content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Oca

Kısa Kısa – Türkçesi Varken

Alafranga tuvaletler hemoroidi destekliyor. Seni destekliyorum, diyor. Sabah bunları düşünmüştüm. Uyduda kanalları şöyle bir tararken hep sağlık ürünleri reklamlarına denk geldim.

Akşam oturdum bilgisayarın başına. Değişik bir ürün tanıtımı gördüm feysbukta. Alafranga tuvaletlere otururken ayakları yukarı kaldıran bir oturak-ayaklık gibi bir ürün. Böylece rektum zorlanmıyor.

Ürün, lafı döndürüp dolandırıp alaturka tuvalete getiriyor. Yani zaten vardı alaturka. Şimdi ise alafrangayı alaturkaya çeviren ürün çıktı. E yani doğrudan çömelsene alaturkaya.

***

Devlet Bahçeli bir ev verse bana ... diye bir takılma ile başlayacaktım Bahçeli konusuna. Konusu edilecek ciddi bir şey değil. Behçeli, o kadar belirgin,diri ülkücü varken neden MHP'nin başına atandı? diye hiçbir ülkücü sormadı.

Ülkücüler. Onları tanıdığımdan beridir bu ülke için hep ölüyorlar. İnsan, heybeye niye ölür anlamadım hiç.

Hedefim MHP'ye sataşmak filan değil. Yani ne yana dönersen dön, ne tarafa bakarsan bak sanki hep aynı kumaştan insanlar. Bir fabrika. Giyim fabrikası. Hep aynı şeyi giyiyoruz gibime geliyor.

Demirtaş, Kılıçdaroğlu.. Hele hele Ahmetler, Tayyipler... Aynı kumaştalar hepsi. Aynı ayarda olmak gibi, aynı kumaşta olmak.

Yüceltme, imparatorluk zamanlarından kalma bir genetik. Bir siyasi lider olur, bir sanatçı olur, bir bilmem ne olur... fakat eğer ki -olduğu iddia olunan dünya görüşleriyle -biz zihinsel bir diyalektiğe giremiyorsak, sürekli sürekli sürekli kişileri yüceltiyorsak...demekki biz çok günahkarız; yücelttikçe küçülüyoruz ve günahlarımız da küçülüyor, küçülüyor; ta ki serden geçene kadar; ve günahlardan arınıyoruz. Bağışlanma dilemiyoruz, bürünüyoruz azamete. Sonunda ne oluyor; ne yücelltiğin kalıyor geriye ne de sen; istediğin de olmuş oluyor böylece. Hissizlik. Yoksa akıl bizi atmosfer dışına taşımak ve yerçekimsiz ortama bırakmakla mı yükümlü? Olabilir. Benim aklım beni hiç uçurmadı o kadar. İyi kötü dünde ve günde beraberdik hep.

***

Ölüm, ölümü anlayasınız diye vardır. Çok da ölmek gerekmiyor. Kim yaşatacak?

***
Rahim çalışmalarım devam ediyor. Bu dünyanın bir rahim olduğu kanaatine vardım. Atomdan bu yana hep bir şeyleriniçindeyiz biz.  Doğur bizi dünya artık

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank