content

16 Eyl

İslamcı Arapçıların Türk Düşmanlığı

Arap hayranlığı neden? Dinci TV’lerde Türk tarihinin kahramanları yok. Arap kahramanlarını yüceltecek yalan yanlış menkibeler, beyinlere dini değerler adıyla yutturuluyor.

Anadolu insanı gittikçe Arap kültürü, tarihi ile asimile ediliyor.
Türk, Arap ilişkilerine tarihi gerçekler açısından bakalım da anlamlandıralım.
Arab menaibinde ve bilhassa Tefsir ilimlerinde; Türkler insanlık düşmanı bir canavar şeklinde tasvir edilmişlerdir. Akıl ve izana sığmayacak iftiralara uğramışlar ve ezcümle yamyamlıkla itham edilmişlerdir.

Buhar-i, Tabar-i, Al-Bağdad-i, Al-Balhi, Beyzavi, Makdisi, Nesefi, Nüveyri, İbn'il Esir ve diğerleri; yecüc ve mecüc’ün aslında Türkler olduğunu ve hem Araplara hem de insanlığa felaket getirici yaratıklar olduğunu savunmuşlardır.

Al-Bağdad-i;Lubab üt-Tevilfi maani-it Tenzil adlı kitabında: yecüc ve mecüc’ün Türkleri tanımladığını belirterek yecüc sözcüğünün aslı ateşin seraresi ve ışığı anlamına gelen Ecic ünnar maddesindendir, onların bu adla çağrılmalarının nedeni ise "kesret ve şiddetleri itibariyle Ecic’e benzetilmelerindendir. Neslen Yafes ibn Nuh evladındandırlar ve Türkler onlardandır. Bu Türklerin ileri kollarının Suriye ve Horasanda bulunduğunu anlatır.

Ahmed-i İskendernamesinde; Türk her şeyi yakıp yıkan yaratık olarak tanımlanmıştır.
İbn Haldun un Mukaddime kitabında; Türkler, hırsız ve talan ruhlu, kaba ve haşin, ayağını bastığı heryeri harabeye çeviren,kanun ve hukuk duygusundan yoksun diye tanımlar.

Türklerle Arapların ilk savaşı; M.S.642 yılında Horasan, Maveraünnehir (Ceyhun, Seyhun) ve Tohoristan bölgelerinde olmuştur. Arap orduları, Türk Yurtlarına saldırmışlardır. Arap tarihçilere göre güya Türkler 732 yılına kadar dayanabilmişler ve kafirler dağılmışlardır. Arapların; Türk Yurtlarında akıttıkları oluk oluk kan M.S.1000 li yıllara kadar devam etmiştir. Türk Kentlerinin Araplar tarafından yakılıp yıkılması, çocuklarının kadınlarının kitleler halinde kılıçtan geçirilmesi, esir alınıp köle olarak Arabistan’a getirilmesi "cihat" gereği gösterilmiştir. Arap hutbelerinde "Ey Allahım; Türklere ait ne varsa her şeyi yok et, onların güçlerini çökert, üzerlerine felaket yağdır" diye dualar edilmiş. Cemaatlerden de" hayır temenni etki, Allah onların ayaklarının altına buzlar yerleştir de kayıp düşsünler diye dualar istenmiştir.

Araplar; 1900 yıllarda Anglo-saksonlarla işbirliği yaparak Türk’ü arkadan hançerlemiş ve topraklarına onları yerleştirerek, Güney bölgelerimizin işgaline yardım etmişlerdir. Türklerin içlerine sızarak genellikle şeyhülislamlık makamlarına gelmişler. Çıkardıkları fetvalarla, Anadolu Türklerini aşağılamışlar, yönetimin güvenine dayanarak Kavm-i Necip (üstün kavim) unvanıyla her türlü hileye başvurmuşlardır. İngiliz Lawrence’le işbirliği ederek onları korumak amacıyla orada bulunan Türk askerini arkadan hançerleyerek Arap çöllerinde binlerce Vatan evladını şehit etmişlerdir.

1965 yılında BM de Kıbrıs oylamasında Türkiye aleyhine oy kullandılar.1976 yılında BM de Türkiye’nin Kıbrıs ı terk etme oylamasında da çekimser kalarak Türkiye aleyhine karar çıkmasına neden oldular. 1975 yılında Mısır Başkanı Enver Sedat; Kıbrıs’a dönen Makarios a kardeşlik telgrafı çekmiştir. O dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat; Kıbrıs Rumlarına "Biz sizleri kardeş mücadeleciler sayıyor, sizin zaferiniz bizimde zaferimiz olacaktır çünkü Düşmanımız ortak düşmandır." demiştir. Makarios’un ölümünde tüm Arab Ülkeleri Bayraklarını yarıya indirerek 3 günlük yas ilan ettiler.

Bir Arap ülkesinin Türk Liderin ölümü üzerine yas ilan ettiğini, bayrakları yarıya indirdiğini gördünüz mü, duydunuz mu?

Türk’ün 7000 yıllık İslamiyet öncesi şanlı Tarihi görmezden gelinerek, 1071 başlangıç alınarak MS 642 den bugüne Arab’ın Türk’e olan kini yok sayılmıştır, sayılmaktadır.

Her türlü melanet; Türk'e karşı duyulan genetik kinlerden gelmektedir.
Kendi ırktaşlarına yapılan katliamlara karşı, niye hiç bir Arab’ın sesi çıkmaz da Türkiye’den birileri sokağa dökülür? Çelişki değil mi?

Türkiye’de Emeviler, Selçuklular ve Osmanlılar dönemi gelip yerleşen 7 milyon Arap sinsice tarikat ve cemaatlerde yuvalanarak, millet, ümmet kavramları altında Arap inancını, düşüncesini yaşayışını, liderlerini, tarihini, kültürünü telkin etmektedirler.

Türk Milleti; gerçekleri görmek, anlamak, uyanmak zorundadır.

GüNüN SöZü: Mensubu olduğun milletin değerlerini tarihi kimliği ile bil ve hisset.
Nurullah AYDIN

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank