content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Ağu

Kötüler Galip Gelir

İncil'de Barabba anlatısı vardır, bir nevi kıssa diyebiliriz. Bu anlatının amacı toplumsal hayatta “kötülerin kazanmasına” dikkat çekmek olmalı.
Kıssanın İncil'de geçen tam hali aynen şöyle: “O günlerde Barabba adında ünlü bir tutuklu vardı.
Halk bir araya toplandığında, Pilatus onlara, “Sizin için kimi salıvermemi istersiniz, Barabba’yı mı, Mesih denen İsa’yı mı?” diye sordu.
Başkâhinler ve ileri gelenler ise, Barabba’nın salıverilmesini ve İsa’nın öldürülmesini istesinler diye halkı kışkırttılar. Vali onlara şunu sordu: “Sizin için hangisini salıvermemi istersiniz?” “Barabba’yı” dediler. Bunun üzerine Pilatus onlar için Barabba’yı salıverdi.

İsa’yı ise kamçılattıktan sonra çarmıha gerilmek üzere askerlere teslim etti.” (Matta: 16-26). Bu olayda anlatılmak istenen nedir? Kötülüğün ödüllendirilmesi,iyiliğin cezalandırılması, Hırsızın, haydutun cesaretlendirilmesidir... Yaklaşık bir asırlık bir devletiz,kuruluşundan buyana muktedirlerin saltanat geleneğini Atatürk ün smokinli resimlerinden, dönemindeki makam araçlarından,savanora yatından anlarız.

Bu gelenek o gün bugün saltanat ve sulta zihniyetinin artarak icra edilmesiyle devam ediyor.İşin en can sıkıcı yanı ise halkın her geçen gün bu güdünülürlüğü kanıksamış olması.. Muktedir olunca devletin tüm nimetlerini kullanılmasına kendini inandırmış tüm iktidar üyeleride bu paranoyaya kendileri kadar halkında inanması için devlet lü olanların elit olduklarını makam araçlarını eskortları öncülüğünde konvoylarla götürerek başardılar. Ve durum öyle bir hal aldıki halk nesilden nesile devam eden bu gelenekle birlikte kendi vergileriyle ödedikleri lojmanlara, vekil odalarına ve hatta tüm makam ve kamu odalarına önleri ilikli vaziyette saatlerce bekledikten sonra girebildiler. Sonra nemi oldu,o makam odalarındakilerin elit ve ulaşılmaz ! insanlar olarak gördüklerinden onların çalmalarına çırpmalarına göz yummayı bırakıp olağan bir hakları olduklarına inandılar. Bunca talan,yolsuzluk,ayakkabı kutularına rağmen iktidarın hergeçen gün dahada fazla oy almasının ve seçim sonuçlarının böylesi bir ortamda yarattığı ve yaratacağı algı şu : yüzde 52 duruma razı ve memnun.. . Barabbayı kurtarıp “ İsa'yı ipe gönderen Yahudi halkı gibiyiz..

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank