar diliyoruz. Yazımızı genç şairin üstad Bahattin Karakoç’un “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” şiirini hatırlatan bir şiiri ile noktalayalım.

 

IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTI GELMEDİN

Gözlerim yolda bekledim seni,

Ne saati karıştırdım ne de takvimi.

Sen ise aldın gittin benden beni,

Ihlamurlar çiçek açtı gelmedin…

 

Beyazlıklar kalktı dağlardan yeşiller açtı,

Rengârenk çiçekler kokular saçtı,

Verdiğim mühlet doldu, takvimler şaştı,

Ihlamurlar çiçek açtı gelmedin…

 

Gelsen de bekledim gelmesen de.

Bir güç bekle diyor durmuş ensemde,

Takvimleri aşıp zamanı yensem de,

Ihlamurlar çiçek açtı gelmedin…

 

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank