content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

04 Haz

Gerçekler!

“Allah'ın dışında edindikleri velilerin örneği, bir ev edinen dişi örümceğin örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en çürüğü (en az

güvenilir olanı) dişi örümceğin evidir, keşke bilselerdi. (Kur’an-ı Kerim 29/41)

Zooloji konusunda bilgi sahibi olanlar, Black Widow adındaki bir dişi örümcek türünün eşini yediğini bilirler. Putlara ve müritlerine, dişi örümcek ve eşi örneğinin verilmesi ilginçtir. Ayette, örümcek için erkek "ankeb" değil, dişi "ankebut" kelimesinin kullanılması şayanı dikkattir…

Kur’an’a göre, bütün dünyadaki köleci, faşist yönetimlerin üç önemli kurumu üç isimle sembolize ediliyor: Firavun; politika ve propagandayı, Karun; ekonomik gücü, Haman; ise silahlı kuvvetleri temsil ediyor.

Peki ya sihirbazlar neyi temsil ediyordu?  O’nu ayetler ışığında siz bulun…(7/112-116; 40/ 23-24) Şeytan ve onun işbirlikçisi emperyalizm, insanları tuzağa düşürmek için, para, güç ve kadın dokusundan bir ağ örmüştür.

Ölümden korkma!

Savaştan cayma!

Ve sakın gecikme!

Takva sahibi İBRAHİM gibi ol!

En küçük bir tehlike izine dahi rastlamayacaksın.

-Dedi ki, "Sizin Allah'ın yanında putlara tapmanız, sadece dünya hayatında aranızdaki dostluğu korumak amacıyladır. Fakat sonra, diriliş gününde birbirinizi küfredersiniz, birbirinizi lanetlersiniz. Varacağınız yer ateştir ve orada yardımcı bulamazsınız."(29/25) Çevre baskısının, özellikle din ve kültür gibi konularda gerçeğin araştırılması, değerlendirilmesi, görülmesi ve kabul edilmesi önünde aşılması güç psikolojik, sosyal, politik ve ekonomik engeller diktiği deneylerle kanıtlanmış bir gerçektir.

Din ve mezheplerin coğrafik sınırlarla paralellik arz etmesi bunun bir delilidir. Bu anlamda çevrenin ve kalabalıkların oluşturduğu karanlık duvarları yıkan ve aşan yiğitlerden birisiydi İbrahim. Selam olsun İbrahimlere...

Ne mutlu, kelle sayılarına kapılmayanlara!

Ne mutlu, gerçeğe ve gerçeğe ihanet etmeyenlere...

“…Allah onların kendisinden başka taptıklarının aslında hiç bir şey olmadığını iyi bilir. O üstün ve bilgedir. Bu örnekleri halk için veririz ve onları bilen kimselerden başkası düşünüp anlamaz. Allah gökleri ve yeri belli bir amaç için yarattı. Bunda inananlar için bir kanıt vardır.

Sana vahyetmiş olduğumuz kitabı okuyarak namazla arın! Çünkü namaz, iğrenç ve kötü şeylerden vazgeçirir. Allah bilinciyle yaşamak hayatı anlamlı kılar. Allah ne yaptığınızı bütün ayrıntılarıyla bilir..”(29/42,43,44,45

Namaz, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi olarak bütün yaşamımızı kapsayan bizi arındıran; Salt Allah ile bağlantının kurulduğu bir meditasyondur. Bu vesileyle tüm yaşamımızda ve özellikle namazlarda yalnızca Allah anılmalıdır. (20/14)

Ne mutlu Kur’an-ı Başına Taç yapanlara…

BİR AYET

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et. Muhakkak Rabbin yolundan sapanları en iyi bilendir. O doğru yola girenleri de en iyi bilendir.

BİR HADİS

Din nasihattır, samimiyettir”

BİR SÖZ

Çözemedim bazıları, uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar…

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank