content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 May

Güneşin Doğduğu Şehir Van

 Bugünleri anlamlandırmak için şüphesiz geçmişi de iyi bilmek şarttır. İleri yaşlar için iyi-kötü hatırlansa da geçmiş, genç yaştakiler için doğru ve güvenilir kaynaklardan anlatımlardan ve kişilerden dinlenmesi de bir o kadar şarttır. Bir tavsiye ile başlayan ve bu doğrultuda tanımaya fırsat bulduğum Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Van İl Ticaret Müdürü M. Murat Keremoğlu Bey efendi ile tanıştım. İnce eledim sık dokudum.

Ama neresinden başlarsam başlayayım Murat bey gerçekten mütevazi, münevver ve doğru karakterliliği ile çok iyi bir kişiliği bünyesinde kimlik edinmesi ile bende model olma izlenimi bıraktı. Kendisini makamında ziyarette bulunduğum sırada tüm bu dediklerimin de ötesinde apayrı bir bir adım atması beni gerçekten Van adına çok duygulandırmasının yanı sıra, çok da ümitlendirdi.

Murat bey gençlere ve gençlerin girişken ve yaratıcı olma, yenilikçi fikirlerine değer veren ve hemen her işte gençlerin önünün açılması ve destek olunmasına çok büyük bir önem veren değerli bir insan olmasını sadece söylemde değil, eylemde de yerine getiren bir insan.

Bakanlıktan gelen ve kooperatifçilik anlamındaki eksiklerin giderilmesi ve bu alanda çeşitli alanlarda ve mesleklerde insanların bir araya gelmesinin ve bundan güç birliği doğduğu gibi, bundan yeni yaratım, gelişim ve kazanımlarında meydana gelmesini sağlamak ve teşvik edilmesi için üniversitelerin ilgili birimlerinin bu konuya hassasiyet göstermelerini sağlamak üzere bu konularda tez çalışmaları için 3 ile 10 bin Türk lirası arasında teşvik primi ile destek verilmesinin de etkisi ile çok sevinmiş ve gençlerin sadece bilimsel çalışmalar ile değil, her alan ve meslek ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sağlamak ve buna ön ayak olmak adına kendi kurumu bünyesinde çalışan Ersin beyi de yanına alarak bu konuların saha çalışmasında karşılıklarını belirlemek adına öncelikle

Van Organize Sanayi bölgesinden Sanayici ve iş adamları olan organize sanayi bölge başkan ve başkan yardımcıları ve Müsaid başkan ve başkan yardımcıları görevlerinde bulunan ve her biri birbirinden daha değerli, saygın ve özverili olan şahsiyet abidesi ve bu görevlerin dışında onurlu ve erdemli olmanın temsilcileri olan ağabeylerimizi makamlarında ziyaret ederek gençlerin üretim, girişimcilik, yeni fikir, teknik, donanım ve bilgi ile şehrin daha iyi bir ilerleme ve gelişme göstermesi için tüm alanlara dahil edilmesi konularını bu ağabeyler ile istişare ederek ortak fikirlerini alıp, bu iş dünyasının ildeki öncülerinin de desteğini alarak, bu bağlamda ikinci ziyaretini de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ile gerçekleştirmiştir.

Fikirlerini Rektör bey ile de paylaşan Murat beyin fikirlerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal beyde hem ziyaretten çok büyük memnuniyet duyduğunu, hem de üniversite gençlerinin iş sahasına etkin bir şekilde gerekli konularda dahil edilmesi konularını dile getiren ve bu konuya hassasiyet göstermenin yanı sıra samimiyet ve içtenlikle bu konuya eğilen İl Ticaret Müdürü Murat Keremoğlu’nu bu hassasiyetinden dolayı teşekkür etmiştir.

Ayrıca kooperatifçilik konusunda da gerek kurulacak olan, gerek şuan kurulu olan çeşitli meslek gruplarını temsil eden kooperatifçilerin konuyu enine boyuna iyice anlamaları için Rektör beyden konunun uzmanı kişilerden kooperatifçilik ile ilgili belirlenen tarihlerde bilgilendirme ve teknik destek anlamında konunun uzmanlarından seminer verilmesini rica etmiştir.Bu konuya Üniversite Rektörü de müteşekkir olmanın yanında bu konuda üzerlerine düşen her konuda tüm ilgili alanlarla çalışabileceklerinin sözünü vermiştir.

Bu anlamda Rektör beyin de isteği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi dekanı ve konunun uzmanı öğretim görevlileri ile bir araya gelinerek durum değerlendirmesi yapılarak ilerleyen tarihlerde çok yönlü ortak çalışmaların yapılacağı kararlaştırılmıştır.2011’de yaşanan depremden sonra Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin ve hükümet kabinesinin de ilk geceden itibaren gerekli tüm eksiklerin giderilmesi noktasında Van’a katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Ticaret Müdürü Murat Keremoğlu;’’Van eğer bugün o yaşanılan depreme rağmen hala ayakta ise ve her geçen gün gelişiyor ve büyüyor ise bunda en büyük emek ve katkı Sayın Başbakanımız ve hükümet kabinesinin ve Van’a katkı sunan Van Milletvekillerimizindir’’dedi.

Ve Başbakanımızın geliştirdiği, ilerlettiği ve dünya ile yarışan bir ülke haline getirdiği ve dünyada hak ettiği yere getirdiği ülkemizin bir ili olarak Van ilimizi biz görev ve sorumluluk sahibi olan insanların da Başbakanımıza ve ülkemizin değişen, gelişen ve ilerleyen vizyonuna ayak uyduran ve uyum sağlayan bir yönde gelişmesi, ilerlemesi ve değişmesi için elimizden gelenden fazlasını yapmamız gerekir.

İşte bizde tüm kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerimiz ile bu gelişim, değişim ve büyümeyi gerçekleştirmek için geceli gündüzlü çalışacağız diyerek sözlerine son vermeden önce, bu yönde bize destek veren, destek sunan ve bizimle beraber olan ve olacak olan herkese teşekkür ederek sözlerine son veren Keremoğlu; Doğunun incisi olarak isim yapan ilimiz güneşin doğuşuna ilk tanıklık eden şehirlerimizden biridir.

Bu özelliği ile güzel Van’ımız artık bu gerçeğe sadece teoride değil, patikte de tanık olduğu gibi kendi gelişim ve ilerlemesine de tanıklık edecek ve tanıklık ettirecektir.

Ayrıca güneş artık Van’a doğuşuyla sadece aydınlık vermeyecek, aydınlık vermenin yanı sıra ısı da verecektir, güzel Van’ımıza artık güneş her anlamı ile doğacaktır dedi.

Van’a ve Van halkına çok önem veren Sayın Başbakanımıza bizlere verdiği değerden dolayı teşekkürü her zaman için bir borç biliyoruz diyen, Keremoğlu’nun bulunduğu makamda bu denli önemli ve özverili bir şekilde iştiyak ve şevkle çalışması Van ilimiz adına büyük bir kazanımdır.

Ayrıca deneyimli, bilgili, donanımlı, birikimli olma özelliklerinin yanında doğru kişiliği ve hayatın merkezinde insanı görerek tüm hizmet ve çalışmalarını da bu eksende yapması da ayrı bir sevinç kaynağıdır. İl Ticaret müdürü Van için büyük bir şans ve kazanımdır, bu şans ve kazanımı dilerim herkes de katkı sunarak ilerleme, gelişim, değişim ve dönüşüm için bir katma değer oluşmasına dönüştürürler. İyi ki varsın Sayın Keremoğlu. Van’ın sizin gibi olan insanlara her bakımdan ihtiyacı vardır.

Sağlık, afiyet ve başarılar dilerim, görevinizde. VAN İL TİCARET MÜDÜRÜ:M.MURAT KEREMOĞLU’NA ATFENDİR BU YAZI

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank