content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Şub

Milletimiz, Bunu Sizden Bekliyor.!

Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu Ordu’da göreve başladığınız günden buyana eğitim üzerine yaptığınız bütün çalışmalarınızla ilgili olarak basına yansıyan bize göre içi dolu demeçleriniz için size yürekten teşekkür ederim.
Cennet vatan ülkemiz başta olmak üzere Dünya ülkeleriyle bütün insanların ve insanlığın en büyük derdi ve baş belası cehalettir, cahilliktir.

Cehaletten, cahillikten kurtularak huzura ve Mutluluğa ermenin ilk ve tek yolu, dinimizin direği Müslümanın ve Müslümanlığın anayasası Kuran-ı Kerim’in ilk emri oku. “İkra’ bismi rabbikellezi hâlak.” Yani, “Yaratan rabbinin adıyla oku.”
Kuranın kastı rasgele bir “okuma” değildir.

Muhakkak yazılı bir kitabı okumak da değildir. İster bir kitabı okusun, ister her cümlesi ve her bir harfi sonsuz hikmetler ve manalar yüklü olan şu kâinat kitabını okusun “yaratan rabbinin adıyla” okumaktır.

Yani oku demekten kasıt, okumayı sökmek (öğrenmek) değil, iyi eğitim alarak önce ülken ve insanlarına, dolayısıyla dünyaya ve dünya insanlarına faydalı olmaktır.
Günümüze kadar herkes sözde eğitim dedi, ama sizin gibi özde eğitim diyen hiç olmadı Sayın Valim. Siz ve sizler gibi özde eğitim diyerek, halkın seviyesine değil, halkı kendi seviyesine çıkartmanın mücadelesini veren eğitim gönüllüsü idarecilerimize tekrar tekrar şahsınızda teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım.
Aslında sizin her çalışmanıza olmasa dahi eğitim üzerine yaptığınız bütün çalışmalarınıza görevim gereği haberdar olmam gerekir de işlerimizin yoğunluğu nedeniyle olamadığımız halde haber verilmiş olsa, emin olun sayın valim bir elim kanda da olsa katılırdım.

Sizin toplantılarınızı şayet Ünye ilçe kaymakamımız ve Ünye ilçe milli Eğitim Müdürümüz basına haber veriyorlarsa, emin olun hiç haberdar edilmedim. Ünye deki Milli Eğitim konulu toplantılarınız haber verilmiyor da, basın haber alıp geliyorsa sizden özür diliyorum sayın valim.
İlki Fatsa’da,ikincisi Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen “Ordu İli Eğitim Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı”na, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yansıra Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye, Akkuş, Çaybaşı, İkizce Şube müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun çok güzel bir il olduğunu ancak, eğitim açısından parlak bir görüntü olmadığını söyleyerek “Çocuklarınıza verdiğiniz önemi, onların eğitimi için yaptığınız çaba ve fedakârlığı sizlere emanet edilen çocuklara da gösterin. Bu çocukları bize emanet ediyorlar.

Bu çocuklarımız okusun, diploma sahibi olsun, iyi üniversitelere girsin, oralarda alacağı diplomalarla güzel işler bulsun. Bu insanların ümidi beklentisi bizim ve sizlerin çabası.
Eğitimde fiziki mekân açısından Ordu'dan çok daha kötü durumda olan illerde bile son derece üst seviyelerde puan alan iller olduğunu belirten Balkanlıoğlu ”Fiziki mekânlar, içerideki bir takım donanımlar, her şeyi çözümlemiyor. Ordu'ya 8 tane, Ünye ve Fatsa'ya 4'er tane okul binası yapılsa bütün fiziki mekan problemi çözülecek, ikili eğitim-öğretimden kurtulmuş olunacak ve böylece çocuklarımız çok daha iyi ferah ortamlarda eğitim almış olacak.

Okullar artık size teslim. Dolayısıyla oradaki eğitim ve öğretim nasıl gidiyor? Öğretmenler hakikaten ilgili mi? Bu konuları yakından takip edin” diye konuştu.
Eğitim faaliyetlerine özellikle önem verilmesini isteyen Vali Balkanlıoğlu ”Tiyatro, müzik, spor gibi konularda çocuklara görev verdiğiniz zaman, çocuk paylaşmayı arkadaşlarıyla dostluk kurmayı, saygıyı, sevgiyi orada öğreniyor. Biz bu konuda görevliyiz.

Allah bize bu görevi emanet vermiş vebalimiz var. Ailelerin bizlere emanet ettiği çocukları akşama kadar oyalayıp evine göndermek değil de, onlara nasıl bir şeyler verebiliriz onların arayışı içinde olmamız gerekiyor. Milletimiz bunu sizden bekliyor.
Sizlerin çok basit gördüğünüz hususlar, hitap ettiğiniz öğrenciler için çok önemli olabilir. Çocuklarla iletişim kurmak, onlara sevginizi göstermek çok önemli. Eğitimin tüm yöneticileri burada.

Eğitim seviyemizin, kalitemizin yükselmesi, öğrencilerimizin iyi bir vatan evladı olması ve Türkiye’nin geleceğini emanet ettiği gençlerin yetiştirilmesi konusunda en büyük görev sizde. Sizin çabanızla öğretmen arkadaşlarla, velilerle ve kaymakamlarla hep birlikte çaba göstermemiz gerekiyor.

En büyük iş sizde, sizin omuzlarınızda. Bu işi ben başarırım duygu ve düşüncesiyle hareket ederseniz başarılı olursunuz” diye konuşmuştu.
Saygıdeğer okurlar, memleketimizde okumaktan öteye kaleme alınacak daha özel ve önemli konu ya da gündeme alınacak konular yok mu, ya da kalmadı mı ki bayatlamış bir demeci kaleme alıyorsun diyenler olabilir ve olacaktır.

Ancak nasıl ki ölümden öteye köy yok ise, okumaktan öteye yapılacak bir başka önemli,öncelikli ve özellikli konu olmadığı için sayın valimizin son derece önemsediğim mesajını bir kez daha saygıdeğer kamuoyu ile aylaşmak istediğim için kaleme aldım diyor, saygılar sunuyorum..
Ahmet Yenin
Milletimiz, Bunu Sizden Bekliyor.!

 

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank