content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

13 Ara

La Süpürgesi!.

Söylemek,  zor iş  söylemek. Kişinin söylemediğinde ölebileceği şeyleri yoksa, söylemese de olur. Karşı çıktıklarına karşı çıktığını, inkar ettiklerine inkar ettiğini söyleyemez. Batıla batıl, münkere  münker diyemez. Söylemediğinde, söyleyemediğinde öleceğine inanamaz çünkü.

Adam yerine konulmak adına, adam olmayanları adam yerine koymak ne de acı!

Üstelik o denli de haysiyet kırıcı. İnançlarımızın, kabullerimizin ve inançlarımız uğruna yaptıklarımızın hak olduğuna itikad  ettiğimiz halde, inanmadığımız, reddettiğimiz ve batıl olduğunu bildiğimiz şeylerin hak olduğunu söylemek, sonrada Tevhid ehlinden sayılmayı beklemek.

Söylemek,  gerçekten ne zor iş söylemek!

Evet, kişinin söylemediğinde ölebileceği şeyleri yoksa, söylemese de olur.

Söylemediğimizde uğruna ölebileceğimiz şeylerin miktarı gittikçe azalıyor; söylemiyoruz, söyleyemiyoruz bu yüzden. Kınanmaktan gülünç duruma düşmekten korkuyoruz; bize “Sen daha bunları aşmadın mı?” denmesinden çekiniyoruz. Korktuğumuz, çekindiğimiz içinde söylemiyoruz. İşte biz bu nedenle boş konuşuyor, laf u güzaf  eyliyoruz.

“Öyle ya zor iştir ben hakikatim!” demek. La süpürgesini eline alıp meydanlara çıkmak.

Sinsi ve korkak, aciz ve zavallı, özgüvenden yoksun ve eyyamcı insanlar “Ben hakikatim!” diye meydana çıkamazlar. Ben hakikatim!” diyemeyenler batılı süpüremezler, geçici olanı bırakıp Baki olana yönelemezler.  Yunus gibi söylemeyince ölemezler, ölmemek içinde söyleyemezler:

Aşkın odu geldi yüreğim harlar/Aşık olan ar u namusu neyler/ Behey Yunus, sana söyleme derler./Ya ben öleyim mi söylemeyince!?

Velhasıl, sizlere susmanızı, ağzınızı kapamanızı uslu uslu yerinizde oturup hiçbir şeye karışmamanızı öğütleyenlere kulak asmayın, süpürün hepsini gitsin!( Kaynak: Hakikat ve Hurafe D.C)

ATATÜRK KÖŞESİ

Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur.

DÜŞÜN-TAŞIN

Adam yerine konulmak adına, adam olmayanları adam yerine koymak ne de acı!

GÖNDERMELER

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in çeşitli inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da, Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret ettiğini biliyor musunuz?

-Yeni çıkan kitabım “Kur’an-ı Kerim’in insanca Çevirisi”(meali)nin İst/Tüyap Kitap Fuarı 4. Salonda Ahir Zaman Yayıncılık standında okuyucunun beğenisine arz edildiğini duymayan var mı? 

-Şehremini Hüseyin SÖZLÜ’ yü İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’ndaki imza etkinliğime davet etmek için beş altı koldan randevu talep ettiğimi ancak bir türlü telefonlarından dahi kendisine ulaşamadığımı biliyor musunuz?

-Adana Akdeniz Televizyonu’nun uydu işlemlerinin tamamlandığını, ırk, renk, din, dil ayırt etmeksizin objektif, adil ve tarafsız yayın ilkeleriyle bütün dünyada bende varım demeye hazırlandığını biliyor musunuz?

 -Seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanan bazı siyasi simaların beş kuruşluk dünya menfaati adına yerlerde süründüklerini görmeyen, bilmeyen var mı?

-(İnşallah)11 Aralıkta İşçi Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu PERİNÇEK Bey’in Akdeniz Televizyonu Mertçe Söyleşi Programına konuk olacağını biliyor musunuz?

-Dünya İnsanlık Ailesi’nin bilgi birikimine arz ettiğim eserimin İstanbul Tüyap’taki  (8-16 Aralık) Tanıtım Günlerine a’dan z’ye bütün dostlarımı MERTÇE davet ettiğimi duymayan, bilmeyen var mı?

-(İnşallah) önümüzdeki Perşembe günü gece saat 23: 30’dan itibaren İstanbul Kanal EM Tv’ deki “GERÇEKLER” programında Serhan BAŞBAHÇIVAN’ ın konuğu olacağımı biliyor musunuz?

  yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank