content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

İslam’da Kula Kulluk Olmaz..

İslam’da Kula Kulluk Olmaz..
Saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar,bu hafta Milliyet Blog yazarı Cem Beraat Çamsarı kardeşimizin "Sonunda insan, ilk haline dönecek "başlığı altında 03 Ağustos 2013’de yayınlandığı halde ilgi görmeyişi yada ilgi gördüğü halde ilgilenenlerce yorumlanmaktan kaçınıldığını düşündüğümüz için çok önemsediğimiz makalesine aklımızın erdiği,dilimizin döndüğü kadarıyla katkıda bulunarak bir kez de köşemizde yayınlayıp birlikte paylaşalım istedik.

Toplumun büyük bir kesiminin sevk ve idarenin üslubundan ve söylemlerinden dert yanmasına rağmen konuya ilişkin dile getirilen haberleri dinleyip,yazıları okuyup yorumlamaktan imtina ettikleri yazar Cem Beraat Çamsarı’nın 03 Ağustos 2013’de yazdığı ve 11 Ocak 2016 tarihi itibariyle yazının yayınlanmasının üzerinden geçen kocaman 2.5 yıla rağmen herkes ve her kesim tarafından sözde çok kullanıldığı iddia edilen sosyal medyada, 78 milyon nüfusun yaşadığı cennet vatan ülkemizde bırakalım toplam nüfusun tümünün okumasını,55 milyon seçmenden bari bir milyon kişinin okuması ve yorumlanması beklenirken 163 kişi tarafından görülüp okunarak, iki insan tarafından yorumlanabilmiş olması ülkemiz ve insanlarımız için manidar değil mi..

Allah ile kul arasına kimse sokulmamalıdır. Cenab-ı Allah kullarını yaratmış, onları başıboş bırakmayıp peygamberler göndermiş, emir ve yasaklarını tebliğ görevi vermiş, kendisine kulluk görevlerini yapsınlar diye.

Zaten kendisini bilen bir insanın usulü, adab-ı bırakarak, haddi aşarak, Allah ile kul arasına girmek İslam’da yoktur. Bu ifade Hıristiyanlık için geçerlidir. Kul ile Allah arasına papazlar girer. Günahı itiraf ettirir, vaftiz ederek günah bağışlar, cennet koyar, istemediğini de aforoz edip cehenneme koyar.
İslam’da kula kulluk olmaz. Kula sığınılmaz. Kuldan herhangi bir beklenti olmaz.Peygamber (AS)ın ifadesine göre Müslüman her önüne gelene “Efendim” demeyecektir. (R.Salihin : 3/1725)

Kişiler yol gösterici olabilir, öğretici olabilir, ama önder ve rehber Hz. Muhammed (sav)dir. O herkesin peygamberi, hepimizin rehberi ve önderidir. “O öldü sen falana uy” demek yanlıştır. O ahir zaman peygamberidir. O’nun rehberliği ve önderliği kıyamete kadardır. O’na uymayan zelil olur.

Yüce Allah Erinde sonunda kendisine döneceğimizi insanlığın anayasası olarak indirdiği Kuran-ı kerimde açıkça belirtmiştir.Buna uyanlar kazanır,uymayanlar erinde ve sonunda kaybeder.Yüce Allah’ın yarattığı kulları için indirdiği Kuran-ı Kerimde açıkça beyan ettiği emir ve yasağından yazar Cem Beraat Çamsarı ve inanan hiçbir insanın kaygısı ve kuşkusu yoktur ve olmamalıdır.Allah adına halkına doğruları söylemekle kalmayan yazar Çamsarı,direkt olarak yazılarıyla uyarıyor.

Bizler cennet vatan ülkemizin cennet gibi Allah vergisi doğal ve tabii güzelliğe sahip bir Karadeniz sahil şehri Ünye’de yalandan riyadan gösterişten uzak bir yaşam mücadelesi vermek için gayret sarf edenler, sizin şahsınızda ölüm gerçeğini bildiği için düşünerek yaşayan insanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunar,sayılarının hızla çoğalmasını dileriz yüce Allah’tan.

Doğru verip misliyle geri alınacak hayırlı ve kadirşinas insanımızın,eğri verip geldiği ve getirildiği vahim durumu sadece ülkemiz ve insanlarımız değil,bütün dünya ve insanları korkulu ve kuşkulu gözlerle görüyor ve çaresizce izliyor…

İyi verilirse iyiyi,kötü verilirse kötüyü misliyle geri veren kadirşinas Türk milleti silahların yıllar yılı ve halen susmadığı,şehitlerin art arda gelerek garip ocaklarının söndüğü,evlatların öksüz yetim kalmaya devam ederek zor günlerden geçen ülkenin ve insanların içine düştüğü ve düşürüldüğü buhranlı günlerden çıkarak feraha erecek yolu bulması uzun sürmeyecek inşallah diyor,saygıdeğer insanlarımızı ve okurlarımızı çok önemsediğimiz,sizlerinde önemseyeceğine inandığımız yazar Cem Beraat Çamsarı’n yazısıyla baş başa bırakıyoruz.
Sonunda insan, ilk haline dönecek. Öyleyse nedir bu telaşın?
Gücün, kudretin, malın, mülkün, şanın, şöhretin ne olursa olsun; sonunda insan, ilk haline dönecek. Nedir bu açlığının nedeni?
Diyelim 100 yıl yaşadın... Diyelim dünyanın tek sahibi sensin... Sonunda sen de herkesin, hepimizin geldiği yere dönmeyecek misin? Sen, toprak yerine ateşten mi yaratıldın ki, önüne geleni yakar, ha bire dokunulmazları oynarsın!
Sen, geldiğin yeri ne çabuk unuttun! Sen Allah'tan da mı korkmazsın? Kul hakkı nedir, bilmediğin ortada da! Sen, insanlığından da mı utanmazsın?
Aya da tapsa, güneşe de; Allah'a da inansa, inanmasa da hiçbir şeye; topraktan gelen, toprak olarak gidecek bu dünyadan...

Ne o! Yoksa senin çok toprağın var da; sen, onca varlığına mı güvenirsin?! Sonunda insan, ilk haline dönecek!Topraktan geldi, toprağa gidecek. Sen uzaydan geldiysen, o başka! Ama elbette her canlı, bir gün ölümü tadacak. Buna hiçbir çare yoktur çünkü.
Topraktan geldik, toprağa gidiyoruz. Üstelik, ezelden beri böyledir bu. Hz. Adem'le Hz. Havva cennetten kovulup, yeryüzüne indirildiği günden beri, Hz. İbrahim döneminde de, Nuh Nebi'nin gemisine binenler için de böyleydi bu. Yoksa senin bunlardan da mı haberin yoktu?!!
Dünyayı sen kurup, kuralını da sen koymadığına göre! Sonunda insan, ilk haline dönecek; istesen de, istemesen de.
Uğraş dur şimdi! Sonunda sen, başka bir yere gidersin belki diyor, saygılar sunuyorum..
Ahmet Yenin
İslam’da Kula Kulluk Olmaz…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank