content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Eyl

Ekoturizm Köyü Kabakdağı

ORGANİK TATİL KÖYÜ KABAKDAĞI

KABAKDAĞI KÖYÜ EKO TURİZM ÇALIŞMASINA 2001 yılında başlayarak aslında Ordu ilinde Turizm Çalışmalarının öncüsü olmuştur. O yıllarda ekolojik turizm sloganı ile yola çıkılmış, Organik Tarımı da fiilen başlatmış olan köy bu gün model alınarak faaliyetlerini geliştirerek sürdürüyor.

TARİHİ VE KÜLTÜRÜ İLE yörede özgün bir yapıya sahip olan Kabakdağı  1877 yılından sonra kurulmuştur. İlk önce kabadağ diye anılan köy bir süre sonra Kabakdağı ismini almıştır. Halk arasındaki adı ise Hava-i Berrah tır. Rakım olarak 250-300 m de olmasından dolayı canlılar için en temel ihtiyaç olan oksijen burada tam kıvamındadır. Deniz kıyısı kadar kirli yüksekler kadar da soğuk değildir. Bu yüzden herkesin kolayca adapte olabileceği bir konumdadır.

360 DERECE MANZARA ya sahip olması ile beraber; deniz, ırmaklar, göl, yaylalar, tarihi kale ve yamaç paraşütü görüntülerini aynı anda ziyaretçilerine cömertçe sunar. Zengin bitki örtüsünü bazen bir karaca, bazen farklı kuşlar, bazen de çeşit çeşit kelebekler süsler.

SİVİL MİMARİ ÖRNEKLERİ; gelişmiş şehirleri ve tarihi mekanları kıskandıracak kadar vardır. 100’e yakın tarihi evin bir kısmı tescil edilmiş ve restorasyon çalışmaları başlamıştır. Tarihi meydanı Türkiye’de benzeri azbulunur özelliklere sahiptir. Yakın zamanda çevre düzenlemesi yapılmış ve her açıdan önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

LEZZETLİ YEMEKLERİ başlı başına araştırılması ve dikkate alınması gereken bir konudur. Ülkemiz yemek açısından çok zengin olmakla beraber, her yemeği her yörede yeme imkanına sahip değiliz. Fakat burada yapılıp yenilen 100’den fazla yemek çeşidini sadece buraya gelerek yiyebilirsiniz. Bu da, insanları buralara getirecek önemli faktörlerden sadece bir tanesidir.

FOLKLORİK AÇIDAN ise zengin ve farklı bir yapıya sahiptir. Gelenekler, görenek, akrabalık ilişkileri, komşuluk, düğün ve eğlence adetleri ile de dikkati çeker niteliktedir. 32 GAYDE ADI altında oynanan oyunları ise izleyenlere eğlenceli zaman geçirtecek türdendir. Köye gelen gurupların talepleri doğrultusunda 32 gayde adı altında özel geceler düzenlenmektedir.

DÜZENLİ YAPILAN YEREL GEZİ programları göz ardı edilemeyecek kadar hoş, anlamlı ve çeşitlidir. Sarı, yeşil, gri, mavi, beyaz tur gibi isimlerle yapılan gezi programları ile Ordu ilinin her ilçe, belde ve yaylalarını gezme fırsatını burada yakalayabilirsiniz. Hele birde WALK IN RIVER isimli dere suyunda yapılan yürüyüş programı vardır ki tam bir oksijen terapi niteliği taşımaktadır.

KONAKLAMA için kullanılan evler birbirinden bağımsız, geniş avlu içerisin de, organik sebze bahçesi, köy tavuğu, ineği, atı, arı kovanı olan birer malikhane şeklindedir.

KABAKDAĞI KÖYÜNDE; KEŞFEDİLİR, YENİLİR, YATILIR, SOHBET EDİLİR, GEZİLİR, TATİL YAPILIR

Kabakdağını ekolojik tarım turizmi köyü olarak yazmak istediğimde, bu çalışmaları köy adına koordine eden Güven ÖZEL bey ile irtibata geçerek bilgi istedim. Gönderdiği dosyalardan sadece biri bile bu köşeye yetti, o kadar özenle ve samimi yazılmıştı ki, çok küçük detayların dışında bir şeyler yazmaya kıyamadım.

KABAKDAĞI bir telefon ötenizde, Ordu Giresun Havaalanına yarım saat mesafede (45 km)

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank