content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

19 Oca

‘Guinness’lik Anlayışımız!

Sevgi ve Merhameti  Bitimsiz Allah Adıyla..

Biz ona şiir öğretmedik!

Şiir ona yakışmaz da, bu sadece titreyip kendine gelme mesajı ve açıklanmış bir Kur’an’dır. Yaşamakta olanları yani diri olanları uyarsın ve küfredenlere de o söz hak olsun diye indirilmiştir. (Kur’an-ı Kerim Yasin Suresi 69-70)

Değerli Okur!

Korku duygusu bütün duygularımızın anasıdır. Biz insan soyu her şeyle aslında bir iyice yüzleşmek zorundayız. İnsan, bilmediği şeyden elbette korkar. Mesela, bazılarımız ölümden çok korkuyor. Neredeyse ödü patlayacak. Bu son derece normal, ancak doğruları bilirsek korkmayız.

İnsan, ölü(m)den korkar mı?...

Korkmamalı..

Ölü ne? Canlının zıddı!

Canlı: yer, içer, yürür, döver, öfkelenir, öldürür vs.

Ölü: Yemez, görmez, duymaz, hissetmez!

Allah (cc) Kur’an-ı Kerimde, “Ölülere duyuramazsınız” der.

“Duymaz” der. Ta ki.. Sura üflendiği zaman uyanıp duyarlar, der.

Ama bir de halkımıza, halklara bakalım. Ölüyle bir arada yatamaz.. Morga tek başına giremez. Mezarlıkta uyuyamaz; ancak ölüye çiçek götürür. Bu kafaya göre, “madem ölü, çiçeği görüyor, kokluyor o zaman bir de çorba, tescilli Adana Kebabı ısmarla bari.

Kur’an'ı  Kerim’in dirileri uyarmak için indirilmiş olduğunu bildiren Yasin Suresindeki ayetin özellikle ölülere okunan bir sure olarak tanınması gariptir.

Emevi’nin uydurma rivayetleriyle  avunan bazı aklı kıt müslümancıklar! Allah’ın (cc)  inadına yapar gibi; DİRİLER yerine bu ayetleri maalesef işitmeyen ölülere oku(t)maktadırlar.

Anlamadıkları ve inanmadıkları bir kitabı işitmeyen ölülere okuyanlar dünyanın en anlamsız işini yaptıkları gibi bundan para bile kazanabilmektedirler!

Bu, Guinness rekorlar kitabına "dünyanın en garip işleri" arasında listeye girmelidir diye düşünüyorum. İlle de ölçüdür diyorum!

ATATÜRK KÖŞESİİ

Dinsiz Milletlerin devamına imkan yoktur..

DÜŞÜN-TAŞIN

Aklediyorum ve Okuyorum o halde varım!

AFORİZMLARIM

Ben de bir imalat hatasıyım!

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank