content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Tem

Hayvanlara Yönelik Şiddete Hayır Diyelim!…

Yurdum her yerinden gelen sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların ölüm haberleri nedeniyle bu köşe yazımı yazmak zorunda kaldım.

Ne acı ki, kendi insanımıza bir haller oldu toplum olarak sokak hayvanlarının da bizimle yaşama hakkı olduğu konusunda daha fazla bilinçlenmeye ihtiyacımız var.  Kedi ve köpekle bir arada yaşayan insanlar olarak Sokaklarda masumca gözlerimizin içine bakan zararsız sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları dövenleri taşlayanları ezenleri görmezden geliyoruz onlara atılan zehirle hayvanları öldürmek için ise yarışır olduk. Bu hayvanlar bu koşullarda yaşayıp ölmek zorunda mı?

Hayvanları sokağa terk edenlerin çoğu yaz aylarında aileler çocukları için evcil hayvan satın alıyor hevesleri bitince sokağa terk ediliyor. Sokağa terkedilen bir masum canın değeri bu kadar ucuz olmamalı. Uygun şartlarınız yoksa hayvanların sorumluluğunu alabilecek aileniz yoksa ne diye bu güzelim hayvanları satın alıp hevesiniz bitince sokağa terk ediyorsunuz be ruh hastası kardeşim? Sokağa terk ettiğiniz o dilsiz hayvan öbür tarafta hakkını sormaz mı sizden? Aslında burada devletin büyük sorumluluğu var. Devlet acil olarak evcil hayvan alacak vatandaşı önce eğitimden bi güzel geçirmeli daha sonra sertifikayı almaya hak ediyorlarsa sertifika verilmeli. Evcil hayvan almayı hak eden evcil hayvana devlet kimlik vermeli. Bu hayvanları online takip edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından alınan Pirinç tanesi büyüklüğünde olan mikroçipler bu hayvanlara entegre edilmeli ki sokağa terk edilen hayvan anında bulunsun ki sahibine para cezası yerine ağır hapis cezası verilsin ki bu şekilde mazlum hayvanların sokağa terk edilmemesinin önüne anca geçilebilir.

Devlet sokaklarda yaşayan hayvanlar içinde Pirinç tanesi büyüklüğünde olan mikroçipleri sokak hayvanlarına entegre ederek hayvanlara kimlik kartı numarası vererek kimlik kartı numaralarına göre uzaktan takip ederek aynı insanlarda olduğu gibi bu masum hayvanlar içinde devlet hastane kurması gerek duyarlı insanlarımız sokakta hasta ve yaralı sokak hayvanı gördüğü zaman kurulan hastaneyi arayıp hayvan ambulansının o bölgeye gelmesini sağlaması gerek. Bu canlılarında bu dünyada doğup yaşama hakları olduğunu lütfen unutmayalım. Sizlerde kendinizi çocuklarınızı onların yerine koyun ve düşünün?

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank