content

23 Tem

Günümüz İslam Alimleri (II)

İnsanlık; bilim'de, teknoloji'de, sanat’ta atılım yapmaya devam ediyor..... Çağdaş dünya'nın teknolojik araç ve gereçlerini kullanan Müslümanlar; Bilim'de, teknoloji'de, sanat'ta ise yeni herhangi bir şey insanlığa sunamıyorlar. Peki ama neden? İslam ülkelerinin siyasi liderleri, yalan talan dolanla halkı kendine biat ettirerek iktidarını sürdürürken, İslam iş adamları servetlerine servet katma peşindedir.

Ya İslam alimleri? Ya İslam ülkeleri, kan, vahşet, yıkım, katliam, yalan, hırsızlık, talan, ganimet, huri, cinsellik, dostluk, paylaşım, adalet, hak, eşitlik, özgürlük, doğaya bitkilere hayvanlara sahiplenme konularıyla tartışmaya devam ediyor..

10557279_10204116593939928_2623472727781898657_nİnsanları 7. yüzyıl düşünceleri ile yaşam biçimleriyle kilitleyenler ne yazık ki İslam alimleri olmaktadır. Mezhep, Tarikat, cemaat ayrışmaları; onları takip eden İslam alimlerince, siyasetçilerince, iş adamlarınca, akademisyenlerce, medya mensuplarınca, sivil toplum mensuplarınca ısrarla sürdürülmektedir.

İlahi mesaj yerine kişilerin inanç düşünce bakış algı çizgisinin takip edilmesi nedeniyle de Müslümanlar arasında; inançta, düşüncede, bakışta, anlamada, öğrenmede, yaşamda farklıklar sürmektedir.

Çıkarları için halk kitlelerinin uyanışını önlemek için tıkadıkları dogmalara saplanan İslamcı seçkinler; bilimde teknoloji’de, sanat’ta değişme dönüşme ve gelişme dinamiğini yok etmektedir.

Temiz, saf, iyiniyetli Müslümanlar ise okumadan, düşünmeden, anlamada, sorgulamadan uzak olan bitenleri izliyor..

Bilim Nedir? Araştırma bulgularına dayanarak, neden -sonuç niteliğinde ilişkiler bulmaya çalışan, olay ve olguları yöntemlere dayalı olarak çözümleyip genellemelere ulaşmaya çalışan sistematik bilgiler bütünüdür.

Bilim Adamı Nedir? Tarafsız ve gözlemlerle elde edilen düzenli bilgi birikimine bilim denir. Bilim adamı, bilimle uğraşan kimselerdir.

Günün Sözü: Aydınlanmayan insanların sürüleşmesi kaçınılmazdır.

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank