content 1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.
02 Ara

Mehmet Akif’ler Ağlıyor!…

MİLLİ EĞİTİM ŞURASINDA ALINAN, 33. madde şöyledir: “Törenler ve toplantılar, paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından, kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.”

Sayın Nimet Çubukçu, sizleri ayakta alkışlıyorum! Bir Avrupa’nın ve haçlı ruhunun yapamadığını yaptınız. Ellerinize sağlık tüm millet olarak sizlere teşekkür ediyoruz!...

Bir milletin ruhunun sesini nasıl o millete sormadan böyle bir karar alabiliyorsunuz. Bırakın bunu bizlerin yerine düşünmeniz bile kalbimi geriyor. Bir meclis bu karar ve bunun gibi kararlar karşısında nasıl sessiz kalabiliyorlar.  Bundan 89 yıl önce o meclis Mehmet Akif Ersoy’u ayakta ağlayarak alkışlamıştı. Bir millet istiklal marşını dinleyerek zaferini kutlamıştı buruk ve hüzünlü bir o kadar da gurur içinde.

“Doğuyu çoktan bıraktık güneş batıdan doğalı

Fikri bedenden arıttık zamandan çaldık çalalı

Modernizmi sebep ettik vatanı sattık satalı

Mehmet Akifler ağlıyor, toprağı saldık salalı.   AYSUN GÜL

Geçmişimizden kalanları da böylesine bir anda silebilmek eğitim için savaştığı söyleyen eğitim ve öğretim temsilcilerine yakışmıyor, ya da ben belki de yakıştıramıyorum. Bunun milliyetçi duygularla alakası yok. Cennet vatan Türkiye ye armağan eden atalarımızla ilgisi var. Atalarına karşı son görevini yerine getirmek isteyen bir kalple ilgisi var. Emanete karşı saygısını yitirmeyen bir benlikle ilgisi var. Osman beylere, Fatihlere, Nene hatunlara, Şeyh Edebali’ye, Mustafa Kemal’lere, Mehmet Akif’lere hayır duaları okumakla ilgisi var.

“Bastığımız toprakları kanatarak unutalı

Emanete sırt döneli, ihanete dert yanalı

Akıl baştan gider oldu, çıkar sevgili olalı

Mehmet Akifler ağlıyor, toprağı saldık salalı” AYSUN GÜL

Hangi millet bana zincir vuracakmış şaşarım diyerek bir milletin nasıl bir mücadele verdiğini hıçkıra hıçkıra anlatan Mehmet Akif’in gecesini gündüzüne katarak kaleminden kan damlayarak medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar deyip isyanını dile getiren bir şaire nasıl böylesine nankörce davranılabilir.

Fatih İstanbul’u aldığındaki hislerinin Mehmet Akif’in de hisleri olduğu ne çabuk unuttunuz. Bizlere bunu siz anlatmadınız mı eğitimin neferleri! Neden şaşırmıyorum acaba bu olanlara! Nedir istiklal marşıyla alıp veremediğiniz. Birileri başka marşları içine sindirmeye çalışırken, birileri de kendi çıkarları içerisinde bunu destek verirken ve de bunun diğer yüzündeki dağdaki asker marşıyla coşarken siz ne yapıyorsunuz.

“Medeniyet zincirini kırdık canı koparalı

İletişim nesli olduk geçmişi çöpe atalı

Bizler neleri unuttuk Avrupa diye yanalı

Mehmet Akifler ağlıyor, toprağı saldık salalı.” AYSUN GÜL

Eğitim sisteminde değişerek bunlar mı kaldı?  Öncelik verilecek o kadar sorun varken yaptığınızı iyice bir düşünmeniz gerektiğine inanıyorum. Yıllardır değiştirilmeye çalışan bu eğitim sistemine format atmaktan ortada ne eğitim kaldı ne de öğretim. Dünyaya hükmeden milletlerin hangisinde var bu kadar çok değişim. Başka ülkelere ayak uyduracağız diye kendimizi kaybettik. Kimse ne tarihini, ne marşını, ne dilini nede dinini değiştiriyor. Evet, herkes demokratik sistem içerisinde istediklerini yaşabilir ama bunun kurumsallaştırılması aklımı da kalbimi de çaresiz bırakıyor.  Masa başı işlerinde millet olarak hep kötüydük yanlış imzalarla geleceğe verdiğimiz zararı yaşamadan anlayamadık. Garip ama tarih yine tekerrür ediyor…

Ben Osmanlı torunuyum ve tarihimdeki her adım benim için çok büyük değerler taşıyor.  Yaşananların ne zorluklarla kazanıldıklarını Türkiye cumhuriyeti okullarında öğreten bu milli eğitim değil miydi? Hala bunu yapan aynı milli eğitim değil mi? eğer böyle kararlar alacaksınız adınızı federe eğitim olarak değişin. Canınız nasıl isterse öyle hareket edemezsiniz. Ben yıllar öncesi 80 anayasasında ki eksiklikler için oyumu vermiştim. Egemenlik hakkım için vermiştim. Ama sizinde o anayasayı halka dayatanlardan hiçbir farkınız kalmadı benim için.

Ben tereddütler içinde evet demiştim. Ve anayasada değişeceğiz maddelerde de büyük endişeler içindeyim. Toplumunda eğitim ve öğretimle uğraşan bir kurum bunu yaparsa gerisi her şeyi düşünür ve yapar. Sayın Hüseyin Çelik’in yaptığı hataları destekler nitelikte işinize devam ettiğiniz ve gelmiş geçmiş bütün milli eğitim bakanlarına taş çıkardığınız için size minnettarız!?

UMARIM Kİ! MİLLİ EĞİTİM ŞURASINDA ALINAN BU KARAR, HUKUKSAL SÜRECE GİRMEZ VE CUMHURİYETİN İLK KADIN BAKANI OLARAK NİMET ÇUBUKÇU'DA TARİHİMİZDE BU YANLIŞLIĞIYLA ANILMAZ..

Saygılarımla...

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Mehmet Akif’ler Ağlıyor!…”

  1. 1
    admin Says:

    Katılıyorum, pire için yorgan yakma veya başka niyetlerini izale etmek için yapılan bir icraat olarak düşünüyorum.

  2. 2
    mesut Says:

    gerçektende çok dogru bir konuya deginmişsiniz,zaten konunun içerigini çok güzel açıklmaışsınız,okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır diye bir söz vardır bu söz cidden çok hoş gidecek yerler için güzel bir çuk oturuş tarzıdır...kalemine saglık gercekten benim çok hoşuma gitti yazınız...devamını bekliyoruz yazılarınızın inşallah...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank