content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Şub

Mehmet Sandal,Mümin Tuğlu, Ali Tonta…

İstanbul Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu (İSİFED) Başkanı Mehmet Sandal ile dün fabrikasında sohbet yaptık. Sohbetimizin ana konularından biri de, önceki gün yayınlanan söyleşide arkadaşlarımızın İSİDEF Başkanı diye yazmalarıydı.
Sandal'ın kendisine de söyledim, benim için de Mehmet Sandal İSİDEF Başkanıydı. Ancak söyleşide açık açık İSİFED yazmamıza rağmen, editör arkadaşlarımızın İSİDEF diye yazmaları da bıraktığı algı ile ilgiliydi.

Oğul 3. kardeşi arıyor!

Sandal ile sohbet ederken içeri oğlu, ardından kızı girdi. Rastlantı bu ya... Oğul Sandal, "Babamla yaptığınız söyleşiyi ayrıntı olarak okudum. Babamla yapamadığımız sohbeti ve ayrıntıları söyleşide okuma fırsatı buldum. Ancak benim bir kız kardeşim var. B

irde ben, iki kardeşiz. Babama da sordum, 'diğer kardeşim nerede?' diye"  deyince tabi odada koptuk.
"Galiba söyleşiyi çözen arkadaşımız 'üç torunum var' yanıtını karıştırmış olabilir! Söyleşiyi yeniden dinlemek gerek. Belki de babanızın 3. bir oğlu olabilir" deyince odada sohbet iyice koyulaştı.
Dünya ile rekabet eden sanayicilerimiz
Mehmet Sandal ile beraber Elopar Fabrikasını baştan aşağı gezdik. Sandal, fabrika kuran fabrikalar yapıyor. Makineler üretiyor. Patenti kendine ait makineler tasarlıyor. Dünyanın en büyük dev şirketlerine tasarlanmış ve ısmarlanmış makineler satıyor.
Çalışanların büyük çoğunluğu beyaz yakalılardan oluşuyor.
Sandal ile beraber Elopar'ı gezerken, gururlandım.
Dünya devleri ile yarışan işletmeler kurmak, yaşatmak ve büyütmek...
Hemde devletin tüm engellemelerine, sürekli zorluklar çıkarmalarına rağmen...
Türkiye'nin geleceğini dünya ile rekabet eden, fabrika kuran fabrikalar üreten işadamlarımıza, sanayicilerimize ihtiyacımız var. Devletin de elindeki tüm olanaklarla bu girişimçileri, dünya devleri ile rekabet eden sanayicilerimizi desteklemeleri ve önündeki engelleri kaldırmaları gerekiyor.

Tuğlu neden zamanında istifa etmedi?

Silivri'de CHP İlçe Başkanlığı'ndan milletvekiliği için zamanında istifa etmeyen Mümin Tuğlu, geçtiğimiz günlerde eski tarihli dilekçesini genel merkezden geçirmek ister. Ancak genel merkez, Tuğlu'nun istifasını eski tarihli olarak kabul etmez.
Milletvekili olmak için ısrar eden Tuğlu'ya şöyle bir çözüm geliştirilir.
Şayet yapılacak olan ön seçim ya da aday yoklamasından Rumeli kökenli biri olmaz ise sıralamada kendisine söz verilir.
Bunun üzerine yeni tarihli olarak istifası kabul edilir.

Ancak görünen o ki, ilçe başkanlığında yorulmuş olan Tuğlu bir ara formül ile ilçe başkanlığını bıraktı. Yoksa yılların siyasetçisi Tuğlu bilmez mi, zamanında istifa etmediği için, genel merkezin eski tarihli istifasının kabul edilmeyeceğini.

Hayır işi yapıyorlarmış, belgeleri yok!

Salı günü Silivri Koardinatörümüz Müge Cesur çok başarılı bir habere imza attı.
"Kimin eli kimin cebinde" manşetiyle verdiğimiz haberde, belediyenin Alibeyspor'a destek amaçlı tahsis ettiği otoparka yüzlerce araç girmesine rağmen gün ortasına kadar sadece 20 adet fiş kesildiği belirtiliyordu.
Ayrıca haberde, park eden araçlara fiş kesilmediği gibi, kayıt altına alınmayan araçlardan alınan paraların da kimin cebine gittiği soruluyordu. Ayrıca otopark da, Alibeyspor'a ait olduğunu gösteren tabelanın bulunmaması, park ücretlerini gösteren panonun olmamasına da dikkat çekilen haberimiz ilçe kamuoyunda çok geniş yankı getirdi.
Her yerde olduğu gibi, acar gazeteci meslektaşlarımız hemen devreye girmişler... Biz söyleyenlerin yalancıyız. "Başkan bize demeç ver, sizi aklayalım."
A benim canım meslektaşlarım adamların neyini aklayacaksınız, aklanacak bir tarafları mı kalmış? Park eden araçlara fiş kesmiyorlar, topladıkları paranın hesabını da kaynağı belli olmayınca kimseye de hesap vermiyorlar.
****
Dünde gazetemize demeç vermiş Kulüp Başkanı Ali Tonta... Arkadaşlarımız haberi "belge vermiyoruz ama iyi niyetliyiz" başlığı ile vermişler.
Tonta başkan, tüm araçlara fiş kestiklerini söylemiş. A be başkan günlük kestiğiniz fişlerle yaptığınız hasılatı resmi olarak açıklar mısınız? Belge yok ancak Tonta başkan diyor ki; "Biz büyük bir kulübüz. ..... 500'e yakın sporcumuz var. Hepsinin masrafları üzerimizde. Yemeleri içmeleri, konaklamaları, antremanları, ulaşımları, malzeme tedarikleri... Fiş kesilmediği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor."
****
Tonta Başkan hamaset yapma belge açıkla
1- Büyük kulübün büyük yöneticisi, söylediğiniz tüm giderler resmi olarak gösterilir. Açıklar mısınız, aylık giderlerinizi... Aynı zamanda aylık gelirlerinizi.

2- Resmi olarak göstermediğiniz gelirleri nasıl gösteriyorsunuz? Resmi olarak fiş kesmediğiniz için gün içersinde kaç aracın park ettiğini nereden biliyorsunuz?
3- Kulüp yöneticileri hamaset yapmayı bırakın, yaptığınız işi hayır olarak göstermişsiniz, Allah yaptığınız hayırları hayır tarafınıza yazsın. Yazsın da, günde 200 aracın park edebileceği otoparkda 20 fiş keserken yasadışı bir iş yapıyorsunuz. Yöneticilik yaptığınız kulüpte gelir ve giderleri resmi olarak göstermemekten dolayı rahatsız olmuyor musunuz?
4- Hayır yaptığınız, 500 sporcunun ihtiyaçlarını karşıladığınız kulubün bütçesini açıklar mısınız? Hadi hayırsever spor yöneticileri hayırlı bir iş yapın... Bizi ve kamuoyunu meraktan kurtarın.

Son söz: Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, hemen yanı başınızda bulunan otopark da yapılan usulsüzlük iddiaları ile ilgili ve haberimiz üzerine ne yaptınız?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kulübün faydalanması için verdiğiniz otopark da, gelirlerin resmi olarak gösterilmemesiyle ilgili ne yaptınız?

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank