content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Nis

İzmirlinin Yüzü Aziz Kocaoğlu İle Gülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu başkanlıkta 11 yılını geride bıraktı. Aziz başkanı yeri geldi eleştirdim yeri geldi destekledim. Fakat Aziz beyin başarılı çalışmalarını saygı ile takip ediyorum. Bu yazmış olduğum köşe yazımda aziz beyin 11 yılını değerlendirdim.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarında İzmir’de DSP’nin adayı olan Ahmet Piriştina 1999 yerel seçimi % 30 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.2003 yılında CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal Ahmet Piriştinayı CHP’ye davet etmişti ve o teklifi Ahmet Piriştina geri çevirmeyerek 2003 yılında DSP’den CHP’ye katılmıştı.
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP’li Ahmet Piriştina % 34.8 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna tekrar oturmuştu. İzmir’in çok sevilen efsane başkanı Ahmet Piriştina 16 Haziran 2004 yılında geçirdiği kalp krizi ile hakkın rahmetine kavuşmuştu. Rahmetli Ahmet Piriştina yaşamını yitirdikten sonra CHP onun boşalan koltuğuna isim arayışlarına başlamıştı.
CHP’nin o dönem Efsane Genel Başkanı olan Sayın Deniz Baykal İzmir’in yeni aydın yüzünü bulmuştu. Bornova'nın Belediye Başkanı olan “CHP’siz bir siyaset düşünülemez” Sloganı olan Aziz Kocaoğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye başkanı olması için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine sunmuştu.
Meclis ise İzmir’in yeni kaptanı Aziz Kocaoğlu oyunu kullanmıştı. Aziz Kocaoğlu ise 2004 yılında hakkın rahmetine kavuşan rahmetli başkan Ahmet Piriştinanın başarılı kadrosu ile yola devam kararı vererek yola devam demişti.
29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçiminde İzmirliler Aziz Başkanı bağrına basarak kendisi için güzel bir slogan bularak ‘İzmir Azizdir, Aziz kalacak’ sloganı ile kendisine destek vermişti. Sonrası malum 29 Mart 2009 yerel seçimini % 56 rekor oyla en yakın rakibi Ak Partiye 540 bin fark atarak uzak ara 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimi kazanmıştı.
22 Kasım 2011 Tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Mali Büro Şube Amirliği sabahın erken saatlerinde “Yolsuzluk Operasyonu” yapmışlardı.130 Sanık'ı gözaltına alarak bu sanıklardan 42 kişiyi tutuklanmıştı. Sonra bu sanıklardan 34 kişi serbest bırakılmıştı. Sanıkların içlerinden 8 kişi ise kontrol amaçlı ev hapsine mahkum edilmişti. Sonra onlarda o dönem çıkarılan bazı yasalar nedeni ile serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanan Aziz Kocaoğlu için ise 397 yıl hapis cezası isteniyordu.
Bende dahil İzmirliler Aziz Kocaoğlu’nu yargı sürecinde adliye kapılarında nöbet tutarak dürüst başkanımıza sahip çıkmıştık. Ben inanıyorum Aziz Kocaoğlu’nun kendisi için istenen ve hala süren 397 yıllık cezadan anlının hakkıyla berahat edecek.İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan bu operasyonlardan sonra İzmir’de yapılan anket araştırmalarında İzmir halkı Aziz Kocaoğlu’na çok güvendiklerini ispat etmişlerdi.
Tarafsız anket şirketi İntegral’in araştırması ile İzmirlilerin güveni Aziz Kocaoğlu’na % 73 olmuştu. Aziz Kocaoğlu 17 Nisan 2012 tarihinde bir toplantı yaparak yaklaşan 2014 yerel seçimlerinde % 90 tekrar aday olacağım demişti. 30  Mart 2014 yerel seçimlerinde kıyasıya bir seçim yarışının ardından 1.306.904 seçmenden aldığı  % 49,6’lık oy oranıyla AK Partili güçlü rakibi Binali  Yıldırıma  350 bin fark atarak CHP’de üst üste 3.kez göreve yeniden seçilmenin mutluluğunu yaşamıştı.
İzmirli hemşerilerim çok iyi bilir, İzmir’de 12 yıl önce 1975 model Man-590 eski klimasız buz gibi otobüsler vardı. Sabah buz gibi havada hepimiz işe giderken üşüyüp buz gibi havada akşam evlerimize gidiyorduk hepimiz hasta oluyorduk.O e ski otobüsler sürekli arıza yapıyordu sabahları işe geç gidiyorduk İzmirli hemşerilerim  isyan ediyorlardı yeni otobüs istiyorlardı .
Allah var Aziz Kocaoğlu göreve geldiği 11 yıldan beri şimdi İzmir’de bir tane eski belediye otobüsü ve klimasız belediye otobüsü yok İzmir’in bütün belediye otobüsleri kilimalı ve son model eski otobüsler hurdalık oldu Aziz başkanın bu önemli hizmetini görmezden gelemem.Aziz başkan Deniz ulaşımı için eski vapurları hurdaya gönderdi yeni vapurlar aldı. Aziz başkan İzmirlilere kıyak yaparak toplu ulaşımda başlattığı aktarmalı ulaşım sistemi ile 90 dakika içinde ilk binişten sonraki tüm binişlerinde otobüs,metro ve vapurdan ücretsiz yararlandırıyor 60 yaş üzerindeki vatandaşlara ulaşımda indirim sağlıyor.Ayrıca engellilere bu hizmeti ücretsiz yaptı.
İzmir’in yüzü Aziz Kocaoğlu ile her türlü gülüyor.Aziz Kocaoğlu’nun başarılı hizmetlerini İzmirliler iyi biliyor şimdi yazmaya kalksam yaz yaz bitmez kendisini çekemeyenler ve kıskananlar çatlasın patlasın.Aziz Kocaoğlu öyle bir dürüst başkan ki kendisine oy versin vermesin herkese görev süresi boyunca hiçbir ayırım yapmadan eşit hizmet verdiği için başarılı bir belediye başkanı olduğu için tebrik ediyorum ve her zaman kendisini destekleme sözümü veriyorum.Allah yar ve yardımcısı olsun…
Günün Sözleri
Ege Bölgesinde 30 bin sendikalı işçi çalıştıran kurumun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu biliyor musunuz? İşçi dostu Aziz Kocaoğlu'nu tebrik ediyorum.İzmir Büyükşehir Belediyesinin borcu olmayan tek belediye olduğunu biliyor musunuz…?

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank