content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

19 Haz

İnsan mı Kıymetli Tosbağa mı!

Değerli Okurlar!

“Allahuhâlikukullişey’in ve huvealâkullişey’invekîl (vekîlun) Türkçe Meali:“Allah her şeyi yaratandır ve O, her şeye vekildir.”  Yani Her şey O’nun tasarrufunda ve muhafazasındadır.Bu ilahi emirin bizi götüreceği sonuç şudur.

Allah’ın yarattığı her canlı kainatta bir denge unsurudur ve yaşama hakkı vardır ancak bütün Canlıların fevkinde yaratılan İNSAN’ ın mutluluğu ve yaşamı söz konusu olduğunda akan sular durur!

Bir takım sulandırılmış sudan bahanelerle bir kentin yada bölgenin geleceğiyle oynanıyorsa, birkaç tosbağa yüzünden Türkiye’nin en verimli temiz deniz sahilleri bölge insanının ve dünya insanlık ailesinin hizmetine, “Adanalı Bir bakanımız olduğu halde” Turizme açıl(a)mıyorsa  orada derin derin düşünmek gerekiyor!

TOSBAĞA BAHANE RANT ŞAHANE!

Adanalı Gazeteci Yazar Hüseyin BAYRAK’ın Akdeniz televizyonu MERTÇE SÖYLEŞİ programında konuyla ilgili söylediklerinin altını çizmek gerekiyor!

Adanalı Gazeteci Yazar Hüseyin BAYRAK durup dururken bu alanın özellikle Uluslararası çevre örgütlerince bilinçli bir şekilde koruma alanı olarak tahsisi edildiğini tosbağaların bu işe alet edildiğini “Tosbağa Bahane Rant Şahane” iddiasını sürekli gündeme taşıyor.

Diğer taraftan her hafta CARŞAMBA günleri Bülent TALAŞ, Abdurrahim HAKLIKUL, Hüseyin BAYRAK ve Bendeniz Yüksel MERT tarafından Lokum FM’de gerçekleştirdiğimiz, Adana ve Türkiye’nin sorunlarının tartışıldığı “CENDERE” programında,“Yumurtalık lagününe neden bir yol yapılmadığını,  mademki burası kuş cenneti neden bu Cennete gitmek için yol yok! Yolu yapsanızda buralara girsek olmaz mı diye bas bas bağırıyor!...

Karataş yolunun bilerek, taammüden yapılmadığını, ha keza Yumurtalık yolununda aynı şekilde yapıl(a)madığının amacının Adanalıları bu sahillerden uzak tutmak, buraları bakir bir şekilde birleri için bekletmek olduğunu iddia edip duruyor.

En son görüşmemizde bu işte biraz yanıldığını koruma alanı olarak ilan edilen bölgenin Tuzla ila Samandağ yani Suriye deniz sınırımızın güneyinin komplesi Tosbağa bahanesi ile halka yasaklatıldığını iddia ediyor…

Bu konuda başta Koç Boğazici olmak üzere birçok üniversitenin profesörlerinin sözde araştırmalar, sözde raporlar hazırlatarak bunları Uluslararası çevre örgütlerine gönderdiklerini bu yolla sözkonusu sahillerin halkada kapatılmasının yetmediğini yerleşim birimlerinin de kaldırılmasına çalıştıklarını iddia ediyor.

MERTÇE ARZ EDİYORUM!

Sevgili Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN,

Ve Sevgili Turizm Bakanımız Ömer ÇELİK Bey;

13 yıldır Ekranlarda Olan Adana Akdeniz Televizyonu “Mertçe Söyleşi” ye konuk olan Gazeteci Yazar Hüseyin BAYRAK’ ın iddialarını bilgilerinize Sevgi ve Saygıyla Arz ediyorum.

1-Türkiye’nin Ege Sahilleri, Antalya Sahilleri turizm merkezi haline gelirken, Tuzla’dan Hatay Samandağı’ na kadar Cennet Misali Sahillerimizin halka yasaklanarak bakir bir şekilde birilerine hazır hazır hale getirilmesi iddiaları doğru mu?

2-Delilleri dayanakları ilginç binlere km yol yapan hükümet, 13.5 km tünel kazarak dehşet yollar yapabilen hükümet, hızlı treni getiren hükümet, 30 yıldır dümdüz ovada köprü yok, dağ yok, tünel yok ve 50 km lik Karataş yolunu yapmaktan aciz olurmu?

Valla Mertçe Söylüyorum bencede olmaz!

3-Turizm Bakanımız, Adanalı olduğu halde neden Adana sahilleri için en küçük bir adım atmıyor veya atamıyor?

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank