content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Kas

G-20 Şovu

Antalya’daki G-20 şovunu izledik. Hiçbir anlamı olmayan, bugüne kadar hiçbir müspet icraatı gerçekleştirmeyen; bol bol laf salatasının yapıldığı; gösterişli, bol masraflı bir şov.

Amaç; liderlerin kendi halklarına ve

Dünya’ya şov yapmasına imkan sağlamak. Bol bol hamaset palavraları üretmek.  Ama, hiçbirini uygulamamak.

Peki sonuç? Sıfır. Dünya’daki gelir adaletsizliği, devamlı olarak artıyor. Makas açılıyor. Sömürücü ülkelerin, diğer ülkelerin tüm kaynaklarını yağması, vicdansızca soyması, artan tempoda sürüyor. Terör, vahşet, zulüm, istismarlar, harpler, soygunlar, hiç azalmıyor. Aksine geometrik diziyle yükseliyor.

1-Bu soytarılığın, ülkemize maliyeti ne oldu, bilmiyoruz? Ne yararı olmadığını da idrak edemiyoruz?

a)    Cumhurbaşkanı, bol bol şov yapma imkanı buldu. Yandaş medyada yer aldı. Tek patron olduğunu, tüm Dünya’ya, bir kez daha ilan etti. Damadının bile girdiği toplantılarda, Başbakanı görmedik. (bu makamın, etkisiz ve yetkisiz olduğu, bir daha tescillenmiş oldu.)

Gerçi, T.C. Cumhurbaşkanı, misafirler ile hangi yabancı dille temas kurduğunu, pek anlayamadık? Özellikle, Obama ile samimi görüntüler verme çabası çok belli oluyordu. Ama, Obama’nın, Cumhurbaşkanı’nın konuşması sırasında sakız çiğnemesi ve kulaklık takma zahmetine bile girmemesi, çok büyük saygısızlıktı. Aynı şekilde; Aile fotoğrafına girmek için gelenlerin, ev sahibi Cumhurbaşkanını es geçip, doğrudan Obama’ya yönelmesi de gurur kırıcı idi.

b)    Yandaş medya; olayları, talimat aldığı şekilde sunmaya çalıştı. Ama, yurt dışındakiler için, farklı izlenimler doğdu.

2- Neymiş? Gelir adaletsizliğini azaltmak için, gayret gösterilecekmiş? Terörle mücadele konumunda, kararlı ve güçlü bir ses yükselmiş?

Laf-ü güzaf içi boş, anlamsız ifadeler…

a)    Teröre destek verenler kimlerdir? İŞİD’i – PKK’yı vb. terör örgütlerini kuran, yönlendiren kullanan, her türlü desteği veren, silah satan, İŞİD’e petrol geliri sağlayan, her yerde savaş çıkaran, Afrika’yı /Libya’yı / Suriye’yi/ Filistin’i/ Irak’ı/ Mısır’ı/ Afganistan’ı/ Pakistan’ı/ Ukrayna’yı/Gürcistan’ı bu duruma düşüren hangi ülkelerdir?

b)    Birleşmiş milletler denilen Teşkilat; Güvenlik konseyi üyesi, 5 sömürücünün; Dünya’yı daha iyi sömürmesi/ kontrol altında tutması/ enerji-gıda vb. stratejik alanlara hakim olması için, kurulmamış. Bugüne kadar, az gelişmiş ülkeler, fakirler, ezilenler, sömürülenler adına, tek bir hayırlı icraatı olmuş mudur? G-20 de, bu soygun düzenin bir aracı değil midir?

c)    Tüm Dünya’ya silah satanlar, bu 5 güvenlik konseyi üyesi ve Rusya/ İtalya/ Fransa/ İsrail vb. değil midir?

Siyonist-Evanjelist-Vatikan işbirliği ile

d)    Irkçılığı, Türk ve İslam düşmanlığını körükleyenler; aleni biçimde Haçlı seferleri düzenleyenler; her konuda İsrail çıkarlarını ön planda tutanlar; bunlar değil midir? İŞİD, İsrail’in çıkarlarına hizmet etmemekte midir?

e)    Paris’te öldürülenlere elbette (bir vicdan sahibi insan olarak) üzüldük. Lanetledik. Peki, ama Dünya, Türkiye’de ki, Filistin’de ki, Myanmar’da ki, Türkistan’da ki, Irak’ta ki (Türkmen) katliamlara, hiç tepki gösterdi mi?

Terör örgütü mensuplarının, en rahat ettiği ülkeler; Almanya- Fransa-Yunanistan- Rusya- Ermenistan vb. değil midir? Bunları Türkiye’ye karşı kullananlar, kendileri değil midir? Tüm İslam aleminde ve ülkemizde, Sunni-Şii kavgasını körükleyenler de bunlar değil midir? Fransa; bugünü ve geçmişi ile masum mudur?

f)    Çok hümanist laflar eden bu ülkeler; Türkiye dahil, çok sayıda ülkede, hukuk ve demokrasi düzeninin/ fikir-ifade-inanç-teşebbüs-medya hürriyetlerinin/ can ve mal güvenliklerinin; olmayışından huzursuz olmakta mıdırlar?

g)    Birazcık bilgi sahibi olanlar, İŞİD’e yapılan hava saldırılarının, göstermelik olduğunu, bir işe yaramadığını, idrak etmiyorlar mı?

3- kaldı ki; Obama dahil, büyük laflar eden, bu liderlerin kaç tanesi, gerçek anlamda, yetki sahibidir? Dünya’yı yöneten Roschilld başkanlığındaki İLLİMÜNATİ Çetesi; O’na bağlı Siyonist lobiler ve çok uluslu şirketler karşısında, aciz değil midirler? Bunların emirleri dışına çıkabilirler mi? Kur savaşları ve siber savaş alanında, en küçük bir tepkileri olabilir mi?

Sevgili halkım. Bu palavralara, şovlara kanma. Gerçekleri araştır, öğren…

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank