content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Ara

Lütfen Biraz Öl

Ara ara uyur gibi ara ara ölebilse insan. Yaşamakla ölmenin sınırını kimse bilemiyor. Hayat dolu insan denilince hep ölümden kaçan ve aslında hayattan da kaçan bir şeyler aklıma gelir. Ne doldurursun kendini, az sonra öleceksin ya, kaybettiklerin ne kadar çok, dolu dolu olursa o kadar beklenmedik şeyler bulursun. Her ne nasıl bulunacaksa artık.

Komik bir şey; ara ara ölebilse insan!mış. Şunlara desen ki: ara ara yaşasanız, bir nefes alsanız daldığınız hayat süs havuzundan. Gülmek delilik! Gerçek bir delilik hem de. Gülen herkesi akıl dışı veya birşeyler dışı ilan etmem zor olmuyor. Bana kalsa her şeyi herkesi her şeyden ayrı ilan edebilirim. Nerede bütünüz biz zaten.

Geçenlerde de dedim... zaten geçenlerde diyebilirim, değil mi. geleceklerde de dedim, bak nasıl demişimecek. Geçenlerde, dedim, ki ona dememin tam sebebini anlayamadı, hayat boş, doldurmaya çalışıyoruz, dedim... gözleri boşluğa düşer gibi oldu. Kiminin lafları boşa değildir; kiminn lafları doluya değildir. Fakat doluya mı boşa mı atıldığı belli oldurulamayan laflar vardır. Sonra, güldü. Fakat ona, lafımın doğru gelirliğini inkar edemedi. Çünkü gözler kendinden başka bir şeye bakmıyor. Gözler hiç büyümez. Gözler hep çocuk kalır.

Geçmiş, past, gerçekten de başkalarının farklı şeyler yaptığı yerdir. O, doğru söyledi. Hani mümkün olsa bu cümleyle bir aşk yaşayabilirim. Bir insanla aşk yaşamanın şak yaşamakla farkı yok. Direngeç bir kelime. Şak olacak illaki. Katılıyorum; tersini söyleyemiyorum çünkü.

Geçmiş, gerçekten de onların farklı şeyler yaptığı yerdir. Ben de kesinlikle farklı şeyler yapıyorum geçmişte.

Ara ara, geçebilse insan. Geçinti. Geçimlik. Ölüm var diyen yalan söylüyor. Hepimiz biliyorsuz ki aslında ölüm yok. Daha da ölü gibi olalım, daha da çürük balık gibi olalım diye, daha az çürümüş ve haliyle daha az kokan balıkların bir kandırmacası bu. Daha çok gülüntü tıkınsınlar diye birileri bizi ölüntülere sürüklüyor. Geçmek, en iyisi.

Ara ara, ölebilseymiş insan! Ara ara, yaşayabilseymiş insan! Tövbe estağ fırıldak. Geçelim. Gidin! Nerde ölüyorsanız ölün veya nerde yaşıyorsanız yaşayın. Sanki bir halt ediyorsunuz.

Lütfen biraz öl

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank