content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Tem

Dr. Handan Toprak’a Açık Mektup!

Geçen hafta Avcılar Belediye Başkanlığı'ndan, Firüzköy Sosyal Tesisleri'nde yerel basına yönelik iftar yemeği olduğu ve iftara Kent Meclisi Başkanı Mert Ali Ak'ında katılacağı belirtilerek, iftara katılıp katılamayacağımızı sordular. Bizde iftara katılacağımızı söyledik.
İftar yemeğine katıldık. Katıldık katılmasana da, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, bir başka iftar yemeğine daha katılacağını belirterek, kısa bir konuşmanın ardından mekandan ayrıldı.
İftar yemeğinin Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak'ın değil, Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen pardon atanan Belediye Koordinatörü Mert Ali Ak'ın olduğunu öğrendik.
****
Öğrendik öğrenmesine de, iftar yemeğinin sözde ev sahibi ne bir konuşma yaptı, ne de Kent Konseyi hakkında bir bilgi verdi. Tahmin ediyorum, iftar yemeğinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri de katılmıştı(!)
****
İftar yemeğinde Mert Ali Ak'a Kent Konseyi Başkanlığı'na nasıl seçildiğini sorduk. Kendisi de seçilmediğini, Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak'ın kendisini atadığını söyledi.
O ne ala...

****
Sayın Başkanı Dr. Toprak;
Neden Kent Konseyi kurdunuz ki?
Atama yapacaksanız neden genel kurulu topladınız ki?
Genel Kurul'da istemediğiniz kişi seçilirse, kendisini onaylamayacağınızı ifade eder, filanca kişiyle daha uyumlu çalışacağınızı ifade eder ve istediğiniz kişiyi atardınız.
Tam tamına 14 yıl önce Kent Meclisi'nde beraber görev yaptık.
Sizde yürütme kurulu üyesiydiniz ve Genel Kurul'a Avcılar Hospital'ı temsilen katılmış, sonrasında ise sağlık kuruluşlarının temsilcisi olarak Yürütme Kurulu'na seçilmiştiniz.
Ve sizinle bir dönem beraber görev yapmıştık.
****
Sayın Toprak;
Avcılar'da yaklaşık 14 yıldır Kent Meclisi (Kent Konseyi) var. En aktif dönemini Av. Remzi Kazmaz'ın Başkanlığı döneminde yaşadı.
Ciddi işler yaptık.
Avcılar boşalmıştı, deprem sonrasında. Ve Kent Konseyi olarak Nüfus sayımında çok aktif görev aldık. O gün neler yaptığımızı Kent Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri yakından bilirler.
Kurulduğumuz gün, öncelikle Belediye Meclis Üyeleriyle sorunlar yaşamıştık.
Bir ilçede, bir kentte iki tane meclis olur mu diyerek, Kent Meclisi'nin kurulmasını kimileri engellemek istemişlerdi.
15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci tüm engellemelere karşın Kent Meclisi'nin arkasında durmuştu. 2003 yılından sonra ise Kent Meclisi Avcılar'da sadece formalite olarak görev yaptı.
****
Sayın Toprak;
Göreve gelir gelmez yasal zorunluluktan dolayı Kent Konseyi'ni kurmak istemeniz, Kent Meclisi'nin eski bir Yürütme Kurulu Üyesi olarak çok önemliydi.
Ancak uzaktan izlediğim kadarıyla yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.

Genel Kurul topladınız.
Büyük ihtimalle Genel Kurula sadece kurum temsilcilerini davet ettiniz.
Ancak, size kim akıl veriyorsa, Kent Konseyi Başkanlığı'na talip olan kimi isimleri beğenmediğiniz için, sözde genel kuruldan yetki alarak, başkanı ve yürütme kurulu üyelerini kendinizi atadınız.
Anlayacağınız halt ettiniz.
Atamayla Kent Konseyi kuracaksanız, Avcılar'da böyle bir kuruma ihtiyacınız yok ki?
Başkan olarak atadığınız kişi zaten Genel Koordinatör olarak atadığınız kişi.
Yürütme Kurulu Üyeleri de çevrenizden insanlar.
Böylesine ihtiyaç yok.
Hadi 14 yıl önceyi unuttunuz.
Hemen yanıbaşınızda olan Çatalca Kent Konseyi'ni yakından inceleseydiniz.
Çatalca Kent Konseyi Başkanlığı'nı yerel seçimlere kadar AK Parti'nin 2004 yılında Belediye Başkan Adayı olmuş, 2014 seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmuş olan Ahmet Rasim Yücel yaptı.
****
Atadığınız yöneticilerden oluşmuş, Kent Konseyi ne size, ne kente, ne de yerel demokrasiye katkı yapar Sayın Toprak.
****

Derhal Kent Konseyi seçimlerine yenileyin.
Bilen biri yoksa bilen birilerinden yardım isteyiniz.
Demokratik, şeffaf, katılımcı ve yerel demokrasiyi geliştirecek bir Kent Konseyi oluşturun.
Yok yapmıyorsanız da aynen hemen yanıbaşınızda bulunan partiliniz Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yaptığı gibi Kent Konseyi'ni kurmayın.
Hiç olmuyorsa, kurmadığınız için eleştirilir ama kurmak için kurduğunuz, yöneticilerini de bizzat atadığınız maaşını bizzat ödediğiniz bir Kent Konseyi Başkanınız olmaz.
Ve belki de daha anlamlı olur(!)

Son söz: 15 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci, son gün görevini teslim ettikten sonra, belediye binasından çıkarken gözyaşlarıyla uğurlanmadı. Yanında çalışanlar yoktu. Kimsenin umurunda da değildi gidişi.
5 yıl sonra yeniden aday olduğunuzda veya 15 yıl sonra aday yapılmadığınızda sizin için üzülecekler olsun... Kent Konseyi seçimlerinde yaptığınız uygulamalara bakınca, sizin için bugünden üzüldüğümü ifade etmek isterim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank