content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

28 Oca

Kuran’la Değiş (tiril) en Kureyş zihniyeti! (Dünden Devam)

FİL SURESİ

1-Allah Kabe’  yi bir Allah ve insanlık anıtı (zikra)yapmak istemekte ve bunun için üzerine titremektedir.

KUREYŞ SURESİ

2-Bu anıtın etrafında insanlığın toplanmasını istemektedir. Bu iş için birleştirecek ve toplayacak (tegarruş) öncü bir güç (Kureyş) gerekmektedir. Yani artık her çağda birleştirip toplayan kimse, Kureyş o olacaktır.

MAUN SURESİ

3- Bu öncü güç dini (yolu) yalanlayanlarla mücadele etmeli, öksüzlere sahip çıkmalı, yoksulların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmalıdır. Gösteriş dindarlığından uzak durmalı, yüreğini ortaya koymalıdır.

 

KEVSER SURESİ

4-Eğer böyle yaparlarsa Allah’ın bol nimetleri üzerlerine yağacak, başlangıçta azda olsalar, kısa sürede milyonların peşlerinden geldiğini göreceklerdir.

KAFİRUN SURESİ

5-İşte çağın egemen paradigmalarına esastan karşı çıkarak, insanlığın vicdanını harekete geçirerek başlamalı ve egemenlerle asla uzlaşmamalıdırlar. Sizin dininiz size bizim dinimiz bize demelidirler.

LEHEP SURESİ

6-Egemen güçlere, para babalarına dünyayı yöneten tefeci bezirgan takımına doğrudan karşı çıkmalıdırlar. Onların ahtapot gibi dünyanın her yanına yayılmış ellerini kesmeli, kurutmalıdırlar.

NASR SURESİ

7-Eğer böyle yaparlarsa Allah onlarla birlikte olacak kısa sürede insanların bu yola kitleler halinde fevc  fevc girdiklerini göreceklerdir. Allah insanlığın gönüllerini onlara açacaktır. Bu durumda bile yapmaları gereken hamd ile tesbihtir.

TEVHİD SÜRESİ

8-Zira nihai amaç “Allah’ın birliği ve bütünlüğü”(tevhid), insanlığın barış içinde birlikte yaşaması (adalet) insanoğlunun kula kulluktan kurtulması (özgürlük) davasıdır.

FELAK SURESİ

9-Bu amaç dünyanın her köşesinde nisbeten gerçekleşmiş olsa bile iş bitmemelidir. Kötü niyetli kişilere, hile, desise, entrika ve planlara karşı dikkatli olunmalı, para, makam, mevki, şan, şöhret, altın, kadın, vs..nefisleri kışkırtan her tür cazibenin vereceği zarardan kıskançlık ateşiyle yanıp tutuşanların kem gözlerinden Allah’a sığınılmalı, O’nun yolunda bıkmadan, usanmadan yürünmelidir.

NAS SURESİ

10-İnsanlar üzerinde Rablik, İlahlık ve meliklik taslayanların Allah’ın eşit ve özgür insanlarını kullaştırmaya, köleleştirmeye kalkmalarına izin verilmemelidir. Hiçbir kişiye, sınıfa, guruba, aileye, hanedana, zümreye, ırka, etnik kökene,  ayrıcalık tanımadan Allah’ın “ma’şeri millet” (nas, millet, ümmet, halk) tecelli edecek olan egemenliği tesisi edilmelidir. Kimse kimseye tanrılık yapmaya kalkışmamalıdır. Binbir emekle kurulan “adalet ve barış ve yurdu” nun her türden fitne, fesat, dedikodu, fiskos ve fısıltıyla sarsılmasına ve istikrarın bozulmasına izin verilmemelidir. Bunlardan bizzat ve bilfiil uzak durulmalıdır. Görünür görünmez tüm şer odaklarına karşı uyanık olunmalıdır. (Bitti)

Kaynak: R. İhsan Eliaçık Hanginiz Muhammed)

ATATÜRK KÖŞESİ

Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur…

DÜŞÜN-TAŞIN

-Allah’ı bulan neyi kaybeder, onu kaybeden neyi kazanır…

AFORİZMALARIM

Hatalarım var, Çünkü İnsanım, melek robot değilim öyleyse yaşıyorum çünkü ancak ölüler hata yapmazlar…

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank