content

28 Ağu

MI6 Başkanı İle Çalışan Türk

Atasoy Müftüoğlu ile ilgili aylardır notlarımda duran bir mesele var. Bu konuyu soran çok kişi oldu, ‘neler oluyor?' diye. Dün bir dostum daha aradı ‘Yusuf'u ne zaman yazacaksın?' diye. ‘Yarın' dedim.

Mesele şu: Yusuf Said Müftüoğlu, cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün danışmanı. Kamuoyunun yakından tanıdığı Atasoy Müftüoğlu'nun da mahdumu.

Kendisi London School of Economics and Political Science mezunuymuş. Şimdi ise 1 Kasım 2009 - 1 Kasım 2014 arasında İngiliz Dış istihbarat kurumu MI6 (Secret Intelligence Service)'in başkanlığı yapmış olan Sir Robert John Sawers ile birlikte çalışıyor.

MI6 ki CIA'yi kuran en tehlikeli örgüt.

MI6'in eski başkanı John Sawers şimdilerde İngiliz The Global Network of Macro Advisory Partners (Makro Danışmanlık Ortaklığı) adlı enstitünün başkanlığını yapıyor. Bu düşünce kuruluşu (think tank) Türkiye ve Orta Afrika hariç neredeyse dünyanın her yerinde faaliyet yapıyor.

Yusuf Said Müftüoğlu'nun yanı sıra BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Hilary Clinton'un âşık olduğu söylenen İngiltere eski Dış İşleri Bakanı David Miliband, İranlı Prof Seyyid Hüseyin Nasr'ın oğlu Vali Nasr, J.P. Morgan and Morgan Stanley'den David Claydon, Mona Sutphen, Vikram Mehta, William j. Burns, Mala Gaonkar, Vikram Mehta, Nader Mousavızadeh, John Sawers gibi isimler de bu kuruluştalar.

İnsanların merak ettiği şey şu, MI6 Başkanının yönettiği bir kurumda Atasoy Müftüoğlu'nun oğlunun ne işi var? Seyyid Hüseyin Nasr'ın oğlunun ne işi var?

Herkes buna şaşırıyor ya, aksine ben şaşırmıyorum. Neden şaşırmadığımı düzenli okurlarımız bilecektir. David Rockefeller diyor ki: “Oltadaki balığa yem gerekmez!” Şeytan daha ne desin?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ'A SORU

Hamza Aydoğdu'nın Her Şeye Rağmen Yola Devam (Işık Yay.), ÖSS Benim Neyim? (Timaş), Başarının Önündeki Engeller ve Çözüm Yolları (Timaş), Zirvenin Kilometre Taşları (Timaş) isimli kitaplar var. FETÖ'ye ait Işık Yayınevi OHAL çerçevesinde kapatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 08.08.2016 tarih ve 8494194 yazılı bir genelge yayınlıyor. Bu genelgeye göre FETÖ'ye bağlı veya irtibatlı her türlü yayın yasaklanıyor. Bunlardan kamu kurumlarında veya kütüphanelerde bulunanların imha edilmesi isteniyor. Aksi durum, 27.7.2016 tarih 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre terör örgütüne yardım ve yataklık sayılır.

İddia o ki FETÖ'cü yayınevinden eser çıkaran ve yasaklanan bu eserin yazarı şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'nda Genel Müdür. ‘Bu kişi, o kişi midir' bilmiyoruz. Ancak iddia bu yönde…

Soru şu şayet bu kişi ile o kişi aynı zat ise, kitabı yasak kendisi MEB'de yönetici, bu nasıl oluyor?

Bu zat 2013'de açtığı sosyal medya paylaşımlarının 2015 öncesini silmiş, acaba neden?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank