content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Mar

Merhaba

Ne güzel bir kelimedir ‘Merhaba’.

Söylenmesi ve seslenişi içimizi aydınlatır, sıcacık bir dokunuştur yüreğimize, kulağımıza ulaştığı andan itibaren yüzümüzde beliren tebessümdür çoğu zaman. Merhaba dostlar, merhaba.

Kökeni Farsça olan ‘benden zarar gelmez’ anlamında kullanılan bir sözcük içimizi ne kadar aydınlatır.  ‘Merhaba’ denildiğinde karşıdaki kişiden zarar gelmeyeceği bilir, çoğu zaman aynı sıcaklık ve içtenlikle cevap veririz.

Çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum, sokağa çıktığımız, okul yolunda ilerlediğimiz sürece, yol boyunca bakkal amcaya, manava, kasaba,  tanıdık tanımadık herkes birbirine’ merhaba’ der yolumuza devam ederdik. Bu sayede gözlerimiz hep birbirine aşina, ihtiyaç duyulduğunda herkes bütünleşerek yardımlaşırdık.

Karşı taraftan zarar gelmeyeceği bilir, bir ‘merhaba’ nın içimizdeki sevgi tomurcuklarını dal dal, filiz filiz yeşerttiğini hissederdik. Sıcacık sevgi dolu bir dokunuşun bütün kapıları açacağını, ‘Merhaba’ demenin çevremize pozitif enerji saçacağını ve bu enerjiden bizim de etkileneceğimizi bilir bütün günümüzün güzel geçeceğine inanırdık.

Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizden bir tanesi de ‘Merhaba’ kelimesini unutmuş olmamız. Bırakın yoldan geçenleri, kapı komşumuza dahi selam vermekten çekinir olmuş, her birimiz ayrı hanelerde çoğul bir yalnızlığa boğulmuşuz.

Oysa ne güzeldir sıcacık, içten, tebessüm dolu bir ‘Merhaba’. Bizi bütünleştiren, kaynaştıran, yüzümüzde tebessüme neden olandır.

Sabah şen kahkahalarını atan kuş seslerine, uyandığımız güne, dalında açan çiçeğe, dağa, taşa, denize yürek dolusu ‘Merhaba’.

İlk yazımı okuyan sizlere, umutları soldurmayan yeni güne kucak dolusu sevgilerle ‘Merhaba’.

Bundan böyle hayata dair duygusal yazı, anı, öykü ve hikâyelerimi sizlerle paylaşacağım, şu an yazımı okuyan tüm okurlara sabah ferahlığında Merhaba.

Gününüzün ‘Merhaba’ güzelliğinde geçmesini temenni ederim.

Sevgilerimle.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank