content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

02 Oca

Milli Pyango Müslümanları!

Değerli okurlarım!

İnsan umutla, hayalle ve güzel düşler kurarak yaşar. Bu son derece insani ancak sorgulanması gereken bir anlayıştır.

Bir gece de zengin olmak ve meşhur olmak hayalleri hangi insanda yok ki!..

Örnek mi istersiniz? Bütün toplumlarda, inançlarda var ancak biz kendimizden başlayalım: Kandiller, “Mirac”, “Regaib”, “Mevlid” ,“Berat” “Kadir” “ Yılbaşı” Vs. gibi özel geceler…

Tıpkı trilyonda bir ihtimal de olsa, milli piyangodan zengin olma hayali gibi, güya, toptan günahların affolunduğu zannını, iman ve kurtuluş aracı haline getiren, hiçbir kitabi dayanağı olmayan muhteşem gecelerimiz.(!) =İstisnalar elbette sorgulamamız dışındadır.=

 Bu mübarek gecelerde belli sayılarda kılınca namazı bir yıl boyunca hiç sıkıntın olmaz gibi uyduruk tavsiyeler!..

 İstediğin günahları doya doya işle yıl 360 gün, insanları kır, dök, sonrada kutsal kandil gecelerinde iki rekat namaz kıl, hop tertemizsin.

Değerli okurlarım bu saçmalıklara sahi siz inanıyor musunuz? İçinizden yükselen eninleri duyar gibiyim! Ruhumuzun yaraları içimizi yaktığında serinlemek için bir havuza atmalıydık kendimizi.
Muhakkak o da “DİN” di, “İnanç”tı ama nasıl bir “DİN”?..

Şu ülkemizde korunmuş Kur’an’a rağmen(15/9) bozulmuş lime lime edilmiş bir başka konu var mıdır acaba!...  Okuldaki o incik-boncuk din derslerinde öğrendiğimiz; İslam bozulmamış tek dindir. İslam’da ruhban sınıfı yoktur. Gibi bilgiler şimdi bana bir masal gibi geliyor.

Evet, KUR’AN bozulmamıştır. Risalet müessesesi bozulmamıştır. Ama bunları günümüze taşıyan algılayış bozulmuş, yer ile yeksan olmuştur. Belki de en koyu Hıristiyanlıktan, Yahudilikten daha fazla dejenere olmuş maalesef bir din anlayışımız var.

Mesela kadın erkek birlikte neden Cuma namazına gitmiyoruz?...

Nasıl yani olur mu öyle şey Cuma namazı erkekler içindir dediğinizi duyar gibiyim.”

İşte o üç kağıtçı bazı din bezirganlarının uydurması. Allah kadın-erkek herkesin Allah’ıdır. Onun istediği emir ve nehiylerde özelde insanadır. Cuma’ya neden kadınlar değil hep erkeler gidiyor? Uzun mesele ama temelinde dinin rantlaştırılması meselesi var.

Herkes bir tarafından tutmuş ve orayı kendi ekonomik alanı ilan etmiş. İnsanlar ne kadar köleleşirse,  o kadar rahat onların üzerinde hakimiyet kuracakları için dini kendi istedikleri hale getirmişler. Kadınlar ne kadar sosyal hayattan soyutlanırsa, kullanılmaları da o kadar çok kolay olacağı için her zaman ikincil planda yaşatılmıştır.

Sevgili kadınlar. Hiç böyle düşünmemiştim demeyin sakın! Düşünemezsin zaten. Sistem düşündürmemek üzere kurgulanmıştır. Bu yüzyıllardan beri böyle olmuş. Din adına köşeleri tutanlar, insanların özgür birey olmaması için elinden geleni yapmışlardır.

Düşünemeyen, tabii, ra’i ve mut-i, gassalın elinde ölü gibi, efendileri ne derse  ona evet diyen beyinler istemişlerdir hep.

Oysaki bu dinin kitabı “OKU” diye başlar. O yıllarda ne matbaa vardı nede kitap, basılı kitapları okuyun demiyor orda; “hayatı okuyun”, “kalbinizi okuyun”, “doğayı okuyun”, “aklı okuyun” diyor. Bunları okuyan insan başka hiçbir insanın kölesi olmaz!

İnsanları en hassas yerinden vurmanın yolu, kalplerinde en çok sevdiği kişilerle vurmaktır.

Bu millet peygamberini çok sever en çok da peygamber alet edilmiştir bu hurafelere. Oysaki din kadınlara çok değer veriyor onları özgürleştiriyor lakin din adına hareket enler sadece köle olmanızı istiyorlar..

Sonuç olarak, Kur’an ve gerçek sünnetin istemediği Milli Piyango Müslüman’ı olmak çok kolaydır bu memlekette. Ancak, soran,  sorgulayan, sömürmeyen, haksızlık yapmayan, adaleti ayakta tutan, senenin tüm günlerinde Allah’ın canlı yayın bilinciyle her gecesini, kadir, berat,  ve piyango gibi değerlendiren Müslüman İnsan olmak çok zor.

Bir gecede köşeyi dönmek kolaycılığından kurtularak maddi ve manevi ilerlemek için “İnsana çalışmasının karşılığı vardır.” Ayeti doğrultusunda bütün ömrünü emeği öncelikleyerek geçiren insanların yeni yılı mübarek olsun…

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır…

DÜŞÜN-TAŞIN

Allah’tan Kork, Allah’tan sana indirilene uy, Allah’a güven, Allah kuluna kafi değil mi?(33/1-2-3)

AFORİZMALARIM

 Bir garibin mezarına dikilmiş tek başına taş gibiyim dünyada/Bin kez düştüm bir kez ibret almadım, dolu dolu boş gibiyim dünyada…

yukselmertoglu@hotmail.com

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank