content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Şub

Güzeldir Bazı Gerçekler – Didim Köpekleri

Geçen sene aklıma geldiydi. Fakat şu son üç-dört günde fotoğraf çekmeye başladım. Köpek fotoğrafları. Çok değişik türde köpek olunca insanın bu hayvanların resimlerini koleksiyon edesi geliyor.

Altınkum ve Apollon'da çektim birkaç tanesinin resimlerini. Onları ölümsüzleştirmek istiyorum.

Aslında çocuk resimleri de çekmek istiyorum fakat burası ruh hastası dolu. Şimdi, çocuk resimleri çekmeye başlasam tahminimce ilk önce hiç alakası olmayan kişiler tepki gösterir. “Hayırdır!” Hayırdır tabii. Bu kötü niyetlerini kusacağın kimseyi bulamadın başka değil mi.

Evlenip erkek çocuk isteyenlerin çoğu beni hep huylandırmıştır. Erkek çocuk isteyenlerin, hepsi demesek de, çoğu hep bir eksiklik hissinden ister. Bütüncül bir yaklaşımla çocuk isteyene az rastlıyorum.

Ben ise hep bir kız çocuğum olsun istemişimdir. Bakış açılarımdan biri şu: bir kız çocuğum olursa ve onu iyi yetiştirebilirsem sadece onu iyi yetiştirmiş olmam, onun kocasını da onun çocuklarını da iyi yetiştirmiş olurum, derim.

Bu dünyaya bir çocuk, örneğin bir kız çocuğu, getirmeye niyet ettin...Fakat üremekten başka, aynı baba modelli bir erkek çocukla evlenerek hala erkek çocuk isteyen bir akıl biçimiyle onlarca çocuk daha dünyaya gelmesine sebep oldun, dedirtmekten başka işe yaramayan bir iş yaptın... bu iş değil. Eksikliğin her neredeyse ilk önce onu arayıp bulmanda fayda var.

Şu bıcırık benim kızım olsaydı... diye mırıldanarak yakalayıp oyunlar oynadığım kız çocukları oluyor. Geçici olarak da olsa kendi kızımmış gibi görmemde bir sorun yok diye birkaç dakika da olsa baba oluyorum çoğu zaman.

Fiziksel olarak baktığımızda, bir kız çocuğunun doğurgan oluşu muhteşem bir özelliği. Tanrı veya tanrıça figürlerinde dişillik-doğurganlık. Yaratmanın.. kendisinin olmasa bile.. yaratıcıya en yakın vasfın sahibi olması. Bunun farkındalığında da olması.

Bu aynı zamanda insan tanımı içerisinde üreten-geliştiren daha pek çok özelliğin de onlarda olduğunun göstergesi. Bu açılardan baktığımızda, bir kız çocuğunun benim kanımdan olması hazzı haricinde, bir kız çocuğuna sahip olmak işte bu yüzden harika bir şeydir.

***

Bugün de, böyle oldu.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank