content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 May

Işıklar Söyle Anonsçu Gazeteci mi, Kutlu mu?

Oğlunun köfteci dükkanına ortak olduğunu yazdığımızda ne demişti, Başkan Işıklar? “Kanıtlasınlar belediye başkanlığından istifa edeceğim.” Ardından oğlunun köfteci  dükkanına ortak olduğunu belgeleriyle yayınlamıştık. Sonrasında ise sözünün
eri olmadığını gördük Işıklar’ın.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kumar sevgisini sağır sultan bile duydu. Aynı zamanda Işıklar’ın, “halkım isterse kumarı bırakırım” sözü de tarihteki yerini aldı. Nasrettin Hocalık bir hikayeye dönüştü. Ne de olsa tarihçi Işıklar.

***
Bir radyo programında Başkan Işıklar kumar alışkanlığı ve bırakması ile ilgili şöyle konuşmuştu: “Toplumlar da temel yargılar üzerine kuruludur. Temel yargılarla inatlaşmam tabi ki. Halkım istemezse oynamam. Hepsinin emri olur. Halkımız bu konulara hassasiyet gösteriyorsa ben de ona göre davranırım.”

Kendisini tarihçi ilan eden bir başkandan da ancak böyle özlü söz beklenirdi. Ne de olsa tarihçinin sözleri, tarihe kalır değil mi?

“Kumarbaz Özcan’a çok üzülüyoruz”
Silivri Belediyesi’nin hoparlörlerinden “Kumarbaz Özcan” diye anons yapılması gazetemizin manşetinden kamuoyuna duyurulmuştu. Haberimiz üzerine basın toplantısında AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu da, yaptığı açıklamada “Belediyenin anonslarına giriliyor. Belediye Başkanı için ‘Kumarbaz Özcan’ ifadeleri kullanılıyor. Işıklar için böyle bir duruma düşmesinden dolayı son derece üzgünüz” dedi.

***
Özcan Işıklar, haberimizin ardından yaptığı açıklamada, anonsu yapan kişinin ilçede gazetecilik yapan birinin olduğunu iddia etmişti.
Tarihçi Başkan Işıklar, aradan bir kaç gün geçmeden, hızını alamayarak, kendisiyle ilgili basın toplantısında “Kumarbaz Özcan’a çok üzülüyoruz” açıklamasını yapan Kutlu’ya “Rüzgar Gülü” diyerek, hakkındaki anonsları bir gazeteci yaptırdığı iddiasından Kutlu yaptırdığa gelmişti. Anlayacağınız birkaç günde görüş değiştirmişti.
Ne de olsa tarihçi bir dededen böyle sözler beklenirdi.

3 sene değil, 1 yıl önce… 

Anlaşılan Kutlu’nun açıklaması, Işıklar’ın yüreğine dert olmuş, öylesine üzülmüş öylesine üzülmüştü ki, fırsat bu fırsattır diyerek kükremişti. AK Partili meclis üyesi Mutlu Bozoğlu’nu kasteden Işıklar,“O pusucu, cep telefonunu alıp denetim komisyonunda bin 375 liralık faturayı çekip 3 senedir Silivri köfteye doyuyor derken, keşke otursa da benim ona anlatacaklarıma cevap verebilseydi. Ama onda cevap verecek yüz de yok. Yüzü de kızarır” çıkışını yapmıştı.

***
Görülen o ki, Kutlu’nun “Kumarbaz Özcan’a çok üzülüyoruz” sözüne içerlenen Işıklar, aslında köfte açıklamasına bozulmuş.

Nedir bu köfte meselesi derseniz yine gazetemizin gündeme getirdiği, Işıklar’ın oğlunun bir kuruş vermeden yüzde 50 ortak olduğu köfteci şirketi ve aynı zamanda babasının başkan olduğu belediyenin de oğlunun dükkanından köfte almasıydı. Ancak bu olay üç yıl önce yaşanan bir olay değil tam bir yıl önce yaşanan bir olaydı. Tarihçi Başkan Işıklar’ın, ihtiyarlıktan dolayı (ne de olsa tarihçilere Tarihçi Dede deniliyor biliyorsunuz) hafızası karışmış olmalı.

****
Bundan tam bir yıl önce Silivri’nin Tarihçi Dedesi Başkan Özcan Işıklar’ın oğlunun yüzde 50’sine bir karış bile ödemeden ortak olduğu köfteci dükkanı için şunları http://www.alitarakci.com.tr/?p=6908) yazmışız:

Oğlunun köfteci dükkanına ortak olduğunu yazdığımız da ne demişti, Başkan Işıklar: “Kanıtlasınlar belediye başkanlığından istifa edeceğim.” Ardından oğlunun köfteci dükkanına ortak olduğunu belgeleriyle yayınlamıştık. Sonrasında ise sözünün eri olmadığını gördük Işıklar’ın. Gazetem İstanbul olarak hala istifasını bekliyoruz. Biz Işıklar’ın sözünü unutmadık…

Mesleği gereği para almak suç mu?

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ile ilgili açıklamasına devam eden Işıklar, “Yazan kendisi, çizen kendisi, haberi yapan kendisi arkadan üzülüyorum. Şimdi anons sistemi bende. Bir tane telsizle bir arkadaşıma söylesem, desem ki Rüzgar Gülü Rıfat. Bunu anons ettirsem, Youtube’a da versem, Youtube’a da verdikten sonra gazetede yayınlatsam ve dönüp arkadan ‘üzülüyorum Rıfat Bey sizin böyle anılmanıza’ desem nasıl olur?” dedi. Her zamanki gibi bol soslu bir yemek ve salata, Işıklar’ın konuşması. Ardından da eklemiş: “Jeolojiyle kumar nasıl oynanıyor? Ben belediye olarak hayır verdim rüzgar güllerinin konuş biçimine. Ama beyefendi rapor başına 50 bin lira alıyor. Ben enerjiye, enerjinin geliş biçimine karşı değilim. Ama belediye olarak hayır verdiğimiz şeyden sen 50 bini alacaksın, benim bin 735 liralık köfteyi 3 senedir söyleyeceksin. Sen rüzgar gülü başına 50 bini alacaksın, sonra da ben Rüzagar Gülü Rıfat diye bağırtayım”

Belediyenin kasasından kimler bedava akaryakıt aldı

Işıklar yine demagoji yapmış. Kutlu, mesleğini yaptığı için rapor düzenlemiş bunun karşılığını almış, Işıklar ise mesleğini yapmıyor, milletin oylarıyla seçildiği başkanlıkta, milletin emanetini yönetiyor. Oğlunun ortak olduğu köfteciden köfte alıyor, oğlu belediyenin benzincinsinden akaryakıt alıyor. Bulgaristan’da kumar oynuyor, kumar oynadığını ve kumarbaz olduğunu kabul ediyor, hakkında yazılanlar bini geçmiş, yaptığı ise demagoji…

Son söz: Tarihçi Dede en kısa zamanda sözde tarihçi olduğu odasına gönderilmek zorunda. Adam sosyoloji bölümünü bitirmiş, kendisini sosyolog olarak tanıtıyor ancak mesleğini yapmıyor. Adam gazetecilik bölümünü bitirmiş ancak hiçbir yerde gazetecilik yapmamış ama kendisine gazeteci diyor. Anlayacağınız Işıklar, çok övündüğü tarihçiliğe bir an önce dönebilmesi için Silivri halkı ve CHP yönetimi mutlaka gereğini yapmalıdır. Hiç olmazsa en sevdiği tarihçi dede olur…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank