content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Kas

Karalar Aklandı AK-pAK Oldu

1 Kasım milletçe ağızlarda dolanıp durdu. Merakla beklenirken her ağızdan farklı söylemler çıktı. Kimileri atıflarda bulunup meydanlarda kasım kasım kasıldılar. Ancak 1 Kasımda sandıklarda sıkışıp kalınca kasıntıları suskunluğa dönüştü. Fakat beklenenin aksine önceki seçimlere nazaran daha sakin bir seçim süreci yaşandı. Bilindiği üzere 7 Haziranda yapılan seçim sonucunda muhalefetler arası görüşmelerde mutabık sağlanamayınca erken seçime gidilmesi kaçınılmaz olmuştu. Türkiye'nin daha aydınlık geleceğe taşınması için erken seçim taraftarı olanlar arasındaydım. Çünkü bu zaman zarfı içinde seçmenler, siyasetçileri yakından takip ederek meclis içi ve meclis dışı olaylara bakarak daha sağlıklı karar verilebileceği aşikardı.

Dört ay gibi bir süre içinde hükümet kurulamayınca ekonomi piyasasını ve vatandaşı zora soktu. Muhalefet boşluğundan ağzı yanan vatandaş hayırlısı kimse o başa gelsin demeye başladı. Belirsizliklerin ortadan kalkması için elde başka bir alternatifin olmadığını düşünen seçmenin yüzde 49.47 si çizgisinden hiç şaşmayan Ak Partiden yana kullandı. 317 milletvekili çıkaran AK Parti tek başına iktidarın ipini göğüsledi. Karalar aklandı AKpAK oldu. Kararsızların oyları ve Mhp ve Hdp’nin kaybettiği oylar Ak partiye geçerek ara seçimde birinci parti olmasının yanı sıra tek başına iktidar olarak başkanlık sisteminin yolunu açmış oldu. İkinci parti yine CHP oldu. MHP ise bu ara seçimde en fazla kan kaybı olan parti oldu. Oy oranının ani düşüşü parti içinde yeni başkan adayı arayışlarını gündeme getirdi. HDP kıl payı da olsa yine mecliste yerini aldı.

Oy oranı MHP den az da olsa düşük olmasına rağmen milletvekili sayısıyla MHP ye fark attı. MHP son zamanlarda kendi çizgisinden fazlaca ödün vermesi, Tuğrul TÜRKEŞ’İN partiden ihraç edilmesi ve Meral AKŞENER’in aday gösterilmemesi gibi parti içi siyasi hatalar, körü körüne bağlı yandaşlarını bile küstürüp yüz çevirmelerine sebep oldu. MHP’nin bu durumda politikasını gözden geçirip yeniden siyasi bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Başkan değişikliği konuşulan diğer koldaki CHP’nin ise yapılabilirliği güç hatta imkansız olan vaatler yerine güçlü bir politika yolunda adımlar atarak yaptığı ve yapacağı icraatlarıyla vatandaşa güven vermeli. Güven artı oy demektir. Güven veren oyları kapar, vaatlerde bulunanlar değil ama hala bunu idrak edemeyen siyasetçilerimiz var. Onlarında kısa zamanda bu gerçeği idrak etmelerini umuyoruz.

Sonuç olarak iyi olan kazandı. Hala bu başarıyı hazmedemeyip en ağır şekilde eleştirenler var. Önemli olan vatanın, milletin refahı, huzuru. Beğenilse de beğenilmese de Ak Partinin bu büyük başarısını tebrik ediyor Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Temennimiz daha iyi hizmet anlayışı içinde görevlerini sürdürmeleri. Beklentiler doğrultusunda Anayasa değişikliğiyle yoluna devam edecek olan Ak partiye kolaylıklar diliyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Yolunuz Ak, aydınlık olsun.

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank