content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Eki

Dolar 2,95’in Üzerinde

Güvenlik endişelerinin baskılamaya devam ettiği dolar kuru, yönünü yukarı çevirdi.
ABD faiz artışlarının öteleneceğine ilişkin iyimserlikle geçen haftayı dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazancı

ile tamamlayan kur, yaklaşan seçim öncesi artan güvenlik endişeleri ve küresel piyasalarda neredeyse 9 gündür devam eden iyimserlik sonrası kâr satışlarıyla yönünü yukarı çevirdi.
Dün günü 2.92'nin altında tamamlayan dolar/TL bu sabah güne 2.94'ün hemen altında başladı ve genel olarak yukarı yönlü bir seyir izledi. Kur piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2.9541/2.9550 seviyesinde işlem gördü.
Bu sabah saatlerinde 3.1350 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1560/3.1571 seviyesinde bu sabah 3.3370 civarında olan euro/TL ise aynı saatte 3.3602/3.3614 seviyesindeydi.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Gelişmekte olan para birimleri genelinde bir satış baskısı hakim. Aslında tüm küresel piyasalar için de aynı satış baskısından bahsetmek mümkün. Bu 9 gün süren bir iyimserlik sonunda yaşanan bir baskı dolayısıyla kar satışı olarak bakmak gerekir" dedi.
Analistler, ABD Merkez Bankası(Fed)faiz artışının ötelenmesine ilişkin iyimser beklentilerle 9 gündür devam eden iyimserliğin bugün itibarıyla yerini kâr satışlarına bıraktığını belirttiler.
Analistler, gelişmekte olan para birimleri genelinde kâr satışlarının bugün Çin ithalat verilerinin beklentilerin altında kalması ile başladığını özellikle Çin'deki büyümeye bağımlı para birimlerinde daha belirgin satış baskısı yaşandığını belirttiler

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank