content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Kas

Hayvan Seven Canlılar

Bazı kavramlar üzerinde haddinden fazla duruyoruz bazen. Son zamanda bir hayvan severlik modası aldı gitti başını. Kendisine bir köpek edinen kişi sokak sokak dolaşıyor hayvancağızı başkalarına da göstermek için.
Köpeklerin meşhur olması sokağa çıkmasından dolayı. Hem köpek sahibine sadık bir hayvandır. Verilen görevleri harfiyen yerine getirir.

Bazıları da evde kedi, kuş, balık gibi hayvanların yanında; kertenkele, kurbağa gibi pek alışık olmadığımız canlı türlerini de besleyenler var. Her şey hayvan sevgisi üzerine kurulmuş.
Bir ara bir balinanın sıkışması yüzünden bütün dünya ayağa kalmıştı. O balinaya verilen değer kadar insanlara da verselerdi bu gün dünya da kan akar mıydı?

Gelelim bizim hayvan severlere. Bu canlıları tabii ortamlarından alıp evlerine hapsediyorlar; kendilerinin tayin ettiği bir hürriyeti kendilerine reva görüyorlar, onların isteklerinden çok kendi istedikleri şekilde besliyorlar; kısaca bir şekilde onlara zulmediyorlar, sonra tutup bir de hayvan severlikten bahsediyorlar.

Sevsinler…
Yani hayvanları…

Aslında derin ve sosyolojik bir mesele bu. Yani bu satırlara sığacak türden değil.
Akşama kadar ellerinde cep telefonu ile mesajlaşıp, sabaha kadar internet başından kalmayan nesil konuşmaya canlı bulamadı kendisine. Arkadaşlarında bulamadığı sevgiyi hayvanları esir etmekte buluyor yani.

Sevsinler…
Yani hayvanları.

Atalarımız;  “Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş” diye bir söz söylemiş. Ne güzel değil mi 'vatan' kelimesi. Hürriyeti barındırıyor içinde. Siz o canlıları vatanından edin, sonra biz hayvan seviyoruz, hayvanları sevmeyenler insanları da sevmez diye sözde 'hümanist' bir nutuk irad edin biz de inanalım öyle mi?

Sevsinler…
Şimdi bu yazıyı okuyanlardan bazıları “Dünyada o kadar zulüm yapılıp kan akarken, bula bula hayvan severler hakkında mı konu buldun” diyebilirler. Haklılar. İşte bu hayvan severlerin bazıları kah meşrep, kah, zihniyet, kah nesep, kah idrak bakımından o zalimlerle akraba olmaktadır. Onların ne hayvanları ne insanları sevdikleri falan da yoktur. Onlar sadece kendilerini bir de efendilerini severler.

Olsun.
Sevsinler…
Biz de severiz bir gün.
Hayvanları yani…

 

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank