content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Şub

İsim İle Müsemma Olmak

Hayalet Casper Gerçek Hayatta! Casper bilindiği üzere çocukların sevdiği bir çizgi film karakteridir. Ancak benim söz edeceğim casper çizgi film karakteri olan casper değil,gerçek hayatta insanlara teknolojik alanda amme hizmeti sunan bir teknolojik firma. 04.1.2015 tarihinde çok sevdiğim değer verdiğim bir büyüğüm, abim, dostum ve adına ne derseniz deyin benim için çok büyük değere sahip M.

Nasri abim TİM diye bilinen Turkcell iletişim merkezinden bir tablet satın alır. Turkcell’in kendi ürünü olmayan bu tablet VİA T7 Casper tablettir. Dostum bu ürünü ihtiyaç fazlası yada eğlence olsun diye almamıştır. Zaten çok fazla kaçık değil ise hiçbir insan gereksiz olan bir şeye para harcamaz.

Dostum olan insan da yaptığı bir çok işi an be an takip etmek adına böyle bir ürüne ihtiyaç duymuş ve bunu da en çok güvendiği ve her zaman alış veriş yaptığı kendi dostları olan Van beşyol mevki Valilik binası karşısında olan bir Turkcell iletişim merkezinden satın alır.

Tableti evine götürüp denediği zaman tablette ekran sorunu olduğu görür ve bunu ertesi gün satın aldığı iletişim merkezine geri getirir. Firma yetkilileri ürünü denerler ve müşterinin söylediği şekilde sorunu olduğunu kendileri de görürler.

Bunun üzerine ürünü Casper’in Van’daki temsilcisi olan netcell teknik servisine gönderirler. Netcell ise ürüne çok fazla müdahale edemeyeceğini sadece yazılımsal bir sorun ise bunu gidereceğini söyler.

Aradan geçen birkaç günden sonra netcell ürüne yazılım yüklemesi yapar ancak ürünü açtığında bu sefer tabletin 4 farklı yerinde ışık yansıması olduğu görür ve tableti satıcı firma olan Turkcell iletişim merkezine yollar, ancak yanına bir not iliştirir.

Ürünün sorunu yazılımsal değil, donanımsaldır diye. Satıcı firma olan Turkcell iletişim merkezi satıcı ve üretici firma olan Casper’e bu ürünü iade eder ve teknik servisin gönderdiği not ile ancak giden ürün ile Casper firması hiçbir müdahale bile etmeden bir daha gerisin geri gönderir satıcı firmaya.

Bunu duyan alıcı müşteri sinirlenir ve firmaya giderek Casper’e telefon açar ancak müşteri hizmetleri olarak belirtilen numaraya 9 dakika sonra bağlanacağı ve hatların dolu olması sorunu bahane gösterilir.

Ve bunca zahmet ve zorluktan sonra nihayet firma yetkilisine bağlanır ve ürünün bilgileri ürün üretici firma yetkilisine verilerek sorunları baştan konuşulur, ancak yetkili hiçbir şekilde sorumluluğu ne kendi nede firması adına kabul etmediği gibi deyim yerinde ise sorumluluğu alıcı ve satıcı firmaya mal etmek ister.

Alıcı olan müşterinin hakkını yasal yollardan arayacağını dile getirmesinden sonra yetkili o zaman ürünü bize geri gönderin size değişim gerçekleştirip iade edelim diye teklifte bulunur. Yani firma hem üretip sattığı üründen kar elde ediyor hem de sorunların oluşması halinde kendine zar zor bin bir külfet ile ulaşmaya çalışan telefon görüşmelerinden de ayrı bir kazanç elde ediyor. Yine burada bir başka sorun da şudur ki her insan peşine bu kadar düşmez bu kadar zar zor ulaşılması güç olan bir firmayı aramayı ve hakkını talep etmeyi bir sefer ki aramadan ve onca dakika aradan geçen zamandan sonra belki lanet çeker ve vazgeçer. Bence üretici olsun satıcı olsun bir firma eğer herhangi bir alan yada dalda insanlara amme hizmeti sunuyor ise elbet karını düşünmelidir,ancak müşteri memnuniyetini her şeyden öncelikli tutmalıdır. Söz yerinde ise bizim bu Casper serüvenimiz adeta çizgi filmdeki Casper gibi hayal ve hayalete dönüşerek sorun ve sıkıntı olmaktan başka bir şey olmamıştır. Bırakın müşteri memnuniyetini,müşteri mağduriyeti her şeyden daha fazla ön plandadır.

İşte çizgi film karakteri Casper gerçek hayatta muhatap olarak ulaşılması zor bir hayal ve hayalete dönüşerek adeta ismi ile müsemma olmanın gerçekten ne anlama geldiğini bellettiriyor insana.

Tüketici haklarının savunucu ve bu işle ilgili yetkili mercilerin bu konularda bu tür durumların yaşanmaması adına daha çok denetleme gerçekleştirmeleri yada her ne şekilde bu hak ihlalleri olmayacak ise mekanizmalarını ona göre ayarlamaları gerektiğini düşünüyorum.

Müşterinin iki hatta çok yönlü mağdur edildiği durumların son bulmasını ve bu mağduriyetlerin yerini gerçekte bu gibi firmaların kuruluş felsefesi edindikleri gibi müşteri memnuniyetine dönüşmesini diliyorum.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank