content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Nis

Facebook ve Twitter Türkiye’ye Neden Vergi Vermiyor?

2007 yılı Facebook'un ve Twitteri’n Türkiye'de tanındığı ve yaygınlaştığı yıldır. Facebook'un Türkiye’deki kullanıcı sayısı Mart 2015 itibariyle 31 milyon. Twitter’in Türkiye’deki kullanıcı sayısı Mart 2015 itibariyle 12 milyon. Bildiğiniz üzere Facebook ve Twitter Türkiye’de çok yaygın bir sosyal paylaşım siteleridir.

İşin garip yanı Türkiye’de en fazla vergiyi işçi, memur, emekli ve esnaf veriyor. Her yerimiz vergi olmuş Amerikan şirketleri olan Facebook ve Twitter gibi şirketlerin ülkemizde ofisleri olmamasına rağmen online reklam gelirleri giderek artıyor reklam bedelini çoğunlukla kredi kartıyla tahsil ediyorlar milyonlarca haksız para kazanç elde edip parayı vergi vermeden yurt dışına çıkarıyorlar elde ettikleri bunca gelire rağmen vergi kaçakçılığı yapıyorlar.

Vergi veren Türk vatandaşına ayıp değil mi? yazık değil mi? Türkiye’den kazanan vergisini Türkiye’ye ödemeli.

Devlet acil olarak bu şirketlerin elde ettiği gelirlerden ve bu şirketlere reklam verenlerdende vergi alması için çalışma başlatması gerek. Facebook ve Twitter Ülkemize verği vermeyeceğim derseler bu sitelere erişim yasağı konulmalı…

 

Not: Ege'de Zaman www.egedezaman.com Radyo Yaman www.radyoyaman.com ve Cumhuriyet Ege'nin İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı benim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank