content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Emekliye Müjde!

Bu seçimlerin en gözde seçmen kitlesini emekliler oluşturuyor. Hemen hemen tüm partiler emekliye göz kırpıyor, muhalefet partileri tutamayacak da olsa bol vaatlerde bulunuyor.

Ancak emekli, vaatlerin hepsini biçiyor, tartıyor ve tutulamayacak vaatlere prim vermiyor.
Emekliler, Demirel'in "kim ne veriyorsa beş fazlasını veriyorum" veya Tansu Çiller'in "herkese iki anahtar" vaadini hatırlatarak bırakın iki anahtarı ellerindeki anahtarlardan da olduğunu söylüyorlar.
Ancak AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adaylığım nedeniyle görüştüğümüz tüm emekliler bugüne kadar emekliye hep AK Parti'nin sahip çıktığını, bundan sonra da AK Parti'nin sahip çıkmaya devam edeceğini söylüyor.
Temmuz ayında emeklinin cebine girecek maaşı artıracak bazı gelişmeler sevindiriyor.
- Emekliye seyyanen zam.
- Temmuzda enflasyon zammı.
- SGDP'nin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşmesi.
- İntibak davası.
- Promosyon.
Bunlardan promosyon konusunda kamu bankaları elini taşın altına koyarak, farklı bir yöntemle destek sağlanabilir. Böylece emeklinin rahat bir nefes alması sağlanabilir.
Yine 2000 öncesi emekliye daha önce verilen intibak zammı gibi, 2000 sonrası emeklilere de intibak zammı verilmesi yönünde bir çalışma yapılabilecektir.
Emekli olup ticari faaliyetine devam eden Bağ-Kur'lulardan alınan sosyal güvenlik destek priminin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi de avantaj sağlamakla birlikte başka değerlendirmeler de yapılabilecektir.

Özellikle emekli aylıklarında 2002-2015 dönemi kıyaslandığında emeklinin 4 kat ile 10 kat arasında maaş artışı olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank