content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Handan Toprak, Değirmenci’ye ve Eski Meclis Üyelerine Randevu Vermemiş!

Seçimlerden hemen önce Mustafa Değirmenci son meclis toplantısından önce bir kokteyl veriyordu.
Ve o toplantıya Belediye Başkanı Handan Toprak da katılıyordu. Yanında da şuanda Özel Kalem Müdürü olan, dünden itibaren Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Burçin Baykal da bulunuyordu.
Ve o gün CHP Meclis Grubu’nda bulunan eski belediye meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin kibirinden geçilmiyordu.
Eski meclis üyeleri, partilerinin belediye başkan adayı meclis koridorunda olduğu halde, Handan Toprak'ın yanına gelmiyorlar, Değirmenci ise partisinin adayına karşı en büyük nezaketsizliği yapıyordu.
Ve Handan Toprak tüm kibarlığı ile kokteylden bir cenaze nedeniyle ayrıldığını söylemek zorunda kalıyordu.
Şimdi ise hayat eskilere, kibirlerinin bedeline ödetiyordu.
****

O gün burnundan kıl aldır-mayanlar, o gün kendisi olmazsa CHP'nin ve dolayısıyla Dr. Handan Toprak'ın seçim kazanamayacağını zannedenlere, hem Avcılar halkı hemde CHP'liler kocaman bir ders veriyordu.
Kendileri olmadığında sonrasını tufan sayanlar, seçim ertesinde seçim kaybedilse zil takıp oynayacak olanlar, bugün Handan Toprak'dan randevu talebinde bulunuyorlarmış.
Ve Dr. Toprak da, randevu taleplerini erteliyormuş!
Ey hayat sen nelere kadirsin.
****

Dün kendilerini pozisyonlarından dolayı büyük görenler, bugün püziyonları elden gidince güç bile olmadıklarını gördüler.
Millet iradesi işte böyle bir şey...
Millet iradesi onun için demokrasinin asıl başlangıcı.
Milletin iradesi olmadan demokrasi de olmuyor.
Millet iradesinin göstermelik ve olmadığı yerler de demokrasi ile yönetilmiyor.
****
15 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci 2009 seçimlerinde yüzde 48.53, partisi CHP ise İl Genel Meclisi’nde yüzde 46 oy almıştı.
Değirmenci 2004 seçimlerinde ise partisinden yüzde 4.25 oranında, 2009 seçimlerinde partisinden yüzde 2.53 daha fazla oy alıyordu.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Cafer Sezgin ise 2009 yılında; yüzde 37.1, il genel meclisinde ise AK Parti yüzde 36.88 oy almıştı. Sezgin ise partisinden yüzde 0.22 oranında daha fazla oy alıyordu.
****
2014 seçimlerinde Dr. Handan Toprak ise yüzde 44, belediye meclisinde CHP yüzde 42.9 oy alırken, AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak yüzde 40.9, belediye meclisinde ise AK Parti yüzde 39.9 oy alıyordu.
Dr. Toprak partisinden yüzde 1.1, Şenocak ise partisinden yüzde 1 daha fazla oy alıyordu.
****
Dr. Toprak, 2009 seçimlerini kazanan Değirmenci'den yüzde 4.53 daha az oy, Şenocak ise 2009 seçimlerini kaybeden Sezgin'den yüzde 3.8 daha fazla oy alıyordu.
Ve kilit parti ise MHP oluyordu. 2009 seçimlerinde belediye başkanlığında yüzde 5.2 oy alan MHP, il genel meclisinde yüzde 6.42 oy alırken, 20014 seçimlerinde ise belediye başkanlığında yüzde 9.1'e, 2009 seçimlerine göre oylarını yüzde 4.1 yükseltiyordu.
Bu şunu gösteriyordu. MHP seçmeni 2009 seçimlerine göre partisine yüzde 4.1 daha fazla oy verirken, 2011 seçimlerine göre ise 9.74 oy alan MHP seçmeni partisine yüzde 0.64 oranında oy vermiyordu.
2009 seçimlerinde CHP'den seçilen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve AK Parti adayına oy veren MHP seçmeni son seçimde ilk defa partisinin belediye başkanına oy veriyordu.
Burçin Baykal, Toprak'ı gölgesi gibi takip etmişti
Dün, Özel Kalem Müdürü Burçin Baykal'ın Belediye Başkan Yardımcısı olmasına kimi CHP'liler içerlemişler. Ancak şunun altını özenle çizmek gerekiyor.
CHP'lilere şunu sormak gerekiyor. Dr. Handan Toprak'ın yanında kimi CHP'liler, kimi belediye meclis üyeleri gözükmek istemezken, köşe bucak kaçarken Burçin Baykal, Başkan Toprak'ın gölgesi gibi yanından ayrılmıyordu. Ve bugün hem Özel Kalem Müdürü olarak hem de Belediye Başkan Yardımcısı olarak en çok hak edenlerin arasında ilk sırada geldiğini özenle belirtmek isterim.

Son söz: Dr. Handan Toprak, seçimlerden önce kendisine yapılan nezaketsizliği unutmadığını, eski meclis üyelerine ve 15 yıl belediye başkanlığı yapan Değirmenci'ye kibarca işi olduğunu belirterek randevu vermiyor ve verdiği randevusunu iptal ediyordu.
Kendisini vazgeçilmez zannedenlere hayat ders vermeye devam ediyor.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank