content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Haz

Kadıoğlu’nun Hayali Büyükşehir Belediye Başkanı Olabilmek

AK Parti’nin yeni hazırladığı anayasada çok büyük ihtimalle kaymakamlar ve valiler olmayacak gibi… Büyükşehir belediye başkanlarının yetkileri ve sorumlulukları bugünkünden daha farklı

olacak gibi… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak bir anlamda 2023 Türkiye’sinin yüzü olacağını düşünürseniz, Kadıoğlu’nun hayalinin ne anlama geldiğini daha iyi okuyacağınızı düşünüyorum.

6 Nisan tarihinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile ilgili, “Büyükçekmece’ye mi hazırlanıyor?” diye bir yazı yazdım.
Yazıda, Kadıoğlu’nun üçüncü kez seçildiği Esenyurt Belediye Başkanlığı’nı partinin tüzüğü gereği bırakacağından dolayı önünde üç seçenek olduğunu ifade ederek; “1- Esenyurt’ta bir dönem daha belediye başkanı olmak istiyor, 2- Esenyurt olmazsa Büyükçekmece’den aday olmak istiyor, 3- C planı ise parti, dinlen ya da başka bir görev için hazırlan derse bekleyecek” demiştik.Yeni yazımızda, 3. seçeneğin Kadıoğlu için bir anlamda kızak olduğunu ifade etmiştik. Ayrıca yine yazımızda, “Kadıoğlu’nun üç planınından birinin gerçekleşebilmesi için AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun olmaması gerekiyor. Davutoğlu AK Parti’nin başında kaldığı ve Başbakan olarak yoluna devam ettiği sürece Necmi Kadıoğlu yerel siyasete veda edecek”  diyerek analiz yapmıştık. Ve bugün Davutoğlu yok. Anlayacağınız 3. seçenek gündemden kalkmış gibi.

***
Aynı yazımızda Kadıoğlu’nun üç yıl öncesinden büyük hamleler yaptığını söylemiştik: Büyükçekmece Adliye binasını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü binasını, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gereken Esenyurt Devlet Hastanesi’nin ek binasını yapmak için ihaleye çıkartıyor. Bunlar yetmiyormuş gibi, Nevşehir-Hacı Bektaş’ta 16 dönümlük araziyi satın alabilmek için belediye meclisinden yetki alarak satın alma işlemini gerçekleştiriyor.

***
Yazımızda, “Kadıoğlu, Büyükçekmece’de aday olursa bugünden bir kenara yazın… Aleyhinde yürütülecek anti kampanyayı bugünden görebiliyorum. Necmi Kadıoğlu AK Parti’nin adayı olduğunda, Akgün’ün yeminli düşmanlarının bile tartışmasız Akgün’ün yanında yer alacağını bugünden söyleyebilirim… Hatta MHP’lilerin bile… Kadıoğlu AK Parti’nin adayı olduğunda, Büyükçekmece CHP’ye ve Akgün’e üç yıl öncesinden hayırlı olsun derim” diyerek Büyükçekmece’de seçim kazanamayacağını kamuoyuna duyurmuştum.

***
Bu yazıdan sonra katıldığı Büyükçekmece AK Parti Danışma Meclisi’nde hakkımızda zehir zemberek bir açıklama yapmış ve kendisine anladığı dilden daha sert bir dille yanıt vermiştik.
Sonra neden böylesine sert bir açıklama yaptığını anlamaya çalışmıştım.
Neden bir belediye başkanı kendisi hakkında yapılan bir analize, ağzını bozarak yanıt vermişti?
Yazılanlardan kendisine bir hakaret olmamasına rağmen neden gaza gelmişti?

***
Bunun birkaç nedeni vardı?
Esenyurt Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberler ve kendisini Büyükçekmece’ye yakıştırmamasından kaynaklanan kibirdi.
Esenyurt’un bütçesi ve nufüsu Büyükçekmece’den çok büyük olmasına rağmen Büyükçekmece’den aday olabileceğini yazmaması kendisine hakaret kabul etmişti.
Gazetemizde çıkan dört beş tane haberden dolayı da, kendisiyle ilgili kimsenin olumsuz bir haber yapamacağına o kadar inanmıştık ki, yapılan haberlerden dolayı şaşkındı.

***
Kendisine anlayacağı dilde, manşet haberimizle ve köşe yazılarımızla ilgili yanıtı vermiştik.
Sonra o kadar çok bilgi ve haber aktı ki tarafımıza anlatamam.
Birkaç gün içersinde o haberleri gazetemizden okuyacaksınız.
Büyükçekmece’den kendisini aday göstermemize içerlemesinin nedeninin de; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediği imiş.
Kendisinin Büyükçekmece’den aday olabileceğini yazarak, anlayacağınız partinin üst yöneticilerinin kulaklarına kar suyu kaçırmış oluyorduk.

***
Şimdiden söyleyelim. Üç dönemdir Esenyurt İlçe Başkanlığı yapan Necmi Kadoğlu, üç dönemdir İstanbul’da başarılı bir belediye başkanlığı yapan, partisinden yüksek oy alan Dr. Kadir Topbaş’tan boşalacak koltuğa aday adayı olacak.
Yani Kadıoğlu’nun gönlünden ne Esenyurt ne Büyükçekmece ne de Arnavutköy gibi ilçeler geçiyor. Kendisinin Büyükşehiri yönetmek için zamanının geldiğini, yeterince piştiğini, hakkı olduğuna inanıyor. Topbaş’ın da tüzük gereği aday yapılmayacağını bildiğinden dolayı yaptığı hamle ve yaptığı kulislerle üç yıl sonrası için büyük bir hazırlık yapıyor.

Son söz: AK Parti’nin yeni hazırladığı anayasada çok büyük ihtimalle kaymakamlar ve valiler olmayacak gibi… Büyükşehir belediye başkanlarının yetkileri ve sorumlulukları bugünkünden daha farklı olacak gibi… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak bir anlamda 2023 Türkiye’sinin yüzü olacağı düşünülürse, Kadıoğlu’nun hayalinin ne anlama geldiğini daha iyi okuyacağınızı düşünüyorum. 

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank