content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Nis

Hekimsiz Hastane Sizi Üzmüyor (mu)..!

Atalarımız cahile doğruyu anlatmak,deveye hendek atlatmaktan çok daha zordur diye boşuna söylememiş…Ne yazık ki kendini akıllı zanneden bizim saf ve temiz insanımız,halen insan olduğunun farkında değil…
*****
Eğer insan Allah’ın yarattığı en şerefli tek mahlukat

olduğunun farkına varsa,en temel hakkının insanca rahat huzur ve güven içinde yaşama hakkı olduğunu bilir. Ve bu hakka yan gözle bakana şimdiye kadar çoktan haddini bildirirdi...!
*****
Ve yalan söylemleriyle,sözde vaatleriyle kendilerini dün, bugün ve halen kandırarak kendileri beyler paşalar gibi yaşayan siyasileri siyaset tarihinden çoktan silerdi …
*****
Ama ne yazık ki; insanımızın büyük çoğunluğu, siyasilerin kendilerine karşı sağlık başta olmak üzere, hizmete dair bütün alanlarda farenin kuyruğuyla oynadığı gibi oynamaya devam ettiğini halende anlamış ve kavramış değil…
*****
Eğer insanlarımız bu sorunu anlamış ve kavramış olsa, siyasilerin her hizmetin önünde gelen sağlık hizmetine büyük önem vermeleri gerektiğini bilir.Ve her seferinde yapımı yılan hikayesine dönmesine rağmen gecikmelide olsa açılıp, doktor açığına rağmen güç şartlar altında sağlık hizmeti vermeyi sürdüren hastaneyi derhal doktorla doldurur, halkına rahat bir nefes aldırırdı.
*****
Ünye Devlet Hastanesi, Ordu’nun büyük şehir statüsüne kavuşturularak,Küçükşehir yapılan Ünye’nin ve Ünye’liden daha çok Ünye esnafının maddi ve manevi açıdan perişan edilmesine neden olmasına rağmen, gecikmeli olarak beş yıldızlı otel kapasitesinde yapılıp, birçok branştan hekimler başta olmak üzere, onlarca yüzlerce kadrolu hemşire ve sağlık çalışanı eksiğine karşın, eski iç işleri bakanı Ünyeli İdris Naim Şahin’in gayretleriyle yapıldı.
Ve bir takım eksikliklerine rağmen apar topar hizmete açıldı..Ama gelecek denilen doktorlar bir türlü gelmediği için herkes çok üzgün ve sözünde durmayan siyasiler kırgın..!.
*****
Doktorluk mesleğinin kutsallığını ve zorluğunu sağlık sorunu yaşayanlar dahil hepimiz iyi biliyoruz..
Ve bu nedenle Hastanenin idaresine kesinlikle denecek laf yok.Var olan personeliyle işini severek yapan doktor ve hemşiresine de laf yok.
*****
Ama gün sektirmeden diğer kurumlarda buna dâhil, yalandan yere hastaneyi ve idareyi ziyaret ederek, basında gövde gösterisi yapıp, aha bugün, aha yarın şu kadar doktor ve şu kadar sağlık çalışanı atandı. Yarın geliyor, öbür gün göreve başlıyor diye ahkâm kesen başta AK Parti Ünye İlçe yönetim kurulu başkanı Arif Ergün ve her Ordu ve Ünye ye gelişinde bende Ünyeliyim diyen Ordu milletvekili Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Pof. Dr. Numan Kurtulmuş;hastanede ve acil serviste doktorlara ivedilikle ihtiyaç var…Hastane yönetimi hastanedeki doktor açığını bizzat kendilerinin de devreye girmesiyle kapatmanın mücadelesini verse de, yetersiz kaldıkları acı ama, bir gerçek olarak önümüzde duruyor...
*****
Acil serviste mesaiden öncede sonrada bir tek doktor var. Üç tane hemşire var.Acil serviste doktor yetersizliği nedeniyle hastalar ve hasta yakınlarıyla sağlık çalışanları arasında sıkça yaşanan olaylara müdahale etmekte yetersiz kalan iki güvenlik görevlisi var..
*****
Ayrıca Modern yapılmış Ünye devlet hastanesinde hekim yokluğundan kapanma tehlikesi sinyali veren yoğun bakım ünitesi de söz konusu..!
*****
Geçmişten kalma kötü alışkanlık olsa gerek ki; halen acil servis başta olmak üzere, işgal ettikleri makamlarından beri kendi borusunu öttürmek için idareye,hastaneye ve özellikle de acil servise kafa kaldırma cüretinde bulunanlarda mevcut…
*****
Biz şimdilik bu kadarını söyleyerek, gerisini asıl işe müdahale etmesi gereken Ünye’den ve insanlara hizmet etmekten sorumlu siyasilere bırakalım.İnşallah bundan sonrada olsa sorunlara özellikle de sağlık hastanedeki eksik doktor sorununa parmak basarlar.
*****
Son derece modern yapılmasına rağmen hekim eksikliği başta olmak üzere,acil servisteki özel ve önemli doktor sıkıntısı ile Ünye devlet hastanesinde yaşanan olumsuzlukların daha fazlasını görerek öğrenmek istiyorsanız,Allah rızası için tebdili kıyafetle gelip lütfen olayları ve yaşananları kendi gözlerinizle görün…
*****
Olayları kendi gözlerinizle görün ki;sizi kendi yalanlarına alet eden sözde ilçe yöneticilerinin yalanlarına daha fazla alet olmayın. Bütün bu olumsuzlukları söylerken,hastane ve AK Parti ilçe yönetimi topyekun yaramaz mı diye düşünmeyin.Elbette bunların içinde işinin hakkını veren insanlar var..
*****
AK Parti Ünye ilçe yönetimin içinde bir elin beş parmağını geçmeyen sağduyu sahibi memleketini,insanlarını ve işini yürekten seven ve sayan yöneticiler var.
*****
Ama bizim dün,bugün ve halen söylediklerimizi, bizden önce görüp söyledikleri halde aynı yönetimde yer alan çıkarcı sözde yönetici arkadaşlarınca geçiştirildiği için sesleri, sözleri duyulmuyor..Bizim insanımız “huylu huyundan teneşirde vazgeçer” misali her ne hikmetse,sövene,dövene ve yalanı gerçek gibi söyleyenlere inanmaya devam etmektedir.
Bu yüzdende doğrular ve doğruluk kaybetmeye,yalan dolan ise,dün olduğu gibi bugün ve halende prim yapmaya devam ediyor.
*****
Biz ve bizim gibi memleketin ve milletin toplu çıkarı için çalışan,özellikle sağlık alanındaki sessiz çoğunluğun çığlını ilgili siyasilere duyurmak gayret sarf edenlerin sesi her nedense bir türlü duyulmuyor.
İşin garibi, bu ses ilgililerce duyulmadığı gibi,gerçek ihtiyaç sahibi sade vatandaşlar tarafından da duyulmuyor...
İşte acı olanı da burası.ne diyelim,Kime diyelim..Günümüze kadar olduğu gibi,hep böyle değil mi..!Ne yazık ki evet…
*****
Ama biz yine hiç kimseye darılmadan,kırılmadan görevimizi yapalım; Elbet bunca yönetici içinde, azda olsa varlığından emin olunan ve sağlığa önem veren sorumluluk sahibi Ünyeli yöneticiler,saydıklarımızı ve söylediklerimizi Üyemiz ve insanlarımız adına inşallah dikkate alırlar..
Ve Ünye devlet hastanesindeki eksiklikleri nedeniyle hastaların ve hasta yakınlarının birbirine düşmelerine,hastane hakkında ileri geri konuşmalarına engel olurlar..

AK Partili yöneticiler ve seçilmiş vekiller;Artık bugünden sonra Hastaneye şu kadar doktor atandı. Ve yakında gelecek şeklinde önünüze ve ağzınıza geldiği gibi demeçler vermek yerine,doktorlar geldi ve görevlerine de başladılar diye demeç vermeniz daha doğru ve inandırıcı olacaktır.
*****
Çünkü açıldığı günden bu yana ve halen doktor bekleyen hekimsiz Ünye Devlet Hastanesi; bir dediği, bir dediğini tutmayan siyasiler hariç, gözü yolda her daim hekim bekleyen sağlıklı ve sağlıksız herkesi, özellikle de Ünyelileri çok üzüyor.Herkesi üzen hekimsiz Ünye Devlet Hastanesi siz Ünyeli siyasetçileri üzmüyor(mu) diyor,saygılar sunuyorum…!
Ahmet Yenin
Hekimsiz Hastane Sizi Üzmüyor (mu)..!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank