content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Şub

En Çok İzmirliler Kadın Dövüyor.

Türkiye'de Kadına yönelik şiddet, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olmayı sürdürüyor. İşin en ilginç tarafı Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı diye adlandırılan ve bilinen Türkiye’nin üçüncü Metropolü olan İzmir yoğun şekilde sanat ve kültür etkinlikleriyle adını duyurmasına rağmen kadına en fazla şiddet uygulayan şehir ünvanını uzak ara liderliğini sürdürüyor.

Devletin Türkiye geneli ve özellikle İzmir’de şiddete maruz kalan kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İzmir’in 30 ilçesine şiddet önleme ve izleme merkezleri acil olarak kurulmalı. İzmir’de en çok kadını döven ilçe hangi ilçe bir pasta şeması ile açığa çıkartılmalı.Devletimiz Türkiye’nin her iline seçimlerdeki gibi anket kutuları konulmalı.Erkeklerin ve Kadınların düşüncelerini dinlemelidir.Hani derler ya kadına okumamış cahil insanlar daha çok şiddet uyguluyor diye.Fakat benim araştırmalarıma göre Eğitimli insanlar daha çok kadına şiddet uyguluyor.

Eğitimde 7.Sırada olan kadına şiddette ise ilk 1.sırada ve boşanmada gene ilk 1.sırada olan liderliği 81 ilimize açık ara fark yaparak kaptırmayan İzmir Türkiye’de en çok şiddet gören kadın tarafından koruma istenen yer ünvanınıda önde bulunduruyor.Özellikle şunun altını çizmek istiyorum kadına yönelik şiddete son verilmesi için acil olarak hızla göç alan İzmir’de izleme merkezleri acil olarak başlansın.

Kadın nedir?

Evli kadınlar bütün gün evde tek başına evleri süpürür,toz alır,ütü yapar,çamaşırları yıkar,yemek yapar,soba yakar çocuklara bakar,odun kırar,pazara ve markete gider,çocuğu hastalanır hastaneye getirir,sobayı hazırlar,akşam kocası işten gelince yapmış olduğu yemekleri kocasına yedirir, sonra kocasına hizmet verir.bütün bu işlerin üzerine nasıl oluyorsa kocasından şiddet görüp acımasızca her yeri moralıncaya kadar dayak yer.

İşin garip tarafı bütün bunları yapan çalışan iş yerlerinde cinsel tacize uğrayan emekçi namuslu,mazlum kadınlarda çok var.Hem çalış hem işyerlerinde cinsel tacize uğra,hem ev işlerini yap,çalışan veya çalışmayan işsiz kocaya hizmet ver,hem kocadan acımasızca dayak ye.Ya bu çiçeklerin erkeklerden çektiği ne ya şiddet uygulayan erkek hiç düşünmüyor bu kadın beni bir gün bırakıp giderse benim halim ne olur diye…

Biz erkekler kadınlarımıza en değerli hediyeyi verelim bir gün onların yerine geçelim onların evlerde yaptıkları tüm işleri yapalım sonra karar verelim?

Buradan siyasi partilere sesleniyorum Kadınları siyaset için kullanmayalım.Kadına yönelik şiddet sorununu çözecek bilgiler üretin...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank