content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Haz

Koalisyon Ortak Akıl Demek

Çocuklarım bana “koalisyon ne demek” diye sordular. Cevabını vermeden ben onlara sordum sizce ne demek diye. Oğlum (9), “ortaklık, birleşme”, kızım (12), barış, birlikte bir şeyler yapma, oy birliği cevaplarını verdiler.

Kendilerine iyi bir miras bırakmak için yönettiğimiz bu vatanın çocuklarının kavramlara; bakış sadeliğine, berraklığına, güzelliğine ve derinliğine bakar mısınız? Utandım doğrusu. Neden mi? Benzer bir bakış açısı güzelliğine sahip olamadığım için.

Ama şimdi bende bakış açımı değiştiriyorum, bana göre de koalisyon; ortaklık, birleşme, barış, birlikte bir şeyler yapma, oy birliği demek.

Bu dersi aldıktan sonraki bana göre ise koalisyon: uzlaşı, ortak akıl, ötekinin olmaması, gayrının hukukunu kendimizden üstün tutma, dinleme, dikkate alma, çoğunluğun tercihine göre karar verme, azınlığın tercihlerine saygı duyma vb. daha birçok güzel şey. Sorarım size inançlarımız tüm bunları emretmiyor mu? Milletimiz neden koalisyon kararı aldı dersiniz?

Vatandaşlarımız buna uymayan ve bu güzelliklerin oluşmasına ayak uyduramayan partilereseçim dönemlerinde gereğini yapacaktır.

İnsanını önemseyen, ötekileştirmeyen, azınlıkların hukukunu koruyan, birlikte hareket etmeyi birlikte karar almayı, adaletle yönetmeyi önemseyen ve insan merkezli oluşturduğumuz yönetim şeklimizin adının ne olduğu lütfen rahatsız etmesin.

Tam tersi, bu güzel vasıfları sağlayamadığımız yönetimlerimizin şeklinin tek parti hükümeti olmasının da bir kıymeti yok. Geçmiş dönemlerimizde bunların örnekleri çok ve milletimiz asla unutmuyor.

Yalvarıyorum

  • İşe alımlarda, ihalelerde, uygulamalarda adil olun.
  • Devletimizin; bir saniyesini, bir yetkisini, bir lirasını israf etmeyin-ettirmeyin.
  • İnançlarımıza saygıyı esas alın, ayetlerimizle alay ettirmeyin, ayetlere çıkarlara alet ettirerek de mana verdirmeyin, farklılıkları özgürlük kabul edin.
  • Emaneti ehline verin, atamalarınızı sadece liyakate göre yapın.
  • Sevgiyle yaklaşmayan, tevazu göstermeyen, % 100 güvenemeyeceğimiz, sokaktaki karşılığı berbat olan yöneticileri başımıza musallat etmeyin.
  • Yönetim anlayışınızı; eğitimin merkezine öğretmenlerimizi, din hizmetlerinin merkezine hocalarımızı, toplumun merkezine kadınlarımızı, ülkenin merkezine de insanımızı koyarak şekillendirin.
  • Kırsalı; her bahçeyi bir atölye, her köyü bir fabrika bakış açısı ve fizibiliteleriyle köylü merkezli planlayın. Kırsal mimariyi önemseyin, kırsalda yaşayanlarımızı önemseyin.
  • Kentleri bir medeniyetin mekan tasavvuru olarak ve tüm yaşayanlarını da kentlileştirerek, kentin tüm yetki ve etkinliklerinde merkeze koyarak dizayn edin. Kentlerimizi betona mahkum etmeyin. Çevre dostu kent uygulamalarına önem verin.
  • Yönetimin karşısında dik duramayan, eşitliği temel alamayan adalet çalışanlarını sorgulayın, adaleti siyasete kurban etmeyin.
  • Köylerimizin boşaltılmasına dur deyin, köylülerimizin varoşlarda hapsedilmesine müdahale edi
  • Ev hanımlarımızın, emeklilerimizin, işsizlerimizin, engellilerimizin ve yaşlılarımızın kendilerini değerli hissedecekleri uygulamalara ağırlık verin.
  • Ayrımcılık, ötekileştirme, şiddet, izinsiz dinleme vb. insanlık suçlarıyla etkin mücadele edin.
  • Yatırım parseli üretilmesine, şehirlerimizin özel sektör dostu hale getirilmesine, yatırımcılarımıza uygulanan gereksiz prosedürlerin kaldırılmasına …önem verin.
  • İnsan ve toprakta kullanılan kimyasal kullanımlara müdahale edin, insanı ve toprağı kimyasala mahkûm etmeyin, ekolojik üretim havzaları oluşturun. Alternatif tedavi yöntemlerini sağlığın vazgeçilmezi haline getirin.

Lütfen sesimi duyun…

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank