content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Eyl

Sivasta Ramazan Sokağı ve Etkinlikleri

Öncelikle bir Sivaslı ve Kültür öncüsü olarak Sivas Belediyesi,  Hayat Ağacı derneği ve Expres Gruba bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum. Sivas Yazarlar ve Şairler.

 Derneği (SİYŞAD) olarak ta biz stantta yerimizi aldık. Standı yazar ve şairlere kültür öncülerine ücretsiz vererek Sivas tanıtımına destek olan Expres Grup organizasyon şirketi görevlilerine çok teşekkür ederim. Sivas’ın böyle bir etkinliğe ihtiyacı vardı.

Sivas Ramazan Etkinlikleri, Sivas Kent Meydanı (Selçuklu Parkında) büyük bir özveri emek ve heyecanla gerçekleştirildi.  Ramazan ayı Osmanlı motifleri ve Mimarisi tarzında, ahşap cumbalı, çift kat görsel derinliği olan stantlarla keyifli bir ortam oluşturulmuştur.  Otağ çadırı, sosyal etkinlik çadırları ile adeta ramazan boyunca nezih bir yaşam alanı oluşturularak Sivas halkının hizmetine sunulmuştur.

Medeniyet ve kültür şehri olan Sivas’ın sahip olduğu nice manevi değerleri vardır. Ve bu atmosferin Sivas sınırlarını aşması tüm Türkiye'ye duyurulması ve bu güzel şehrin eşsiz güzelliklerini tüm insanlarla paylaşılması gereklidir. Bu üstün görev Ramazan ayı boyunca TGRT Televizyonuna düşmüştür. Sivas Ramazan Özel Programı yaparak Ünlü konukların katılımı ve sunumu ile Ramazanın manevi iklimini bizlere yaşatacaktır. 

Etkinlik sadece büyüklere değil küçük çocuklarımıza da hitap ederek,  Ramazan’a özel lunapark alanı ile büyük küçük herkesi büyüleyecek bir eğlence dünyası ile güne renk katmaktadır.

Ramazan geldiğinde herkeste bir heyecan başlar. Ramazan ibadetin, yardımlaşmanın dayanışmanın en yoğun yaşandığı bir aydır. Ramazan eğlenceleri ile de stres ve günün yorgunluğundan kurtularak, Cambazlar, karagöz ustaları, meddahlar, orta oyuncular, macuncular, kâğıt helvacılar, şerbetçilerle de geceye renk katmanın heyecanı ayrı bir güzellik taşır.  

Osmanlı döneminde Ramazan'ın dini hayatın yanı sıra edebiyat, sanat, günlük hayat, mutfak ve eğlence hayatını da etkilediği, bu alanlara damgasını vurduğu bilinmektedir. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin günümüze kadar geldiği tarih ve kültür şehri Sivas’ımızda böyle bir etkinliğin oluşturulması en doğru karardır. Tarihiyle dimdik ayakta kalan kent meydanı halkımızın yoğun ilgisiyle daha da muhteşem olmuştur.       Sivas için ele ele.                 

NEVİN KILIÇ

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank