content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Haz

İstanbul CHP ve Avcılar CHP

İstanbul CHP İl yönetiminin 45 günde görevden alınacağı ve 39 ilçede yeniden bir yapılanmaya gidileceği açık açık konuşuluyor. İstanbul CHP İlçe Örgütleri ise için için kaynıyor. İl yönetiminin görevden alınması, yeni yönetiminin atanması sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Görünen o ki, Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitinceye kadar da il yönetimi görevden alınmayabilir. Şayet il yönetimi görevden alınırsa, ilçe yönetimlerinin görevden alınması mümkün gibi gözükmüyor. İl yönetimi görevden alınırsa, MYK Üyesi, Genel Sekreter Gürsel Tekin'in en büyük isteği gerçekleşmiş ve il yönetimini yeniden yapılandırmak için fırsat bulmuş olur ki, bu İstanbul ilçelerinin de yeniden yapılanması demek.

****

Seçimleri kaybeden ilçelerde mevcut ilçe yönetimlerinin görevde kalması mümkün değil. Ancak seçimleri kazanan ilçelerde de, yönetimlerin görevde kalması mümkün değil gibi. Öylesini içten ve derinden bir kavga var ki, anlatılamaz. Herkes birbirine düşman. Dün aynı yerde dostlar, bugün düşman kardeşler. Dün ayrı yerde duran düşman kardeşler, bugün dostlar. Hatta öylesine yerler karışmış durumda ki, kim kimin dostuydu, kim kimin dostuydu inanın belli değil. Herkes birbirine düşman, herkes birbirine dost olabilir. Anlık, günlük ama bilin ki, sürekli değil düşmanlıklar da, dostluklar da...

****

Yan yana durmaları karşıtlıkları, düşmanlıklar ve düşmanlıkları ne belirliyor? Tabi ki, siyasette ki pozisyonlar. Dün kaybedilen pozisyonlar, yeni kazanılan pozisyonlar tüm safları karıştırabiliyor. Yeni pozisyonlar kartların yeniden karılmasını ve ittifakları belirleyebiliyor. Bunun en somut örneği Avcılar. 10 yıldan fazladır ilçe yönetiminde ve başkanlığında bulunan Bayram Acar.

2004, 2009 ve 2014 yılında ilçe başkanlığında CHP üç defa ilçe başkanlığını kazanmış. Hiç yerel seçim kaybetmemiş. 2004 ve 2009 yılında ilçe örgütünün belediye meclisinde yer almasını sağlamış. DSP'den belediye başkanlığına seçilen, 2004 yılında CHP'ye geçen ve 2009 yılında 3. kez CHP'den aday olan Mustafa Değirmenci'ye rağmen belediye meclis listesinin büyük çoğunluğunu kendi belirlemiş. 2009 yılında belediye başkanının listesini tamamen değiştirerek, örgütün listesini yazmış, hem de görevden alınmayı göze alarak... Bir daha görevden alınmış, sonrasında yeniden seçilerek ilçe başkanı olmuş. Hiç atamayla gelmemiş... Beş kez delegelerin oylarıyla seçilmiş. (Belki de altı)

****

Seçim kazanınca 'yaşasın sandığın iradesi', seçimi kaybedince 'kahrolsun delege ağalığı...' Kazanan kaybetse aynı argümanı kullanacak. Sorun yeni üyeye kapalı, eski üyelerinde en fazla 100-150 kişinin kontrolünde olması... İttifakı ilkeler değil, Acar karşıtlığı belirliyor Dr. Handan Toprak belediye başkan adayı olduğunda etrafında görülmeyenler, seçim kaybetsin diye dua edenler, açık MHP'ye çalışan (ki, daha meclis üyelikleri sona ermemişti) eski meclis üyeleri şimdinin imza toplayanları olmuş. Değirmenci ile kanlı bıçaklı olanlar bile 'meclis üyesi yazıl(a)madılar' diye Dr. Toprak karşıtı olmuşlardı.

Dr. Handan Toprak seçimi kaybetse zil takıp oynayacak olanlar, bugün Avcılar CHP İlçe Yönetimi’nin olağanüstü kongreye gitmesi için imza topluyorlar. İmza toplayanlar arasında mevcut ilçe yönetiminde olanlar, yeni belediye meclis üyesi seçilen ancak istedikleri göreve gelemeyenler,

İlçe Başkanı Acar'in kendilerini meclis üyesi listesine yazmadığını düşünenler, siyasetteki pozisyonu kaybedenler, dünün Acar dostları, bugünün Acar düşmanları ve Dr. Toprak'dan beklediklerini bulamayanlar olarak olağanüstü kongre için yan yana gelmiş. İlke hak getire, politik farklılık değil sadece ve sadece pozisyonlar...

****

Ve CHP'nin seçim kazanması için çaba sarf eden kimi isimlerin; CHP'nin seçim kaybetmesi için dua edenlerle, ayrı partiye çalışanlarla, evinde oturanlarla, Dr. Toprak Değir-menci tarafından son mecliste kovulmaktan beter bir hale getirilirken, Toprak'ın Değirmenci'yi ziyaretinde söylenenler karşısında susanlar ve sesini çıkartamayanlarla oluşturulmuş küskünler hareketinden ne çıkar? Söyleyelim hiç bir şey... Bayram Acar yönetiminin düşürülmesi için gerekli imzalar toplanabilir, ancak biraraya gelenler ne yazık ki, ortak liste çıkaramazlar? Liste oluşturulurken kıyametler yaşanır.

Diyelim ki, listeler çıkardılar... Aynen geçen kongrede olduğu gibi; kimileri kongre öncesinde, kimileri de kongre salonunda sadece Acar karşıtı olmaktan dolayı biraraya geldikleriyle yollarını ayırırlar. Seçim olursa kim mi kazanır? Acar aday olursa yeniden kazanır... Bizden söylemesi... Kaybedenlerde siyasetten emekli olurlar(!)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank