content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Haz

Milletin Raporu

2015 Genel Seçimleri memleketimize, islam coğrafyasına, Türk Cumhuriyetlerine ve tüm insanlığa hayırlı olsun.

Türkiye’nin huzur ve istikrarının İslam coğrafyasının, Türk Cumhuriyetlerinin ve Dünyanın huzur ve istikrarı anlamına geldiğini düşünüyorum. O yüzden bu seçim sadece bizim değil aynı zamanda dünyanında seçimidir.

Bu kadar ağır sorumluluk aynı zamanda sağduyulu davranmayı da gerektirmektedir.

Fırsatçılığa, “oh gördünmücülüğe”, bizim oyumuz sizin oyunuzu dövdücülüğe, yani ucuzluğa gerek yok.

Milletin raporu ortada, en net anket bu, bugün hamasi konuşmalar yapma günü değil; bugün milletin raporunu tekrar tekrar okuma, doğru algılama ve sağlıklı adım atma günü.

Dünyada 69 yerde kan akmaya devam ediyor, bunların tamamına yakını (63) islam coğrafyasında malesef. Biraz deşerseniz bu savaşların temelinde; azınlıkları hala modern teknik ve söylemlerle soymak isteyen gelişmiş ülkelerin iğrençliklerini görürsünüz. Üzülerek söylemeliyimki “gelişmiş ülkeler kendi ülke vatandaşlarına davranışlarında medeni, kendilerinin dışındaki özelliklede güçsüz millet ve devletlere karşı tamamen vahşiler”, çağımızın vebası bu aslında.

Dolayısıyla tüm İslam coğrafyası ve Türk Cumhuriyetleri Türkiye’nin; bir, iri, diri, huzurlu, adil ve güçlü olmasını bekliyor ve bunun için dua ediyor.

Küçük hesaplara gerek yok, “oy oranım bir puan aşağı ve ya bir yukarı oldunun”, “vekil sayım üç aşağı beş yukarı oldunun” ... gereği yok, Sen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı isen büyük düşüneceksin.

Türkiye bugün “ecdadına layık bir şekilde yeniden uluslararası bir güç nasıl olurum?”sorusunun cevabına odaklanmalı, bu vizyon ve ideale layık olmayan ne kadar döküntü; uygulaması, kurumu, siyasi yapılanması varsa tasfiye etmelidir.

Başta AK PARTİ olmak üzere 13 yıldır muhalefette olan ve hala bir iki puanlık kıpırdanmaların arkasına sığınan tüm partiler muhasebesini doğru yapmalıdır. Yoksa üzülerek söylemeliyim ki milletimiz muhasebe yapmayı bilmeyenlerin yerine bu işi yapmayı gayet iyi bilmektedir.

2014 yerel seçimleri, son cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimleri birlikte masaya yatırılarak değerlendirilmelidir. “Ailemdendir” diye illere gönderdiğimiz-dayattığımız belediye başkan adayları ve milletvekili adayları sorgulanmalıdır. Büyükşehir yasasının uygulamasındaki anlamsız adımlar tek tek masaya yatırılmalıdır. 2014 yerel seçimleri sonrası; “yetki bende”, “yorum yok herkes bana uyacak”, “dediğim dedik” vb. tüm keyfi ve mide bulandırıcı hareketler terkedilmelidir.

Fazla söze gerek yok, milletin anketini doğru değerlendirelim, milletin raporunu doğru okuyup şekillenelim kafi.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank