content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Nis

Millet Uyansa Size Siyaseti Değil, Dünyayı Dar Eder…!

Son derece modern yapılarak, geçte olsa açılıp hizmet vermeyi sürdüren hekimsiz Ünye devlet hastanesi sağlık hizmeti almak için başvuran Ünyeliler başta olmak üzere bölge insanını çok üzüyor, yüreğini dağlıyor, canını acıtıyor da, siz Ünyeli siyasileri Üzmüyor(mu),yüreğini dağlamıyor(mu), canını hiç acıtmıyor(mu)…!

*****
Eğer insan Allah’ın yarattığı en şerefli tek mahlukat olduğunun farkına varsa,en temel hakkının insanca rahat huzur ve güven içinde yaşama hakkı olduğunu bilse.Daha açıkçası bu aziz millet yatırıldığı ölüm uykusundan bir uyansa Yaşam hakkına yan gözle bakana şimdiye kadar haddini bildirmek şöyle dursun, siyaseti değil,devletine ve milletine saygısız siyasetçilere dünyayı dar ederdi.
*****
Atalarımız “Cahile laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan daha güçtür “diye boşuna söylememiş…
Ne yazık ki kendini okumadan,öğrenmeden bilgili ve görgülü zanneden saf ve temiz insanımız,dün bugün ve halen insan olduğunun ve kendisine göz göre –göre siyasilerin dün,bugün ve halen yalan söylediğinin farkına varmış değil…
Eğer bu iki yüzlülüğün farkına varmış olsa önce kendini,sonrada kendini sürekli kandırmaya çalışmaktan öteye resmen kandıran siyasileri sorgulardı..
*****
Ünye Devlet Hastanesi, Ordu’nun büyük şehir statüsüne kavuşturularak,Küçükşehir yapılan Ünye’nin ve Ünye’liden daha çok Ünye esnafının maddi ve manevi açıdan perişan etmesine rağmen,beş yıldızlı otel kapasitesinde yapılıp, birçok branştan hekim başta olmak üzere, onlarca yüzlerce kadrolu hemşire ve sağlık çalışanı eksiğine karşın, kendisine minnet ve şükran borçlu olduğumuz eski iç işleri bakanı Ünyeli İdris Naim Şahin’in gayretleriyle yapıldı. Ve 07 Haziran genel seçimi öncesi apar topar hizmete açıldı.
*****
Eksik sayısı şimdilik 14 olarak kamuoyuna ilan edilen ve atandıkları söylendiği halde bir türlü gelip göreve başlayamayan doktorlar yüzünden hastane ve Ünyeliler başta olmak üzere Ünye bölgesinde yaşam sürerek Ünye devlet hastanesinden yararlanan bölge insanı çok üzgün ve sözünde durmayan siyasilere de çok kırgın..!.
*****
Toplumun tamamı olmasa da büyük bir çoğunluğu doktorluk mesleğinin kutsallığını,zorluğunu ve meşakkatini iyi biliyor..Bu nedenle onlarca doktor eksikliğine rağmen Ünye devlet Hastanesinin idaresine kesinlikle denecek laf yok.Var olan personeliyle işini severek yapan doktor ve hemşiresine de laf yok.
*****
Ama gün sektirmeden diğer kurumlarda buna dâhil, yalandan yere hastaneyi ve idareyi ziyaret ederek, basında gövde gösterisi yapıp, aha bugün, aha yarın şu kadar doktor ve şu kadar sağlık çalışanı atandı.
****
Yarın geliyor, öbür gün göreve başlıyor diye ahkâm kesen başta AK Parti Ünye İlçe yönetim kurulu başkanı Arif Ergün ile her Ordu ve Ünye ye gelişinde bende Ünyeliyim diyen Ordu milletvekili Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Pof. Dr. Numan Kurtulmuş;hastanede ve acil serviste doktorlara ivedilikle ihtiyaç var…
*****
Atandı gelecek dediniz halen gelmediği için Hastane ve yönetimiyle çalışanları zor durumda.
Hastane yönetimi hastanedeki doktor açığını bizzat kendilerinin de devreye girmesiyle kapatmanın mücadelesini verse de, yetersiz kaldıkları acı ama, bir gerçek olarak önümüzde duruyor...
*****
Lütfen doktor açığını ve eksikliğini hafife almayın sayın Ünyeli yetkiler.Gün gelir sizde bu hastaneye düşersiniz..Biz istiyoruz ki hastaneye düşmeden doktor yokluğundan hastanede hastalar ve yakınlarıyla doktorlar ve idarenin nasıl bir sıkıntı yaşadığını bilin..
*****
Hastaneden ziyade Acil serviste doktor ve hemşire sıkıntısı hat safhada.Hekim yokluğundan kapanma tehlikesi sinyali veren yoğun bakım ünitesi de söz konusu..!Birde Sağlık lisesi öğrencilerini başı boş ortalığa salmışlar onların tafrası bir başka. Acil serviste doktor yetersizliği nedeniyle hastalar ve hasta yakınlarıyla sağlık çalışanları arasında sıkça alt alta,üst üste yaşanan kavgalara müdahale etmekte yetersiz kalan iki güvenlik görevlisi var..
*****
Hastanede var olan doktor sıkıntısı yetmiyormuş gibi, bazı çalışanlar ve idarecilerde geçmişten kalma kötü alışkanlıklar ve rahatlık kendilerini sıkmış olsa gerek ki;yattıkları yerden ve boş yere halen işgal ettikleri makamlarından beri, kendi borusunu öttürmek için idareye,hastaneye ve özelliklede acil servise kafa kaldırma cüretinde bulunanlarda mevcut…Mesele her canınız sıkıldığında ziyaret ederek boş-boş hastane gezmek yerine bu ve benzeri sıkıntıları da görün sayın Ünyeli siyasiler….
*****
Biz şimdilik bu kadarını söyleyerek, gerisini asıl işe müdahale etmesi gereken Ünye’den ve insanlara hizmet etmekten sorumlu siyasilere bırakalım.İnşallah bundan sonrada olsa sorunlara özelliklede hastanedeki şımarık çalışanlar ve bazı yöneticiler ile eksikliği ve yokluğu hastaları ve yakınlarını canından bezdiren doktor sorununa parmak basarlar…
*****
Ünye devlet hastanesiyle ilgili olarak anlattığımız olumsuzlukların daha fazlasını görerek öğrenmek istiyorsanız,Allah rızası için tebdili kıyafetle gelip lütfen olayları ve yaşananları kendi gözlerinizle görün Ünyeli siyasiler…
*****
Olayları kendi gözlerinizle görün ki;sizi kendi yanlışlarına alet eden sözde ilçe yöneticilerinin Ünye devlet hastanesinde asayiş berkemal palavralarına daha fazla alet olmayın.
Bütün bu olumsuzlukları söylerken,hastane ve AK Parti ilçe yönetimi topyekun yaramaz mı diye düşünmeyin.

AK Parti Ünye ilçe yönetimin içinde bir elin beş parmağını geçmeyen sağduyu sahibi memleketini,insanlarını ve işini yürekten seven ve sayan yöneticiler var.
*****
Bu sağduyu sahibi yöneticiler bizim dün,bugün ve halen söylediklerimizi, bizden önce görüp söyledikleri halde aynı yönetimde yer alan çıkarcı sözde yönetici arkadaşlarınca geçiştirildiği için sesleri, sözleri duyulmuyor..
Bizim insanımız “huylu huyundan teneşirde vazgeçer” misali her ne hikmetse,sövene,dövene ve yalanı gerçek gibi söyleyenlere inanmaya devam ettiği için doğruyu söyleyeni galeye almıyor her nedense..
Bu yüzdende doğrular ve doğruluk kaybetmeye,yalan dolan ise,dün olduğu gibi bugün ve halende Ünyeli siyasilerde olduğu gibi prim yapmaya devam ediyor…
*****
Biz ve bizim gibi memleketin ve milletin toplu çıkarı için çalışan,özellikle sağlık alanındaki sessiz çoğunluğun çığlını ilgili siyasilere duyurmak için gayret sarf edenlerin sesi her nedense bir türlü duyulmuyor.
İşin garibi, bu ses ilgililerce duyulmadığı gibi,gerçek ihtiyaç sahibi sade vatandaşlar tarafından da duyulmuyor...
İşte acı olanı da burası.Ne diyelim,Kime diyelim..Günümüze kadar olduğu gibi,hep böyle değil mi..!Ne yazık ki evet…
*****
Ama biz yine hiç kimseye darılmadan,kırılmadan görevimizi yapmaya devam edelim;çünkü bunca yönetici içinde, azda olsa varlığından emin olduğumuz ve sağlığa önem veren sorumluluk sahibi Ünyeli yöneticiler,saydıklarımızı ve söylediklerimizi Üyemiz ve insanlarımız adına inşallah dikkate alırlar ve gereğini yaparlar da..Hastaların,yakınlarının ve doktorların birbirine düşmelerine,hastane hakkında ileri geri konuşmalarına engel olurlar..
*****
AK Parti Ünye Yöneticileri,seçilmiş vekiller ve başbakan yardımcımız sizlere Ünyeliler ve bölge insanları adına çağrıda bulunuyoruz;Bugünden sonra Hastaneye şu kadar doktor atandı. Ve yakında gelecek şeklinde önünüze ve ağzınıza geldiği gibi demeçler vermek yerine;doktorlar atandı, geldi ve görevlerine de başladılar diye demeç vermeniz daha doğru ve inandırıcı olacaktır.
*****
Çünkü açıldığı günden bu yana ve halen doktor bekleyen hekimsiz Ünye Devlet Hastanesi; bir dediği, bir dediğini tutmayan siyasiler hariç, gözü yolda her daim hekim bekleyen sağlıklı ve sağlıksız herkesi, özellikle de Ünyelileri çok üzüyor,hekimsiz hastane siz siyasetçileri üzmüyor(mu)..!
Ahmet Yenin
Millet Uyansa Size Siyaseti Değil, Dünyayı Dar Eder...!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank