content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ara

Kayseri Simurg Ateşi Programı

Türk Edebiyatında yeni bir ses, yeni bir nefes olmak ve edebi bir çığır açmak amacıyla başlatılan ve  10 Şehir 10 Şair Projesi kapsamında devam eden SİMURG ATEŞİ grubumuz bu kez Kayseri de  buluştu.  Simurg Ateşi Temsilcileri: Samsun Bafra- Süleyman Altunbaş, Antalya- Şafaknur Yalçın, Kayseri – Ali Özkanlı,  Nevşehir- Ayşe Paslanmaz,  Manisa- Soma Mehmet Metin Baş, Tokat- Hasan Akar, İzmir- Birgül Sevil Tekinay, Yozgat- Ahmet Sargın (ben)…

Bir yıl süreyle devam eden SİMURG ATEŞİ  tanıtım ve halkla buluşma programı bu kez Kayseri de gerçekleştirildi. Simurg Ateşi Kayseri programı adeta  bir yılın Finali niteliğindeydi. Kayseri Lisesi, Şehir Tiyatro Salonu ve Yoğunburç Kültür Evinde – olmak üzere üç ayrı mekânda gerçekleştirilen Kayseri Simurg Ateşi Programı  mükemmeldi. Programa Kayserili Şair ve Yazarların yanı sıra çevre illerden katılan şair ve yazarlar da destek verince  Kayseri de unutulmaz üç gün yaşadık.
Kayseri Simurg Ateşi Temsilcisi şair- yazar emekli öğretmen Ali Özkanlı hocanın ve Kayseri Lisesi öğretmeni Çiğdem Karakuzu’nun gayret ve destekleri unutulur cinsten değildi. Bu iki eğitimci dostumuzun sırt sırta vererek gerçekleştirdikleri Kayseri Simurg Ateşi buluşmamız hafızalara damgasını vurmuş oldu. Bu dostlarımıza destek veren Kayserili hemşerilerimize ve Kayseri Lisesi yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
Kayseri Simurg Ateşi  programına destek veren şair yazar dostlarımız da bizleri fazlasıyla mutlu ettiler. Programın sunucuları Sultan Özateş ve ekibine,  Gökhan Kahraman, Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın ve ekibine,  Şair Dost Cemali, Şair Duran Tamer, Eski Burdur Milletvekillilerinden Süleyman Coşkuner,  Kırşehir Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Zübeyde Gökbulut, Şair Tutkun Durukan, Sanatçı dostumuz Kelami Akdemir, Yazar Rüya Tokgöz, Aşık Sevdai, Aşık Bayrami, Şair Bekir Yağmedir,  Şair ve Yazarlar Derneği yöneticileri Süleyman Karacabey ve ekibine,  Türk Dünyası Onur Kurulu Başkanı Niyazi Çapa ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.
Üç ayrı mekânda gerçekleştirilen Kayseri Simurg Ateşi Programı renkli simalarla doluydu.  Sanatçılar, İlahi Ekibi, Semazenler, Öğrenci temsilcisi kardeşlerimiz, belediye  ile  programa destek veren kurumların temsilcileri  destek ve gayretleriyle bizleri son derece mutlu ettiler.  Gevher Otelin sahibi ve çalışanları, Kayseri Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Temsilcileri, Melihgazi Belediyesi yöneticileri  programı onurlandırarak  şeref verdiler. Ali Ökanlı Hocamızı yalnız bırakmayan öğrenci kardeşlerimizden Leyla Şahin, Oğuzhan Sarıkaya ve Kaan Seyfi’ye de sevgilerimizi ve şükran duygularımızı sunuyoruz.
Şiir programları, Simurg Ateşi tanıtım programı, gezi programları ve Erciyes’in zirvesine yaptığımız Teleferik gezisiyle Kayseri de üç unutulmaz gün geçirdik. Eğitimci şair yazar Simurg Ateşi Kayseri temsilcisi Ali Özkanlı hocamı kutluyor emeğine, gayretine ve alın terine teşekkür ediyoruz. Finale yakışır bir buluşmaydı onu ve ekibini kutluyoruz. Eğitimciye yakışan tavrıyla ona destek olan Öğretmen kardeşimiz Çiğdem Karakuzu’ya de çok teşekkür ediyoruz. Eğitimciye yakışan  gayretiyle bizlerin gönüllerine taht kurmuşlardır Allah Razı olsun hepsinden...
İnşallah Simurg Ateşi Programı şehirleri dolaşmaya ve şair- yazar ozanları buluşturmaya devam edecek. Gönül istiyor ki: Yozgatlı yöneticilerimizin desteğiyle biz de Yozgat ta unutulmaz bir tanıtım programı gerçekleştirelim. Bu konuda valiliğimizin, Kültür Müdürlüğümüzün ve Belediye Başkanımızın desteğini talep ettiğimizi ifade ediyor, Kayserili dostlarımızı da canı gönülden kutluyoruz. Güzel insanlar emeğinize, yüreğinize sağlık.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank