content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

18 Nis

İlimle Köle Olmak!..

Değerli okurlarım, hepimiz her erdemli insan gibi, hayatı düşe kalka öğrenmeye çalışıyoruz. Üzerimizde yani zihnimizde tarihin o kadar çok baskısı, yargıları var ki.

Nasıl mı?

Hani “Hz.Ali”ye atfedilir, “Bana bir harf öğretene kırk yıl köle olurum” diye. Bir defa böyle bir söz bize tanıtılan “Hz. Ali”ye yakışmaz, hiçbir bilgeye yakışmaz. “Eğer insan ilimle köle olacaksa, o ilmi hiç öğrenmesin.” Özgür olmaya ve yaşamaya devam etsin.

İlim insanı özgürleştirir. Hayatı daha bir çekilir hale getirir anlamlı kılar.

Denilecek ki, burada meram edilen, ilmin önemine dikkat çekmek. “Biz de diyoruz ki, o zaman bunu doğru sözcüklerle doğru dosdoğru ifade et.” Bu seferde “Teşbihte hata olmaz”  diyecekler.  Olur mu canım. Yanlış teşbihte yanlıştır. Doğru benzetme mümkünken ne diye doğru bir şeyi yanlış teşbihle ifade etmeye kalkıyorsunuz?

Pekala.. Bu sözü bu kadarda abartılı, bu kadar yanlış kim söylemiş olabilir?

Kim olacak? “Halkların çocuklarını ve ebeveynlerini hoyratça, hunharca sömürmek isteyen uyduruk din adamaları, din kurumları...”

Niye söylerler? “O çocuklar gelsin bir harf öğretelim bizim kırk yıl kölemiz olsunlar.”Anaları babaları akrabaları da bizi sonsuza dek beslesinler. Bizde besili bitler gibi olup saltanatımızı sürdürelim.

Sözün özü bu söylemin tarihi, sosyolojik, psikolojik siyasi ve benzeri dini yanlışlarını göstermek için bir koca cilt kitap yazmak mümkün. Ama ben şimdilik bununla yetiniyoruz.

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır…

DÜŞÜN TAŞIN

Düşünüyorum o halde varım…

GÖNDERMELER

-Oymacızade Şeyh Bülent Hazretlerinin Mainsalı Ali Bey Caddesindeki eski bir ustaya 3 adet dolma oyacağı siparişi verdiğinden haberiniz var mı?

-Adanalının(merhum) Hacı Sabancı’ya olan vefasını; Çukurova sıcaklığında, Devlet Senfoni orkestrasının verdiği konserle bir kez daha kanıtladığını biliyor musunuz?   

-Ağca’ya, “Sen Mehdi isen, ben Deccal olmaya razıyım.” diyen ünlü köşe yazarı kim?

-Adana eski Kız Lisesinde gösterime sunulan Adanalı karizmatik ressamlarımızın birbirinden değerli resimlerini gördünüz mü?

-Basket oynarken dudakları patlayan Obama’ya 12 dikiş atıldığından haberiniz var mı?

-Sanat adına Mardinli 3 erkekle evlenen Şükran Maral’ın tüm ezberleri allak-bullak ettiğini duydunuz mu?

-Başbakan’ın, on bin fit yüksekten PKK’ya, “silahı bırak dağdan in” mesajı yolladığını duymayan var mı?

-Kayseri’de içki içenlerin fişlendiği dedikoduları doğru mu?

-Türkiye’nin zenginlikte 9 sıra birden yükseldiğinden haberiniz var mı?

-Mehmet Ali Ağca’yı, “Abdi İpekçi Caddesinde söz düellosuna davet eden, Nişantaşı’nın Ünlü külhanbeyini merak ediyor musunuz?

(yukselmertoglu@hotmail.com)

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank